Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Touch Pro (Vario IV) - flash ROM - samostatný návod

zigzag (226)|27.3.2009 15:35
tak sem se taky konečně odhodlal k flashi a v podstatě vše proběhlo dle místního návodu bez problémů.
snad jen že jsem zapoměl naformátovat SD (použil jsem raději postup přes kartu) na FAT32. s FAT bootloader ROM nenašel (to by možná chtělo na titulní v postupu upravit). a taky po úspěšném flashi nešel TP jinak restartovat, než "přes baterku" .) postup "...po dokončení VolUP... reset..." nefungoval.
Bigis_ce4you (84)|7.4.2009 14:18
po dokončení VolUP... reset.

Já jsem resetnul bez VolUP a nebyl problém. A to jsem flashoval již několikrát přes kartu.
crea (0)|11.4.2009 13:27
Proste nevím proč ale mě nejde ani jedna cesta na flash. Z PC normalne spojim s AS pustim RaphaelHardSPL-Unsigned_190_1_3.exe pokracuji normalnimi kroky ale když už by měly nabíhat procenta tak se to sekne na 0% a telefon je v normalnim stavu myslim tím že se nedostane do toho tříbarevného modu.

Z SD mam ten soubor dostanu telefon do tříbarevného modu nic nedelam a pochvíly tam skočí Loading a tím to hasne ... nic to neděla ...

Nějaké rady ?
korps (134)|11.4.2009 16:59
Aky subor nahravas na sd kartu? a skus pustit ten hardspl.exe bez sd karty v mobile.
Hodo (99)|11.4.2009 23:28
[quote=crea]Proste nevím proč ...
Nějaké rady ?[/quote]

Do tříbarevného modu se při flashi HardSPL nedostaneš, po spuštění exe souboru pro instalaci HardSPL (Custom RUU) se chvíli nic neděje, pak telefon postupně (pomalu) celej zhasne, pak se zase jakoby nic neděje a nakonec ti Custom RUU ohlásí, že všechno proběhlo v pohodě, jen nebuď vyplašenej a netrpělivej. Dnes jsem flashoval zpět Stock SPL, procedura je naprosto stejná, jen se vymění v extrahovaný soubor HardSPL za stock SPL. Zkus počkat dýl.
Pokud budeš postupovat přesně podle tohoto návodu, mělo by všechno klapnout, aspoň já jsem asi při 10 flashích nikdy na problém nenarazil. Vždy byla v telefonu SIMka i paměťová karta ...

Marian Veselý (662)|14.4.2009 21:42
nevíte někdo kde stáhnout originální SPL? Potřebuji do servisu. Díky
Hodo (99)|14.4.2009 21:48
Nejlépe tady ;-)
Black_Dragon_ce4you (14)|28.4.2009 20:18
Dobrý den pánové.
Již delší dobu sleduji diskuse na tomto serveru,zejména o flashování.Vlastním cihlu HTC Touch pro a chtěl bych flashnout.Na neoficiální ROM si opravdu ještě netroufnu,i přes blbuvzdorné návody se toho prostě bojim :D Stáhnul jsem tedy oficiální ROM ze stránek HTC,Rafika teď nabíjim a po hokeji (Braťia dnes hrajou) chci flashnout.Mám ještě několik hloupých otázek,tak doufám že mi pomůžete.

1.Padá při upgrade oficiální ROMky záruka?(Přístroj zakoupen v mobilhousu)
2.Obsahuje nová ROM také WM,nebo je potřeba je poté doinstalovat?(Omlouvám se,nikde jsem na tyto otázky nenašel odpověď)
3.Nikde není psáno jak dlouho Flash trvá.V návodu je psáno několik desítek minut a je mi jasné že se to bude lišet dle HW v PC a HW v PPC.Pokud máte někdo zkušenosti s Touch pro,dejte mi prosím vědět jak dlouho vám to trvalo.

Nakonec bych chtěl ještě poděkovat autorovy článku ,,Flashujeme novou ROM u zařízení HTC ,,

Předem děkuji za odpovědi:cool:
Egon_ce4you (23)|29.4.2009 08:23
Možná s křížkem po funuse, ale třeba poslouží někomu dalšímu.

ad 1/ ne
ad 2/ ano, ne (není třeba nic doinstalovávat)
ad 3/ cca 15min, kompletní flash/instalace ROM

Asi tak ;)
Bigis_ce4you (84)|29.4.2009 10:56
Black Dragon: Být tebou, nebál bych se ani flashe neofiko ROM. Jsou vždy o krok napřed před oficiálníma. Kdyžtak písni SN a můžeme to probrat krok po kroku. (Je to vtipné, že tu ted radím :) přecijen tohle vlákno jsem zakládal já, který o WM a flashi absolutně nic nevěděl :) )

