Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: iPAQ 214 a RDS-TMC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    21

    Prosím o informaci, zda již někdo řešil TMC-RDS připojené k iPAQu 214? Nyní mám k PDA připojenu Bluetooth GPS (bez RDS-TMC) a potřebuji vyřešit příjem TMC. Našel jsem nějaká Bluetooth TMC, ale nevím, zda dokážu připojit k iPAQu současně dvě bluetooth zařízení naráz (každé na jíném portu). Umí to bluetooth modu v PDA? Díky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Taky jsem si chtěl pohrát na iPAQ 214 s TMC, ale na nic jsem nenarazil. Prosím tě mohl bys napsat odkazy na ty BT TMC přijímače?
    Děkuju.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    21

    http://www.gns-gmbh.com/index.php?id=78&L=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    20

    Vypadá to, že nepůjdou současně připojit dva BT přístroje tak, aby je mohl např. iGO8 využít. Zkoušel jem BT GPS na klíčence a jiný BT TMC navilock, oba v PDA se zobrazí ve správci BT, ale současně připojit nejdou. Takže navigace se připojí buď jen k GPS anebo k TMC, ale najednou je použít neumí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Neviem aky mas BT stack v HP,ja mam Looxa 720 s Widcommom a konkretne pouzivam GPS GNS 5843 so zabudovanym prijimacom RDS-TMC.Spociatku som rozmyslal ako vy a skusal to pripojovat na jednotlive porty a dopadol som presne ako vy,bud videl jednu alebo druhu funkciu(GPS alebo TMC) Nakoniec som prisiel na jednu vec.Treba vypnut pripojenie v iGO(ak je nahodou uz pripojene) v BT spravci si vytvorte seriovy port(vyhladanim dostupnych zariadeni) skuste sa pripojit,ak ste uspesni odpojte sa.Potom spustite iGO a chodte na TMC zalozku v nastaveni a tam dajte vyhladat zariadenie(mne s mojou naslo GNS,port 6.) odsuhlasit najdenie apotom ist do nastavenia GPS(v iGO),mal by tam byt ten najdeny ale neaktivny port,potom ho len zaskrtnut ako pripojeny a malo by to ist.Finta spocivala v tom,ze ked som dal najprv vyhladat GPS a az potom TMC,tak ho(TMC) nenaslo,v opacnom postume(TMC,GPS) to fungovalo.Potom si opiste udaje so suboru system.ini nachadzajuci sa v adresari SAVE ohladom GPS a TMC a zapiste tieto udaje do adresa iGO do suboru SYS.txt(tym dosiahnete,ze si iGO nebude testovat porty,ale priamo si siahne na GPS)

    Takto to mam napr. ja
    [gps]
    baud="57600"
    port="6"

    [tmc]
    saved_config_available="1"
    saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
    saved_config_portname="COM"
    saved_config_port="6"
    auto_tuning="1"
    saved_last_tuning_mode="1"
    saved_last_frequency="1060"
    Alebo ked sa necitite a mate funkcne obidva porty(oni su vlastne identicke pre GPS a aj pre TMC a rozdeluju sa niekde priamo v GPS prijimaci,pre PDA je len jeden port viditelny.Tak si ulozte tuto kombinaciu cez systemove menu iGO (ako vlastnu konfiguraciu-uklada to znacky,POI,cesty naplanovane,nahrane...) a v pripade problemu to obnovte priamo z menu,nevyhodou je,ze to dlhsie trva a mozete stratit novsie nahrane,ale nevyzalohovane data. S tym zapisom je to ciste a rychle,pri kazdom starte iGO sa vam tak natiahne funkcna konfugutracia.Tak vela zdaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    20

    Dík za odpověď, výhodu máte v tom, že oba HW (GPS i TMC ) máte integrované v jednom. Stejně ale, protože mám i FJS Loox 718, zkusím to obdobným způsobem na FJS. Předpokládal jsem, že WM 6, který je v iPAQ 214, s tím takové problémy nebude mít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2

    WM6 sám o sobě problém není, ale problémem je "BT stack".
    iPAQ 214 bohužel používá BroadCom BT stack, a ten umí jenom 2 sériové porty - 1 odchozí a 1 příchozí
    Třeba na iPAQ 514 je BT stack Microsoft a ten umí BT sériových portů asi 8, a jejich současné připojení k různým přístrojům.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    20

    Bohužel máte pravdu, pouštět se do přeinstalování BT stack by asi byl problém, nehledě na to,že HP moc velký prostor k aktualizaci i jiných ovladačů nenabízí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Nakonec jsem vyřešil TMC pro iGO s HP iPAQ 214 zakoupením GPS s TMC přijímačem - http://www.navilock.de/produkte/grup..._BT-463TE.html.
    Rozchození je vcelku jednoduché. Do sys.txt jsem pouze přidal toto:
    Kód:
    [tmc]
    saved_config_available="1"
    saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
    saved_config_portname="COM"
    saved_config_port="6"
    auto_tuning="1"
    
    [gps]
    port="6"
    baud="38400"
    Funguje ladění, zobrazování událostí (používám skin od Tomsofta - excelentní práce), zpracování, prostě vše jak má.
    Tak třeba to někomu pomůže. Nejspíš je tato cesta (nemám na mysli toto konkrétní GPS/TMC zařízení, ale integrovaný GPS/TMC receiver) jediným možným řešením pro naše PDA Jen tak pro zajímavost - kontaktoval jsem HP support s popisem této "závady" ("Kurwa proč nemohu připojit k PDA víc zařízení pomocí SSP a různých COM portů?") a jenom prohlásili, že to nejde a nepůjde a jestli se budu šťourat v BT Stacku, tak to můžu totálně rozdrbat a neuznají mi reklamaci.

    Ondra
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ipaq rx3715 Riesenie problemu s mazanim Ipaq File Store
    Od ManInTheRain v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-04-2007, 19:11
  2. Je prace s ipaq 1940 rychlejsi nez s ipaq 1930?
    Od wwwictor v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 11-02-2007, 16:26
  3. Problem s IPAQ File Store u iPAQ rx3715
    Od horicky v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-09-2006, 10:04