Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 53

Téma: Aktualizace ROM na verzi 1.72.00WWE, Radio 1.14.00, ExtROM 1.72.126 na DATAPHONE2

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Pro všechny co rádi FLASHUJÍ mám dobrou zprávu.
    Byla vydána oficiální nová verze ROMek pro naše přístroje MDA2/DATAPHONE2. Jedná se o verzi 1.72.00WWE, Radio 1.14.00, ExtROM 1.72.126. Ke stažení zde. ( 25 MB )

    Jednotlivé ROM mají tyto kódy:
    NK.nbf - : 0x20040304
    ms_.nba : 0x20040305
    radio_.nbf : 0x20040306

    Poznatky - doporučení :
    - tato verze není určena těm, co nechtějí mít problémy s českým překladem ( už mnohokrát vysvětleno ) a s tím spojené nepříjemnosti ( vypnutí telefonní části, taktéž několikrát již toto diskutováno a i vysvětleno jak tento problém odstranit). Já osobně však způsob zasahování do zdrojů a úpravy typu smazat zdroje v překladech nedoporučuji.
    - v této verzi EXT-ROM jsou starší verze programů MIDI, CAMERA a neobsahuje ani program ClearVue ( PDF, prezentace ).
    - v této verzi taktéž není obsažen GPRS Monitor
    - téma co a hlavně jak nahrát do EXT-ROM tu už bylo taky mnohokrát zmíněno, takže záleží na každém co si do EXT-ROM nahraje a v jaké verzi ten který program je.
    - ostaní poznatky jsou stejné, jak jsem je popisoval ve článku o Flashování MDA2/DATAPHONE2. ( Storage, IMEI, délky hovorů atd...)
    - o další poznatky ( pokud budou ) se podělím časem

    Zajímavost : podle ohlasů na tomto serveru se ještě nikomu nestalo, že by na základě špatného FLASHOVÁNÍ musel odnést přístroj MDA2/DATAPHONE2 do servisu. Tak jsem zvědav kdo bude první.

    Zde je seznam diskuzí na téma FLASHOVÁNÍ, které jsem založil a shrnul v nich poznatky na toto téma. Doporučuji, aby si tyto diskuze přečetli předeším TI, co mají chuť se do flashování pustit.:

    Aktualizace ROM na verzi 1.72.00WWE, Radio 1.12.00, ExtROM 1.72.104 na DATAPHONE2
    Postup aktualizace ROM na verzi 1.66.00WWE, Radio 1.10.00, ExtROM 1.66.131 na DATAPHONE2
    Postup aktualizace ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2
    a
    Jak přeflashovat zařízení XDA II?

    Tak takhle to dneska u mne vypadá
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00018345_Image1_kD8f.jpg 
Zobrazení: 27 
Velikost: 28.8 KB 
ID: 90  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Mám ji také - ale opět jako vždy problém s kterým se trápím již několik hodin.
    1. fleschoval jsem to samé co JirkaP.- toto mi z toho vylezlo.
    Záhada!!!!! Při fleschi jsem si sice pohrával se starší room verzi ale????

    2.Jsem spokojen protože mi chodí bezproblémově čeština a to na všem v bublině u telofonu nemám žádná procenta prostě nic co by souviselo s problémy 1,72. čeština build(3382)

    3.Jsem zoufalý jelikož nemohu nikde najít "storage" a "storage card"-podotýkám že jsem ji nikde neztratil nýbrž je zasunuta v MDA.
    K tomu ještě na vysvětlenou - po fleschnutí tam obě byly vím to zcela bezpečně.Na nedoporučení všech zde přítomných jsem provedl obnovu ze "storage card" pomocí programu back up manager od Sunnysoftu.
    Pomožte pokud Vás něco napadá - nevěřím, že by se mě to takto podařilo ještě jednou?
    Nebo ta verze 1.60.50 natáhla z té karty?- provedené zálohy.
    Ale kde je teď storage a storage card.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Zase jsem to popletl.Jsem zmetený.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od seba
    ...
    2.Jsem spokojen protože mi chodí bezproblémově čeština a to na všem v bublině u telofonu nemám žádná procenta prostě nic co by souviselo s problémy 1,72. čeština build(3382)
    ... supr Jinak jak jsem již psal, tento build obsahuje aktualizované zdrojové soubory "jen" pro ROM 1.60 a především AKU1 ...

