iPAQ 214 a RDS-TMC
Prosím o informaci, zda již někdo řešil TMC-RDS připojené k iPAQu 214? Nyní mám k PDA připojenu Bluetooth GPS (bez RDS-TMC) a potřebuji vyřešit příjem TMC. Našel jsem nějaká Bluetooth TMC, ale nevím, zda dokážu připojit k iPAQu současně dvě bluetooth zařízení naráz (každé na jíném portu). Umí to bluetooth modu v PDA? Díky za info.
Taky jsem si chtěl pohrát na iPAQ 214 s TMC, ale na nic jsem nenarazil. Prosím tě mohl bys napsat odkazy na ty BT TMC přijímače?
Děkuju.
Děkuju.
Vypadá to, že nepůjdou současně připojit dva BT přístroje tak, aby je mohl např. iGO8 využít. Zkoušel jem BT GPS na klíčence a jiný BT TMC navilock, oba v PDA se zobrazí ve správci BT, ale současně připojit nejdou. Takže navigace se připojí buď jen k GPS anebo k TMC, ale najednou je použít neumí.
Neviem aky mas BT stack v HP,ja mam Looxa 720 s Widcommom a konkretne pouzivam GPS GNS 5843 so zabudovanym prijimacom RDS-TMC.Spociatku som rozmyslal ako vy a skusal to pripojovat na jednotlive porty a dopadol som presne ako vy,bud videl jednu alebo druhu funkciu(GPS alebo TMC) Nakoniec som prisiel na jednu vec.Treba vypnut pripojenie v iGO(ak je nahodou uz pripojene) v BT spravci si vytvorte seriovy port(vyhladanim dostupnych zariadeni) skuste sa pripojit,ak ste uspesni odpojte sa.Potom spustite iGO a chodte na TMC zalozku v nastaveni a tam dajte vyhladat zariadenie(mne s mojou naslo GNS,port 6.) odsuhlasit najdenie apotom ist do nastavenia GPS(v iGO),mal by tam byt ten najdeny ale neaktivny port,potom ho len zaskrtnut ako pripojeny a malo by to ist.Finta spocivala v tom,ze ked som dal najprv vyhladat GPS a az potom TMC,tak ho(TMC) nenaslo,v opacnom postume(TMC,GPS) to fungovalo.Potom si opiste udaje so suboru system.ini nachadzajuci sa v adresari SAVE ohladom GPS a TMC a zapiste tieto udaje do adresa iGO do suboru SYS.txt(tym dosiahnete,ze si iGO nebude testovat porty,ale priamo si siahne na GPS)
Takto to mam napr. ja
[gps]
baud="57600"
port="6"
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="6"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
saved_last_frequency="1060"
Alebo ked sa necitite a mate funkcne obidva porty(oni su vlastne identicke pre GPS a aj pre TMC a rozdeluju sa niekde priamo v GPS prijimaci,pre PDA je len jeden port viditelny.Tak si ulozte tuto kombinaciu cez systemove menu iGO (ako vlastnu konfiguraciu-uklada to znacky,POI,cesty naplanovane,nahrane...) a v pripade problemu to obnovte priamo z menu,nevyhodou je,ze to dlhsie trva a mozete stratit novsie nahrane,ale nevyzalohovane data. S tym zapisom je to ciste a rychle,pri kazdom starte iGO sa vam tak natiahne funkcna konfugutracia.Tak vela zdaru.
Takto to mam napr. ja
[gps]
baud="57600"
port="6"
[tmc]
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_port="6"
auto_tuning="1"
saved_last_tuning_mode="1"
saved_last_frequency="1060"
Alebo ked sa necitite a mate funkcne obidva porty(oni su vlastne identicke pre GPS a aj pre TMC a rozdeluju sa niekde priamo v GPS prijimaci,pre PDA je len jeden port viditelny.Tak si ulozte tuto kombinaciu cez systemove menu iGO (ako vlastnu konfiguraciu-uklada to znacky,POI,cesty naplanovane,nahrane...) a v pripade problemu to obnovte priamo z menu,nevyhodou je,ze to dlhsie trva a mozete stratit novsie nahrane,ale nevyzalohovane data. S tym zapisom je to ciste a rychle,pri kazdom starte iGO sa vam tak natiahne funkcna konfugutracia.Tak vela zdaru.
Dík za odpověď, výhodu máte v tom, že oba HW (GPS i TMC ) máte integrované v jednom. Stejně ale, protože mám i FJS Loox 718, zkusím to obdobným způsobem na FJS. Předpokládal jsem, že WM 6, který je v iPAQ 214, s tím takové problémy nebude mít.
WM6 sám o sobě problém není, ale problémem je "BT stack".
iPAQ 214 bohužel používá BroadCom BT stack, a ten umí jenom 2 sériové porty - 1 odchozí a 1 příchozí
Třeba na iPAQ 514 je BT stack Microsoft a ten umí BT sériových portů asi 8, a jejich současné připojení k různým přístrojům.
iPAQ 214 bohužel používá BroadCom BT stack, a ten umí jenom 2 sériové porty - 1 odchozí a 1 příchozí
Třeba na iPAQ 514 je BT stack Microsoft a ten umí BT sériových portů asi 8, a jejich současné připojení k různým přístrojům.
Bohužel máte pravdu, pouštět se do přeinstalování BT stack by asi byl problém, nehledě na to,že HP moc velký prostor k aktualizaci i jiných ovladačů nenabízí.
Nakonec jsem vyřešil TMC pro iGO s HP iPAQ 214 zakoupením GPS s TMC přijímačem - http://www.navilock.de/produkte/gruppen/15/Bluetooth_EmpfaengerSLASHreceiver/60314_BT-463TE.html.
Rozchození je vcelku jednoduché. Do sys.txt jsem pouze přidal toto:
[code][tmc]
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_port="6"
auto_tuning="1"
[gps]
port="6"
baud="38400"[/code]
Funguje ladění, zobrazování událostí (používám skin od Tomsofta - excelentní práce), zpracování, prostě vše jak má.
Tak třeba to někomu pomůže. Nejspíš je tato cesta (nemám na mysli toto konkrétní GPS/TMC zařízení, ale integrovaný GPS/TMC receiver) jediným možným řešením pro naše PDA :( Jen tak pro zajímavost - kontaktoval jsem HP support s popisem této "závady" ("Kurwa proč nemohu připojit k PDA víc zařízení pomocí SSP a různých COM portů?") a jenom prohlásili, že to nejde a nepůjde a jestli se budu šťourat v BT Stacku, tak to můžu totálně rozdrbat a neuznají mi reklamaci.
Ondra
Rozchození je vcelku jednoduché. Do sys.txt jsem pouze přidal toto:
[code][tmc]
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_port="6"
auto_tuning="1"
[gps]
port="6"
baud="38400"[/code]
Funguje ladění, zobrazování událostí (používám skin od Tomsofta - excelentní práce), zpracování, prostě vše jak má.
Tak třeba to někomu pomůže. Nejspíš je tato cesta (nemám na mysli toto konkrétní GPS/TMC zařízení, ale integrovaný GPS/TMC receiver) jediným možným řešením pro naše PDA :( Jen tak pro zajímavost - kontaktoval jsem HP support s popisem této "závady" ("Kurwa proč nemohu připojit k PDA víc zařízení pomocí SSP a různých COM portů?") a jenom prohlásili, že to nejde a nepůjde a jestli se budu šťourat v BT Stacku, tak to můžu totálně rozdrbat a neuznají mi reklamaci.
Ondra