Poslední dobou jsem flashoval každý den, někdy i víckrát.. Ale ted zůstávám už dejší dobu u ENERGY ROMem. Jsou opravdu naprostá špička..
Black_Dragon_ce4you (14)|29.4.2009 13:47
Oběma pánům děkuji za odpovědi,včera jsem to nestihl,pustím se do toho nejspíš dnes.
to Bigis: Když já z mám panickou hrůzu z toho,že si udělám těžítko :)Ale když oficiální ROM dopadne dobře,Určitě budu chtít testovat taky neofiko.Jen jak říkáš,s někym a krok po kroku :)
zigzag (226)|19.5.2009 10:15
mam problém. flashnul jsem si (celkem bez problémů podle místního návodu) TP na Titan ROM a chtěl bych teď zkusit BsB ROM, ale po připojení TP k winXP SP3 pomocí ActiveSync 4.5.0 a spuštění pdocread.exe -l z balíku itsutilsbin (poslední verze) se nic neděje. zkoušel jsem počkat i několik desítek minut a nic. netušíte kde by mohl být problém?
martin_m_ce4you (200)|19.5.2009 10:32
že by proto, že bsb rom je pro htc diamond, nejsem si jist, zda jde používat romka která je ukuchtěná pro jiné zařízení... a pokud už máš hardspl za sebou, tak co se flashování nových romek týče, tak stačí jen stáhnout archív s romkou a většinou v archívu bývá "RaphaelWrapper", u titana se to jmenuje "RaphaelCustomRUU". spojíš tel s activesync, spustíš ten RaphaelWrapper a řídíš se instrukcemi co to píše a je to. žádné zbytečné kroky nejsou potřeba.
titan4 (159)|19.5.2009 11:38
pdocread slouží k dump ROM to pro flash nepotřebuješ a zálohovat custom ROM asi moc smysl nemá.
zigzag (226)|19.5.2009 11:39
martin_m: nevyjádřil jsem se asi dostatečně explicitně. já se snažím udělat teprve zálohu/dump té Titan ROM (pdocread.exe -l) a to mi nejde; hardspl už mam za sebou (to bych asi jinak neměl Titan ROM)

titan: proč nemá? myslel jsem, že bych nemusel pak (při návratu na Titan) všechno (co je v paměti telefonu) znovu instalovat a nastavovat. nebo se pletu?
titan4 (159)|19.5.2009 11:48
Nechápu proč dělat dump ROM, kterou si můžeš znovu stáhnout a flashnout. Ta práce s dumpem za tu práci s reinstalací nestojí (navíc to imo stahuje stejně jenom soubory z původní ROM a ne to co si instaloval pozdějc), krom toho nevim jestli to vůbec má fungovat s custom ROM, protože ty jsou dělaný trochu jinak a ani se nedají správne rekonstruovat z nbh souboru.
zigzag (226)|19.5.2009 11:50
aha. to sem nevěděl. v tom případě na dump kašlu. díky. (stále mi ale do hlavě nejde, proč ten dump nefunguje.)
otak (8)|19.11.2009 15:20
Zdravím, tak jsem si před chvílí zadělal na jeden problém a potřeboval bych pomoc :(

Chtěl jsem poslat stroj na reklamaci a před tím jsem chtěl zamknout hardSPL...ale tak nějak jsem si pořádně nepřečetl návod. Zamknul jsem ho tímto souborem StockSPL_ForWarrantyOnly_SPL190_1.zip, který jsem našel zde

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2431785&postcount=1

Teď ale mám s největší pravděpodobností zamknuté touch pro, ale nejde spustit. Jen se objevuje ta bootovaci trikolora a v ni je naspane ze Upgrade ROM code error...

Jsem v tom lama a teď ho nemůžu vůbec spustit...

Díky za každou radu
drazad (53)|20.11.2009 22:35
Taky jsem dnes řešil stejný problém. Chtěl jsem zkusit flash z karty ale bohužel jsem měl poškozený soubor a tak to nedopadlo a skončilo to stejnou hláškou. Jelikož se mi nepřipojil k ActiveSyncu byl jsem v koncích. Ale nakonec jsem to vyřešil následujícím postupem. Mám WinXP. V ActiveSyncu je potřeba vypnout v nastavení připojení pomocí USB. Potom jsem vyndal kartu z telefonu, protože se to pořád snažilo nahrávat ten špatný soubor na fleshování. Potom jsem přepnul telefon do Bootloaderu Vol- + Reset. Telefon ukazuje tu trikolóru s tou chybovou hláškou. Ve spodní části obrazovky bylo tuším napsáno serial1. Nyní jsem připojil telefon k USB a ten nápis se změnil na USB. No a teď jsem pustil normálně flash ROM jako když byl telefon připojen přes Activesync. Toť vše a telefon zase normálně maká
otak (8)|20.11.2009 23:19
No tak v tom activesync jsem to teda nevypnul, ale když jsem telefon připojil k PC, tak se mi taky nápis serial změnil na USB. Stahl jsem si nějakou oficiální romku z německého O2 ve formátu exe a chtěl flashnout...všechno vypadalo slibně než se mi při 0 nebo 1% telefon nevypnul a PC ohlásilo chybu. U spl mám číslo 1.90.00000 nebo tak nějak, tak usuzuji, že telefon už je zablokovaný proti flashnutí další romky. :(

No jinak jsem to už nevydržel a telefon dnes poslal na reklamaci přes O2...to že nefunguje jsem samozřejmě zatajil. Tak jsem zvědavý co mi na to řeknou...