    3.Jsem zoufalý jelikož nemohu nikde najít "storage" a "storage card"-podotýkám že jsem ji nikde neztratil nýbrž je zasunuta v MDA.
    K tomu ještě na vysvětlenou - po fleschnutí tam obě byly vím to zcela bezpečně.Na nedoporučení všech zde přítomných jsem provedl obnovu ze "storage card" pomocí programu back up manager od Sunnysoftu.
    Pomožte pokud Vás něco napadá - nevěřím, že by se mě to takto podařilo ještě jednou?
    ... zkusil bych HW reset a neprovádět obnovení ze zálohy, která proběhla na jiné ROM ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od seba
    3.Jsem zoufalý jelikož nemohu nikde najít "storage" a "storage card"-podotýkám že jsem ji nikde neztratil nýbrž je zasunuta v MDA.
    K tomu ještě na vysvětlenou - po fleschnutí tam obě byly vím to zcela bezpečně.Na nedoporučení všech zde přítomných jsem provedl obnovu ze "storage card" pomocí programu back up manager od Sunnysoftu.
    Problém je v tomto : Obnovení ze zálohy.
    Už se to tady taky řešilo. Po FLASHI je nutno provést instalaci všech programů znovu ! A pak teprve si udělat zálohu s novou verzi ROMek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    DÍKY ZA VAŠE ODPOVĚDI
    Provedl jsem HW reset.Výsledek je že teď mám to samé co JIrkaP.Tím se to vše vysvětluje.Z karty se natáhla verze 1.60.50 ovšem musela proběhnout nějaká kolize dat.Komu není rady tomu není pomoci (obnova ze zálohy)
    Storage a storage card na svém místě.
    I přesto ještě pár dotazů?
    1.
    Já osobně však způsob zasahování do zdrojů a úpravy typu smazat zdroje v překladech nedoporučuji.
    -máš k tomu nějaký konkrétní důvod?Ovlivní to nějakým způsobem chod MDA?
    2.Vzhledem k tomu, že po HW resetu mám ExtROM 1.72.126 lze přejít ¨na verzi 1.60.50 tak aby to vypadalo stejně viz můj příspěvek výše?Lze nahrát samotný soubor ms_ s verzi 1.60.50(to se mi nějak nedařilo i přesto,že jsem popřehazoval všechny operátory. Nebo existuje nějaký jinný způsob jak tam dostat 1.60.50? Nakonec se mi to nějak podařilo dostat tam jen soubor ms- ale MDA se po HW nerozběhlo. Dělal jsem to u předchozího flaschování viz.můj popis níže přesně podle návodu od JirkyP.to jsemvšak nahrával dva soubory a radio zůstalo nahrané tedy 1.12.
    3.Pokud tam dostanu 1.60.50 samotnou tak jak se mi to podařilo z obnovení zálohy viz. výše zůstanou zachované opravné balíčky a další popisované výhody verze 1.72.126
    Mé poznatky 1,72
    Radio 1.14.00 zdá se mi, že podstatně rychleji chodí internet - je to možné neb je to jen má doměnka?
    Ukazatel výdrže baterie mi ukazuje při maximálním dobytí z puvodních 3,25h -3,50 toto je, ale asi věci sporadickou.
    Systém vyhlazení písma nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    ..jde tam nahrát samotnou ExtROM 1.60.50,v noci se mi to podarilo...
    ..také doporučuji spíše použít aktualizovanou ExtROM 1.72.800,koukam že jí snad nikdo z vás neřeší...:sarcastic:
    ..údajně má být vymakanější než 1.72.13něco...
    ..vytáhl jsem z ní to co je v ní nové,a nasekal to do své původní 1.60.50,a chodí to k mé maximální spokojenosti.. ...dokonce i kdy mam staou češtinu,wmodem už funguje,huráááá!
    ..v kombinaci 1.60.00wwe+extrom1.60.50sestavená z extrom1.72.800 nemam jediný zádrhel s češtinou,zatím vše chodí jak má... ..konečně......a díky tomu že jsem se vrátil zpět na rom1.60.00wwe nemam ani problém s cleartype..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    64

    jaka je ta nova radiova cast? neco zajimaveho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    ..no asi ne,jen teoreticky se dá hádat že bude třeba o kapku rychlejší,ale kdo je schopen to poznat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od seba
    2.Jsem spokojen protože mi chodí bezproblémově čeština a to na všem v bublině u telofonu nemám žádná procenta prostě nic co by souviselo s problémy 1,72. čeština build(3382)

    UPOZORŇUJI, že to není pravda!!!
    Verze ROM 1.72 ani s nejnovější verzí češtiny Build 3382 nechodí správně !!!
    Viz připomínky v první tématu této diskuze.


