ASUS A632N a TMC
Dobrý den. Chci se zeptat jestli mi na A632N pojede TMC přes tento držák: ASUS TMC Car holder pro PDA MyPal A639 (příjem Traffic Message Channel). Trošku mě tam zaráží to A639, ale příslušenství bude asi stejné ne? Předem děkuji za odpověď.
Již se tu o tom psalo několikrát, uživatelé ho provozují i na 636. Některé prodejny uvádějí v názvu TMC Car Holder 63x. Dá se předpokládat, že není vážný důvod, aby neběžel na 632 . Problém je v podporovaném SW. Osobní zjištění - TT Navigátor všechny verze NE, iGo 2006 a 8 ANO.
[QUOTE="mates2"]Již se tu o tom psalo několikrát, uživatelé ho provozují i na 636. Některé prodejny uvádějí v názvu TMC Car Holder 63x. Dá se předpokládat, že není vážný důvod, aby neběžel na 632 . Problém je v podporovaném SW. Osobní zjištění - TT Navigátor všechny verze NE, iGo 2006 a 8 ANO.[/QUOTE]
ahoj,
mám stejné PDA s TMC Car Holder-em a nemohu nastavit GPS s TMC. Buď mi pracuje GPS nebo TMC, ale nikdy ne obojí zároveň. Pokud máš zkušenosti s nastavením iGO 8, můžeš mi poradit jak s nastavením? Myslím tím výpis sys.txt, popřípadě nastavení HW portu v PDA atd...
díky.
ahoj,
mám stejné PDA s TMC Car Holder-em a nemohu nastavit GPS s TMC. Buď mi pracuje GPS nebo TMC, ale nikdy ne obojí zároveň. Pokud máš zkušenosti s nastavením iGO 8, můžeš mi poradit jak s nastavením? Myslím tím výpis sys.txt, popřípadě nastavení HW portu v PDA atd...
díky.
Tak držák s TMC je doma a IGO 8 si TMC našlo. Ale co je mi divné, že u něj není žádná anténa. Můžete mi prosím někdo říct jestli u něj ta anténa má být? Popřípadě jakou anténu k němu používáte? Díky.
přídavná anténa k tomu je s koncovkou 3,5mm jack. na jedné straně držáku je napájení na druhé anténa. tu jsem měl v originálním balení.
můžeš mi napsat, jak máš nastaveno, pokud máš signál gps i tmc zároveň? nějak to stále nemohu rozchodit. buď jde jedno, nebo druhé, ale současně ne.
já mám v pda nastaveno:
port pro programy gps: COM 0
hardwarový port gps: COM 5
přenosová rychlost: 4800
je to nastaveno podle techniků asus
ale potřeboval bych zároveň jaké je nastavení v program files\igo8 souboru "sys.txt" a adresáři karta sd\igo8\save v souboru "system.ini".
můžeš mi napsat, jak máš nastaveno, pokud máš signál gps i tmc zároveň? nějak to stále nemohu rozchodit. buď jde jedno, nebo druhé, ale současně ne.
já mám v pda nastaveno:
port pro programy gps: COM 0
hardwarový port gps: COM 5
je to nastaveno podle techniků asus
ale potřeboval bych zároveň jaké je nastavení v program files\igo8 souboru "sys.txt" a adresáři karta sd\igo8\save v souboru "system.ini".
Mám to takhle:
port pro programy gps: COM5
hardwarový port GPS: ( Žádné )
Ještě jsem v IGO upravil SYS.TXT a to tak že jsem tam připsal:
[tmc]
port="COM,5"
source="gns"
gps_source=1
Tu úpravu SYS.TXT musíš napsat do IGO 8 v přístroji! ( né na SD kartě )
Zítra si je musím v prodejně podat, protože jsem u toho žádnou anténu neměl. :-((
port pro programy gps: COM5
hardwarový port GPS: ( Žádné )
Ještě jsem v IGO upravil SYS.TXT a to tak že jsem tam připsal:
[tmc]
port="COM,5"
source="gns"
gps_source=1
Tu úpravu SYS.TXT musíš napsat do IGO 8 v přístroji! ( né na SD kartě )
Zítra si je musím v prodejně podat, protože jsem u toho žádnou anténu neměl. :-((
tak už mi to bezvadně funguje. nechal jsem se zmást nastavením přístroje vs. igo 8.
