Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: iPAQ 214 a BT serial port

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Zdravím všechny,
    stal se mi takový "malý" problém.
    Používám iPAQ s externí BT GPS modulem a od pátku aniž bych cokoliv dělal nebo instaloval, mi přestala fungovat komunikace s GPS modulem.
    Mám nastavenou BT službu "Sériový port" s nastavením "Požadovat autorizaci, Požadovat autentizaci, Požadovat šifrování" a v upřesnění je "Příchozí COM port: 5, Odchozí COM port: 6". Z tohoto nastavení vyplývá, že BT GPS má být vidět na portu COM6.
    Jenže... pokud použiji jakýkoliv GPS software (BeeLineGPS, gpsVP, NoniGPSPlot) daný sw mi nahlásí maximálně to, že daný port nelze otevřít, nebo že je blokován jiným programem. Stejně tak pomocí PocketPuTTY se objeví pouze hláška, že daný COM port (COM6) nelze použít.

    1) Nestala se někomu podobná záležitost?
    2) Existuje nějaký prográmek, který by mi řekl, čím je daný COM port využíván?
    3) Nevíte, co s tím mám dělat? Hard-reset se mi moc nechce :-(

    Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    napadlo mě, nemá to být náhodou port příchozí? BT GPS posílá data do PDA, tudíž se v pda objevují na příchozím portu, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od weszter
    napadlo mě, nemá to být náhodou port příchozí? BT GPS posílá data do PDA, tudíž se v pda objevují na příchozím portu, ne?
    Ne e. BT-GPS nijak nekomunikuje. Spojení vytváří PDA - tj. je to COM6. Stejně se to chová pod WinXP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    7

    Doporučuji jedině hard reset jinak to asi nevyřešíš chce to dělat zálohy. Mne po instalaci Tomtom7 se stalo něco podobného nechtělo se BT vůbec zapnout a vyřešil to až hard reset. Lituji,ale lépe poradit nemohu. Ahoj jfk
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Keltek
    Citace Původně odesláno od weszter
    napadlo mě, nemá to být náhodou port příchozí? BT GPS posílá data do PDA, tudíž se v pda objevují na příchozím portu, ne?
    Ne e. BT-GPS nijak nekomunikuje. Spojení vytváří PDA - tj. je to COM6. Stejně se to chová pod WinXP.
    no já už si to moc nepamatuju, já mám pda s integrovanou gps, ale manželka měla iPaqa 3715 a externí GPS modul bluetooth. měla tam com6 a com5, jeden z nich byl odchozí, jeden příchozí. po tom příchozím potom přicházejí data z gps do pda... teda jestli se dobře pamatuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Nakonec vyřešeno hard-resetem.
    Na druhou stranu, ono to tomu systému docela prospělo trochu jsem to vyčistil a SW jsem nainstaloval znovu a zdá se, že to běží lépe.
    Děkuji všem za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. i600 Bluetooth serial port
    Od Trautenberg v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 22:23
  2. Nešťastný Bluetooth Serial Port v MDAc
    Od MASOLOPOTOR v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2006, 19:34
  3. MDA Compact serial port?
    Od barticko v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-03-2005, 12:49