    Citace Původně odesláno od mvata
    jaka je ta nova radiova cast? neco zajimaveho?
    Nic co by stálo za zveřejnění. Teprve čas ukáže jestli se nebude objevovat známá chyba, když někdo volá na MDA2/DATAPHONE2, že jemu to na telefonu vyzvání, ale přístroj MDA2/DATAPHONE2 nezvoní. Bohužel. (

    Citace Původně odesláno od xp
    ..také doporučuji spíše použít aktualizovanou ExtROM 1.72.800,koukam že jí snad nikdo z vás neřeší...:sarcastic:
    ..v kombinaci 1.60.00wwe+extrom1.60.50sestavená z extrom1.72.800 nemam jediný zádrhel s češtinou,zatím vše chodí jak má... ..konečně......a díky tomu že jsem se vrátil zpět na rom1.60.00wwe nemam ani problém s cleartype..
    Verze 1.72.800 nic nového nepřináší ( ani nové verze programů typu Camera, MMS, Midi..).Jedná se pouze a jen o EXT-ROM. Takže zcela na nic. Pouze jiné číslo ve verzi. A problémy s češtinou přetrvávají.

    Citace Původně odesláno od seba
    Já osobně však způsob zasahování do zdrojů a úpravy typu smazat zdroje v překladech nedoporučuji.
    -máš k tomu nějaký konkrétní důvod?Ovlivní to nějakým způsobem chod MDA?


    2.Vzhledem k tomu, že po HW resetu mám ExtROM 1.72.126 lze přejít ¨na verzi 1.60.50 tak aby to vypadalo stejně viz můj příspěvek výše?Lze nahrát samotný soubor ms_ s verzi 1.60.50(to se mi nějak nedařilo i přesto,že jsem popřehazoval všechny operátory. Nebo existuje nějaký jinný způsob jak tam dostat 1.60.50? Nakonec se mi to nějak podařilo dostat tam jen soubor ms- ale MDA se po HW nerozběhlo. Dělal jsem to u předchozího flaschování viz.můj popis níže přesně podle návodu od JirkyP.to jsemvšak nahrával dva soubory a radio zůstalo nahrané tedy 1.12.
    3.Ukazatel výdrže baterie mi ukazuje při maximálním dobytí z puvodních 3,25h -3,50 toto je, ale asi věci sporadickou.
    ad 1.) Zásadní důvod nemám. Ale z vlastní praxe vím, že podobné zásahy do programů jsou cestou do slepé uličky.
    ad 2.) Samozřejmě, že to jde. Stačí mít v adresáři při spuštění flashování jen tu ROMku ( ROMky ) kterou chceš aktualizovat. ( Již mnohokrát řešeno a snad i vysvětleno )
    ad 3.) Údaj o výdrži baterie je nutno brát s velikou rezervou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    28

