Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: HTC Touch Diamond vs. FS N560 - srovnání, názory atp.

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    Zdravím Vás,
    možno Vám príde moja otázka zbytočná, ale riešim veľkú dilemu. Mám FS N560, funguje fajn, používam ho na kancelárinu, hudbu, GPS... Práve mi končí paušál a začal som sa pohrávať s otázkou kúpy diamondu. Rozmýšľam ale, či mi ten rozdiel medzi týmito zariadeniami stojí za tých niekoľko tisíc. Keď odhliadneme od toho, že diamond má GSM modul, je zmena užívateľského rozhrania taká veľká, rozdiel v designe taký podstatný...? Alebo si mám kúpiť nejaký štandardný Ericson a fungovať ďalej s N560 a tešiť sa z ušetrených napríklad 3000?
    Ďakujem za vaše vyjadrenia a návrhy.


    Přesunoto do "Jaké si mám vybrat/koupit zařízení?" admin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Co ti na N560 tak vadi, ze chces neco jineho? Tahat s sebou mobil a PDA ti ted nevadi? Pokud ti nc z toho nevadi tak jedinym duvodem muze byt nakup nove hracky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    V sekci Bazar si můžeš ověřit, za cca kolik můžeš Looxe prodat. Ostatní je na tobě. Je tu tolik variant a možností, že nelze nikdy 100% poradit - all in one vs. dělené řešení, na toto téma tu proběhlo mnoho i bouřlivých debat. Sám jsem už měl nemálo zařízení a tak mohu s klidným svědomím řící, že v určitých situacích si člověk současnou sestavu chválí a někdy naopak říká: "proč jsem si tehdy raději...". Někdy se hodí malé zařízení, někdy je lepší klávesnice, někdy ase veliký displej... Nejlevnější zařízení je to, které máš doma. Porovnej cenu nového mobilu + prodaný Loox vs. Diamond (pro něj hraje i záruka nového zařízení).

    Osobně bych šel asi do nového, ale já nejsem ty, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    V podstate mi tahať mobil a PDA tak nevadí, avšak je to trochu o inom - Predsalen mať to v jednom zariadení je veľká výhoda, to PDA potom využijem ďaleko častejšie - budem ho mať po ruke, tam kde mam teraz mobil a nie v taške... A najhoršie je práve to, že na n560 mi nič nevadí, funguje fajn, je to kus s dobrým GPS, je rýchly a v podstate bez starostí. ale práve to spojenie a tak isto design je velmi fajn. Musim sa zamysliet :-) dakujem kazdopadne
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    http://diamond.forumotion.net/forum-f2/topic-t65.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    65

    Moje duvody proc jsem z N560 presel na Diamonda jsou:
    * musel jsem tahat spesl kabel a spesl nabijecku k telefonu a PDA
    * musel jsem tahat krabicku (telefon) a krabici (LOOX)
    * musel jsem se starat o synchronizaci kalendaru (pouzivam schuzky, ukoly, atp.)
    * semtam jsem PDA zapomnel doma, nebo mi zapadlo v aute a bal jsem se, ze me ho nekdo vycoruje :-) - cili jsem hned jak jsem si to uvedomil letel z prace ho najit do auta
    * nechtel jsem TouchPRO - je to macek a vylozene mi nesedl
    * mala RAM u LOOXe - nove iGO ma problemy se vejit

    Proc bych si LOOXe nejradeji nechal:
    * je rychlej
    * ma velkej display
    * bezproblemovej
    * zvykl jsem si na nej ;-)

    Proc bych si nechal telefon
    * je to jednoucelovka (min starosti)

    Proc bych telefon a LOOXe nemenil za Diamonda
    * Diamond je all-in-one a kdyz se pokaka telefon - musi z domu i PDA (a naopak)
    * nemam rad all-in-one

    Proc jsem teda Diamonda koupil
    * viz. body vyse
    * smiril jsem se s tim, ze je to all-in-one ;-)

    Tohle jsem takhle resil. Mozna ti to pomuze, mozna ne :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    TAk ďakujem za odpoveď. Ale predsa len sa spýtam, kedže máš teraz skúsenosti s oboma-
    je fakt loox až tak rýchlejší že to cítiš?
    S odstupom času - urobil si dobre že si ich vymenil?
    Ako je to napríklad keď máš navigáciu zapnutú a niekto ti volá?
    Píše sa dobre na tej virtualnej klávesnici?
    A posledná otázka - kde a za kolko si ho kúpil?
    ďakujem pekne
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    65

    Odpovim behem vecera, nebo zitra rano - bude to delsi :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    65

    >> je fakt loox až tak rýchlejší že to cítiš?
    ano je - je to videt napr. ve hre Pocket Heroes :-), je to videt i v aplikacich, ktere nejsou narocne na pamet (pokud jsou narocne na pamet, tak jasne vede Diamond - ma vic pameti volne). jinak jsem tu 'rychlost' moc nevypozoroval, pac Diamonda ovladas pres TouchFlo, ktere v LOOXovi neni. Suma sumarum bych rekl, ze se to v rychlosti tak nejak srovna.

