Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: HTC Wizard (MDA Vario, QTek 9100) - mrtvé zařízení aneb cihla

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    Flashoval jsem si Vario flashoval bez unlocku přes ShellTool a cca tak po 12 minutách sem mi to seklo..........tak sem to nechal dál (co kdyby) ale po dvou a půl hodinách a hlášně ShellTool "neodpovídá" sem program vypnul a mám z Varia cihlu.

    Vario mě pustí jen na tu úvodní obrazovku s číslama verzí IPL, SPL, GSM a OS a dál ne. Sekne se a nic se nezmění a tato obrazovka pořád svítí. Zkoušel jsem několikrát HR ovšem bez úspěchu. Originál ROM od českého T-Mobile nainstalovat přes bootloader sice jde, ale opět bez výsledku.

    Stalo se mi přesně to co je uvedené v tomhle příspěvku http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=31010&fi=0#post-297323

    Ovšem program (popisovaný v tomto článkuk) romupdate.exe mi nepracuje. Vše dělám podle návodu. Tak bych se rád zeptat jestli někdo neměl stejný problém s Variem a nemohl by mi pomoci. Vario mám NEodemčení CID-Unlockem. Nahraná výše zmiňovaná poslední oficiální česká ROM od T-Mobile.

    Doufám, že někdo budete vědět jak na to... nerad bych měl těžítko na papír. Za každou pomoc předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    6

    Ahoj
    mám podobný problém a nevím jak ho řešit. Dnes se mi seklo Vario, když píšu seklo, tak myslím to, že svítí úvodní obrazovka Dnes , ale tlačítka ani dotyk.display nefunguje. po zmačknutí se rozsvítí podsvícení tlačítek, ale to je vše. Zkusil jsem ho propojit s PC a nic - nereaguje. Zkoušel jsem restart, vyndat baterku a vždy, když telefon najede, zůstane jen svítit. Jestli máte s takovým chováním telefonu zkušenost, dejte vědět. Já opravdu už nevím co vyzkoušet. Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    hmm tak asi nic........ zase nadruhou stranu tak drahý těžítko moc lidí nemá:sarcastic:

    jediný co by šlo je CID-unlock z bootloaderu, na kterej sem bohužel nikde žádnej návod nenašel...... a pak zkusit flashnout ROMku z SD karty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    6

    Jak se dá flashnout ROM z karty? V tomto nejsem zběhlý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    no je to právě v tom článku kterej sem tady hned nahoře odkazoval........ problém ale je (teda já to tak pochopil) že proto aby to šlo z karty udělat přes ten program romupdate.exe musí bejt telelefon CID-unlocklej............ což já nemám......... tak se právě snažim zjistit jak udělat v bootloaderu CID unlock........ jenže jak vidíš, tak zatim nikdo neporadil
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    15

    Zdravím Bongomane,
    stalo se mi uplně to samé co tobě.Nezbývá ti nic jineho než se ozvat na servis HTC.
    http://www.vspdata.cz/newweb/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemi d=74&lang=cz
    E-mailem jsem jim napsal o mém problému,hned na druhý den se mi dostalo odpovědi že když naběhne obrazovka tak se dá ještě něco zachránit ale když ti Vario nerozjedou tak základní desku si cení na 5.000kč!!Tak at ti to dobře dopadne,já jsem ještě mé Vario neposlal ale určitě ti písnu jak jsem dopadl.Čest,Hunzek.:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    Citace Původně odesláno od Hunzek
    Zdravím Bongomane,
    stalo se mi uplně to samé co tobě.Nezbývá ti nic jineho než se ozvat na servis HTC.
    http://www.vspdata.cz/newweb/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemi d=74&lang=cz
    E-mailem jsem jim napsal o mém problému,hned na druhý den se mi dostalo odpovědi že když naběhne obrazovka tak se dá ještě něco zachránit ale když ti Vario nerozjedou tak základní desku si cení na 5.000kč!!Tak at ti to dobře dopadne,já jsem ještě mé Vario neposlal ale určitě ti písnu jak jsem dopadl.Čest,Hunzek.:yes:
    no mě naštěstí obrazovka naběhne a dokonce i bootloader (což dle informací, který sem vyčetl z různých diskuzních fór neni vůbec špatný) blbý je, že mám Vario ještě zamknutý CID-lockem, protože jinak by nejspíš šla celá situace vyřešit flashnutim ROM z SD karty.......tak teď prozměnu shánim pro internetu jak bezplatně CID unlocknout Vario....... no jsme zvědavej jak dopadnu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    Jen sem se chtěl ještě zeptat, jeslti někdo flashoval Vario z SD karty a nemá ještě celej soubor, kterej mu program romupdate_115.exe na SD nahrál. Popř. verzi ROMky, kterou takhle flashoval... Už mě jen napadá to prostě na férovku na kartu takhle nahrát a zkusit to, protože jinak už fakt nic nevim :dead:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    30

    Uz sa nieco podobne riesilo tu : http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=22353
    Mal som podobny problem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1

    Zkus tenhle návod :

    http://www.mobilmania.cz/Default.aspx?section=21&server=1&article=1110366

    Flashoval jsem několikrát sice jenom svojeho Kaisera, ale vždy to proběhlo bez problémů. Prostě se to musí nejdřív odblokovat.

    Jinak tady :

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=248

    je fórum věnované zrovna tomuhle typu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    69

    tak už sem to naštěstí rozchodil....... dal sem ale za to 620 kaček, ale pořád lepší než nový PPC

    odblok na www.imei-check.co.uk -> flash z SD kary (přesně jako zde http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=22353 )

    bohužel bezplatnej prográmek jako je M3000 z imei-check.co.uk na odblokování telefonu z bootloaderu prostě neni, ale zase 620 neni zase tak strašný, takže do tý doby než nějakej programátor vymyslí podobnej freeware prográmek, budeme(-te) muset platit, ale aspoň že jde dolar a libra dolu...... před rokem to byla skoro 1000 kaček....

    takže aspoň tak :?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 12:14
  2. Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 01-04-2008, 12:27
  3. Reakcí: 129
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 23:26