přístroj mám nastavený:
Port pro programy GPS: COM 0
HW port GPS: COM5
přenos. rychl.: 4800
v přístroji (program files\igo8) soubor sys.txt nastaven takto:
[gps]
port="COM, 5"
baud=38400
[tmc]
port="COM, 5"
baud=38400
source="gns"
gps_source=1
přístroj mám nastavený:
Port pro programy GPS: COM 0
HW port GPS: COM5
přenos. rychl.: 4800
v přístroji (program files\igo8) soubor sys.txt nastaven takto:
[gps]
port="COM, 5"
baud=38400
[tmc]
port="COM, 5"
baud=38400
source="gns"
gps_source=1
Zdravim, muzete mi nekdo dat prosim typ kde tenhle drzak sezenu? Vsude kde jsem koukal ho maji jen na objednani. diky
Asi už ho nikde neseženeš, protože já jsem na něj čekal taky měsíc a ještě mi ho dodali bez antény. Vrátil jsem jim ho s tím, že jim ho zaplatím až to bude komplet. Včera mi přišel mejl, že dali dotaz do Asusu jestli ho vůbec ještě dodávaj a zatím je odpověď že už ne, ale pro jistotu to ověří. :?
Prosím tě mám iGo6 tam to nastavení je stejné, nebo nevíš kde seženu 8ku? protože ma IGO6 to nějak neumím rozchodit.
Tak ti udělám radost, posílám ti odkaz na ten držák.
http://shop.sil.cz/zboziDetail.aspx?id=593&nazev=pda-a63xn-g-tmc-gps-car-kit
http://shop.sil.cz/zboziDetail.aspx?id=593&nazev=pda-a63xn-g-tmc-gps-car-kit
Zdravím. Děkuji za zde zveřejněné informace, díky nim jsem rozchodil TMC na iGO8. Ale potom, co jsem přešel na iGO8.3 se objevil problém. Řádek v sys.txt source="gns" způsobí, že se mi odpojuje GPS pokud odpojím navigaci z držáku. Nevíte někdo, co s tím?
Zdravím,
našel jsem ve forech, že používáte TMC k asusu A696... taky jsem si ho zakoupil, ale nemohu TMC modul zprovoznit ani po přelouskání tady toho fora. Můžete mi prosím poradit a i prozradit, jakou verzy Iga používáte? Děkuji a jsem s pozdravem.
našel jsem ve forech, že používáte TMC k asusu A696... taky jsem si ho zakoupil, ale nemohu TMC modul zprovoznit ani po přelouskání tady toho fora. Můžete mi prosím poradit a i prozradit, jakou verzy Iga používáte? Děkuji a jsem s pozdravem.
Používám sice A639, ale postup bude nejspíš stejný. Zastrčte PDA do TMC držáku a ten připojte k napájení (napájení musí být zapojeno). Spusťte iGO, jděte do Nastavení->GPS a zde odškrtněte volbu GPS (zkrátka tak, aby GPS modul NEBYL připojen). Pak jděte do Nastavení->TMC a nechte vyhledat hardware TMC (můžete nastavit protokol GNS, port 5 (nebo stejný jako máte u GPS), aby se urychlilo vyhledávání). TMC modul by se měl najít a připojit. Nejspíš se potom automaticky připojí i GPS modul, nebo ho potom ručně připojíte (zaskrtnete volbu GPS v příslušném menu).
Nevím, jak to bude u Vás, ale já mám problém, když pak odpojím držák od napájení (přestane fungovat jak TMC tak GPS) nebo vyndám PDA z držáku (nefunguje TMC, což je pochopitelné, ale nefunguje ani GPS). Musím ručně předělat nastavení iGO v souboru system.ini, aby GPS fungovala i mimo držák (po znovupřipojení TMC musím tento postup vždy opakovat).
Tak snad Vám ten návod pomůže a byl bych rád, kdybyste mi dal vědět, jestli budete mít stejný problém jako já.
P.S. Používám verzi iGO 8.3.2, skin dimka od tomsofta.
Necituj předchozí příspěvěk. Zbytečná citace smazána. admin
Nevím, jak to bude u Vás, ale já mám problém, když pak odpojím držák od napájení (přestane fungovat jak TMC tak GPS) nebo vyndám PDA z držáku (nefunguje TMC, což je pochopitelné, ale nefunguje ani GPS). Musím ručně předělat nastavení iGO v souboru system.ini, aby GPS fungovala i mimo držák (po znovupřipojení TMC musím tento postup vždy opakovat).
Tak snad Vám ten návod pomůže a byl bych rád, kdybyste mi dal vědět, jestli budete mít stejný problém jako já.
P.S. Používám verzi iGO 8.3.2, skin dimka od tomsofta.
Necituj předchozí příspěvěk. Zbytečná citace smazána. admin