Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: HTC Touch Pro (Vario IV) - Nízká hlasitost / zvuk

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Pak to asi řešit jako reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Muze nekdo vyzkouset toto?

    Solution for low in-call volume

    --------------------------------------------------------------------------------

    After some experimenting, I downloaded "Diamond Tweak 0.5" from the Diamond Thread. It comes in several languages. Under Menu Point 3 ("Loudness" or something similiar in your language) are 2 options: Audio Booster (I turned it on) and "100 db limitation" (I turned it off).

    After that, the in-call volume is perfect for me, at least much better than before!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    [h]Nízká hlasitost při hovoru - řešení[/h]

    Při dnešním pátrání po řešení tohohle nemilého problému jsem narazil na funkční věc. Tedy alespoň na mém stroji se zdá být ok. Stáhněte si přiložený soubor AudioPara3.csv (název nutný zachovat!), což je konfigurační soubor k funkci nastavující akustické parametry. Již jsem o tomto principu psal a obsahují jej myslím všechna podobná zařízení od HTC s WM. Touch Pro je v tomto směru nějak upravovaný, HTC totiž dělá čím dál větší zásahy do ROMek s cílem zvýšit přidanou hodnotu, ne vždy to bývá ale úspěšné. Proto je u tohoto zařízení možné měnit parametry za chodu strašně jednoduše - nevím jak na to kluci z XD přišli, ale dle prvních testů jsou to hlavičky šikovný.

    Daný soubor jednoduše nakopírujte do složky /WINDOWS (nejlépe Total Commander, Resco Explorer atp.) a udělejte soft-reset na vašem MDA. U mě modifikace zabrala hned po resetu a hlasitost při telefonování mi přijde tak o cca 30% lepší. Vyzkoušejte (na vlastní nebezpečí, ale cesta zpět je kdyžtak HardReset, HW by to ovlivňovat nemělo) a dejte vědět, jestli zabralo. Jsou i stížnosti, že to může narušit přehrávání wav souborů, ale nic není dokonalé (zatím). Osobně upřednostňuji vyšší hlasitost.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    269

    Sakra!! to sem necekal!! Funguje a je to sakra slyset! Zazaluju MRHace za poskozeni sluchu!! )
    dobra prace!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Asi mám štěstí v tomto na dobrý kousek, moje hlasitost je OK. Zkoušel jsem to tam dát a rozdíl jsem neměl žádný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    [h]Ad oprava hlasitosti pomoci audio parametru[/h]

    Tak jsem to jeste dukladne protestoval a prisel jsem na jednu nemilou vec... silene to podela odchozi zvuk. ZKuste se poslechnout na cizim telefonu a dejte vedet, jestli vam to dela taky. Dik, M
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    [h]Audioparametry - plné řešení[/h]

    Tak jinak, pokud by s tím měl někdo problém, nová ROM ROMeOS² v1.12 (B20755) již má plně funkční audio parametry. Zvuk je čistý na obou stranách.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    [h]Audioparametry u nové eOS2 ROM[/h]
    Citace Původně odesláno od vesi
    Asi nevíš čím to vyřešil? Já jsem použil soubor co sem dával a hlasitost zvuku se zlepšila, ale ještě to není úplně ideální. Použil stejný "fígl", nebo to udělal jiným způsobem? Mám Touch Pro druhý den a nějak se mi ještě nechce flashovat novou ROMku, než ho plně otestuju, kvůli případné reklamaci. Díky.
    To samé mne napadlo ihned také, ale bohužel audioparametry u této ROM nejsou dělané známým způsobem. Pravděpodobně se jedná o metodu, kterou jsem již zmiňoval na začátku a to nastavení parametrů v rámci před-konfigurace zařízení po HR. Toto je zatím jediná čistá a funkční metoda, se kterou jsem se setkal i na ostatních zařízeních... resp. ta nejčistčí metoda, kterou bych HTC doporučil, je nepodělat zvuk vůbec

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Hmm...je fakt skoda, ze kvuli odstraneni teto chyby je zapotrebi cooked ROM. Osobne do Rafika pujdu az ho bude mit Vodafone (udajne po 6.10.), doufam, ze tam ten zvuk uz bude OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    U ofiko CZ verze jsem problém se zvukem nezaznamenal. Nejspíš je to ale kusová záležitost, protože mám na firmě 3 kusy a z toho měl problémy 1, který nám pak z jiného důvodu vyměnili za nový, který je po zvukové stránce taky v pohodě. Standartně telefunuji na 60% hlasitost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    Mám Raphael z O2 a se zvukem problémy nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Tak mam Rafika, hlasitost neni uplne hi-fi. Pouzil jsem MRHuv soubor, ktery je na predchozi strance ke stazeni, a mohu potvrdit, ze to funguje na obou stranech bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    0

    Flashnul jsem si na eOS2 1.12, a musim rict, ze hlasitost je tentokrat extremne vysoka. Tedka telefonuji na druhou az treti uroven hlasitosti. Na nejvyssi stupen je to uz hrozne prebuzene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    ROM eOS2 1.12 Private Beta #2 je v tomto ohledu již opravená a úroveň hlasitosti je optimální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Pořád se něco ladí a příčina neznámá .
    A teď vážně, ví se už, proč některé nové Raphaely mají zvuk v pořádku a jiné ne? Je rozdíl v sw nebo hw? Zkoušel někdo přeflešovat "tichého" rafíka na stejný originál firmware, jestli to náhodou nepomůže? Zkoušel někdo poslat do servisu, je nějaký poznatek?
    Ptám se proto, protože jsem dnes volal do servisu a tam o žádném problému s hlasitostí nevědí. Mám to prý hodit na adresu VSP DATA a.s, Praha, Jeremenkova 88 do opravy a oni s tím "něco" udělají.
    Pokud je to problém pouze s firmware, tak to rád na originál znovu přeflešuju nebo počkám na nový originál firmware. Pokud je ovšem problém s HW, tak není na co čekat a můžu to dát do opravy obratem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nízká hlasitost s BT HF
    Od Ferkov v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2010, 18:53
  2. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 18:01
  3. HTC Touch HD - Zvuk SMS - jak nastavit?
    Od Amaterasu v sekci Touch HD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 15:26
  4. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 17:02
  5. TyTN II - nízká hlasitost BT
    Od zdenanek v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 19:35