    Prosba pre tych, co flashli novu ExtROM 1.72.
    Funguje na ExtROM 1.72.126 alebo 1.72.800 ExtendedROMUnlocker. Na XDA-developers to par ludom nefunguje. Pytam sa preto, lebo chcem moje MDAII flashnut, a neviem, ci mam uvarit nejaku ExtROM na PC, alebo ju flashnem bez uprav a potom ju budem moct upravit priamo na MDAII.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    UPOZORŇUJI, že to není pravda!!!
    JirkoP, nic takového jsem netvrdil -asi nebylo správně pochopeno - já přiřazoval tu bezchybnost češtiny k tomu jak jsem udělal zálohu z karty a nahrála se mi tam znovu ext rom1.60.50, proto jsem psal že nejsou žádné problémy:
    v bublině u telofonu nemám žádná procenta prostě nic co by souviselo s problémy 1,72. čeština build(3382)
    Jinak na 1,72 ČEŠTINA - tak jak zde bylo několikrát popsáno=chyby.
    Nemám nejmenší zájem zde někoho mystifikovat a publikovat zde nějaké nepravdy.Tak jak já asi nepozorně čtu, Tvé příspěvky a po té se na ně znovu ptám,(mimo jiné ti za ně děkuji, nýbrž bez nich bych se do toho, asi nikdy nepustil a pokud ano,pravděpodobně bez úspěchu), tak ty jsi, asi špatně pochopil to co jsem napsal já. PavelR se k tomu vyjádřil zcela jasně.
    Toliko mé vysvětlení.
    K Radiové části a mé doměnce o rychlosti internetu.
    Mám k dispozici ještě jedno MDA - které jsem zakoupil své drahé polovičce(Gappa), které se zatím nesnažim zničit - čiže je v něm původní verze od Eurotelu.Na obě zařizení jsme napsali intrnetovou adresu, která na těchto zařízeních nikdy nebyla použita (HW reset) a zároveň ji odstartovali. Na MDA s verzí radia 1,14 byla stránka kompletně natažena asi o 20-30 vteřin dříve.Tento pokus jsem opakoval vícekrát.Výsledek vždy ve prospěch MDA s rom 1,14. Obě zařízení byly po HW reset, jen nastaven internet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    ...
    Verze ROM 1.72 ani s nejnovější verzí češtiny Build 3382 nechodí správně !!!
    ... oficiálně od pondělního dne (7.6.) není již build 3382 nejnovější verze (viz LEng s automatickým doplňováním slov zde). Build 3756 a výšší (číslo buildu se bude lišit v závislosti na jednotlivých typech PDA) by měl mít i "pozitivní" vliv na nejnovější ROM pro XDA2/MDA2 - tj. proběhla aktualizace zdrojových souborů LEngu ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od kuko61
    Prosba pre tych, co flashli novu ExtROM 1.72.
    Funguje na ExtROM 1.72.126 alebo 1.72.800 ExtendedROMUnlocker. Na XDA-developers to par ludom nefunguje. Pytam sa preto, lebo chcem moje MDAII flashnut, a neviem, ci mam uvarit nejaku ExtROM na PC, alebo ju flashnem bez uprav a potom ju budem moct upravit priamo na MDAII.
    Mne osobně to zobrazení a odemknutí EXT-ROM funguje s touto verzí zcela bez problémů. Verzi ROMek mám popsanou viz. podpis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    JirkaP napsal:
    Verze 1.72.800 nic nového nepřináší ( ani nové verze programů typu Camera, MMS, Midi..).Jedná se pouze a jen o EXT-ROM. Takže zcela na nic. Pouze jiné číslo ve verzi. A problémy s češtinou přetrvávají.

    ..podle mého názoru se mýliš, verze ExtROM 1.72.126 je po flashování do MDA2 označena startovacím logem ve stylu : testovací verze, not for sale...
    ..a pokud flešneš 1.72.800,můžeš se těšit na to,že tato hláška zmizí..
    Proč by i-mate vydal dvě různé verze ExtROM v tak krátkém časovém úseku?
    Podle mého názoru,se sice neliší obsahem jednotlivých komponent,ale jedna je označena jako testovací,druhá jako oficiální,takže hádám,že vypustili 1.72.126 aby si ověřili zda bude v pohodě makat,když zjistili že třeba ano,opravili třeba jemné drobné nedostatky,označili to jako již oficiální verzi,a vypustili do světa...
    ..já osobně mam lepší pocit,když využívám již něco ofiko,než něco co je jen v testování..

    ..a pokud jde o češtinu,používám ten starý build jež se používá v extrom MDA dvojek,a když jsem si flashoval ExtROM 1.66 či první 1.72 co vyšla,nefungoval mi Wireless modem,vůbec se ten program neotevřel,napsal mi jen chybovou hlášku,a donutil mne vždy k vypnutí překladu prostředí.. ,zrovna tak mi nechodil foťák v češtině,menu se zobrazovalo jen v AJ..
    ..když je ta 1.72.800 dle tvého názoru na češtinu stejně špatná,jaktože mi funguje korektně a dokonce česky jak Wireless modem,tak i česky foťák?...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 20:16
  2. Reakcí: 77
    Poslední příspěvek: 27-08-2004, 08:00
  3. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 10:55
  4. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-04-2004, 07:22
  5. Postup aktualizace ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 15:02