    >> S odstupom času - urobil si dobre že si ich vymenil?
    odstup casu je zatim tyden :-), takze ted jsem hlavne nadsenej :-). co mi vyrazne zjednodusilo zivot je uz nahore zminovana priserna kabelaz (ted mam 1 USBcko), jen 1 krabicka, atp. suma sumarum - sem rad, ze jsem je vymenil. co mi teda trosku stvalo bylo ponastavovani vseho na Diamondu stejne jako na LOOXovi (kontakty, kalendar, programy a nejaky hry, dokumenty, atp.).
    Co je velkej potiz, tak je pomalost pri prichodu hovoru a jeho ukonceni. Nejakou sekundicku trva, nez po kliknuti prijmes hovor a stejne tak i s polozenim. Ale to je problem Windows mobile (podle me). Nekdo mi vola, jemu uz to 2x zazvoni, ale me teprve zacne blikat Diamond, ze prichazi hovor. Jeste chvili trva, nez zobrazi kdo vola a da ti moznost to zvednout. Mozna bych sem mohl dat nejaky video, aby to bylo videt. Jak rikam - neni to asi chyba Diamonda a je potreba si zvyknout. Ja uz si celkem zvyknul.

    >> Ako je to napríklad keď máš navigáciu zapnutú a niekto ti volá?
    to jsem resil tadyk: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=30816
    je u toho hlavni potiz, ze se ti fakt preplacne obrazovka s hovorem pres navigaci a zmlkne zvuk navigace. Tu obrazovku s hovorem muzes poslat na pozadi, ale zvuk navigace proste nejde - jen ten z telefonu. mozna, ze casem najdu nejaky SW, ktery to poresi. ted jsem se zatim smiril s timhle stavem.

    >> Píše sa dobre na tej virtualnej klávesnici?
    mam nastavenou tu klavesnici jako je na mobilu a zapnutou CZ T9ku (stejne jako jsem mel na mobilu). Pise se mi o dost lip, nez na mobilu, pac ta virtualni ma vetsi tlacitka :-). Ma taky vetsi slovnik. Horsi je, kdyz mam nekolikrat po sobe zmacknout stejne pismeno. Vetsinou se hned pri druhem pokusu prehmatnu :-). Ale tak dam Backspace (smazu posledni napsany znak) a jedu dal - jde taky o zvyk a presnost prstu. Mam Diamonda jen onen zminovany tyden, takze jeste si zvykam.

    >> A posledná otázka - kde a za kolko si ho kúpil?
    koupil jsem ho tadyk (uz ale zdrazili skoro o 1000kc): http://www.ahmobile.cz/zbozi/htc-touch-diamond-cz-kcPDAHTC015.html
    jeste lze sehnat tady: http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/041ZHT-019/htc-touch-diamond.html
    a tady: http://htc.mironet.cz/htc-touch-diamond--bt--wifi--gsm--gps--win-mobile-61-cze+dp84398/

    Mironet a Sunnysoft fakt muzu doporucit - casto a dlouhodobe u nich nakupuju. Zvlast u Mironetu (at si kazdej rika co chce :-) - ja s nima mam dobrou zkusenost).

    Snad jsem ti trochu pomohl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    Pomohol si mi veľmi. Dám inzerát na moju N560 a uvidíme. Tak ešte raz ďakujem a príjemné užívanie prajem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    43

    no, a nebude lepší počkat a místo N560 si pořídít HTC Touch HD - přece jenom velký displej je velký displej ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    65

    Tak pokud mas prasule ... HD bude za nejakych 16000 a Diamonda poridis za 11000
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    259

    No s odstupom mesiaca som seriozne začal zvažovať Touchc HD. S diamondom som sa už stretol, má ho kolegyňa ako služobný tak vidím tie muchy ktoré by mi vadili. Šéf teraz bude kupovať do firmy HD na testovanie a ak ho nedostanem ako služobný tak si ho asi kúpim. Je to pecka riadna, a pri tom výzore, displayi,.. som ochotny aj prekonať tie väčšie rozmery, ktoré ale nie sú väčšie myslím ako u môjho FS.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-02-2011, 16:33
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 16:58
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 21:34
  4. Aktualizace: Srovnání klávesnic QWERTY + Touch Pro2
    Od lelouch v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 12:57
  5. Koupit HTC Touch Cruise (HTC P3650) nebo HTC Touch Diamond?
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2008, 19:32