iGO8 + TMC
zdárek, zkoušel už někdo v praxi tmc?? já sem to zkoušel dneska dopo když semuvíznul na okruhu. na automatické ladění sem nic nechyt a na manuál pouze dvě stanice bez signálu tmc. to automatické ladění mi i tak přide trošku podivné, jelikož neprojede všechny frekvence, ale pouze jenom tři - pět. jaké jsou vaše zkušenosti??
No, ja zjistil, ze na sluchatka v aute temer nic nechytim,krome TCM na CR 3,mozna proto ta automatika blbne...tak jsem je zatim nastavil na manual a chystam se sehnat antenu RDS-TMC s 2.5mm jackem...nevite o necem ?
no bych řek že to bude asi řešit domácí výroba - já si asi udělám antétu přes celý spodek čelního skla(dva drátky a jack to jistí. škoda že neudělali nějaký spešl výstup pro andétu :( - tu mohli třeba zabudovat do držáku, přecejenom navigace do sluchátek (když neni bluetooth) je dost nepraktická :D
Meli by jste zkusit ty sluchatka zasunouut jen trosicku dovnitr a uvidite jak se stanice chytaji. :D Normalne chytnu s problemem jednu stanci a takhle jich mam ned 8 s TMC
[QUOTE="thimlicek"]Meli by jste zkusit ty sluchatka zasunouut jen trosicku dovnitr a uvidite jak se stanice chytaji. :D Normalne chytnu s problemem jednu stanci a takhle jich mam ned 8 s TMC[/QUOTE]
U me zadna zmena - ukazatel sily signalu je stale stejny.
U me zadna zmena - ukazatel sily signalu je stale stejny.
[QUOTE="thimlicek"]Meli by jste zkusit ty sluchatka zasunouut jen trosicku dovnitr a uvidite jak se stanice chytaji. :D Normalne chytnu s problemem jednu stanci a takhle jich mam ned 8 s TMC[/QUOTE]
doma v poklidu toho chytnu kvanta, ale na okruhu sem nechyt nic a na barandově se štěstim reginu :(
to pozasunutí vyzkoušim :) proč tam nedali integrovanou, která by tohle zvládala :evil:
doma v poklidu toho chytnu kvanta, ale na okruhu sem nechyt nic a na barandově se štěstim reginu :(
to pozasunutí vyzkoušim :) proč tam nedali integrovanou, která by tohle zvládala :evil:
tak pozasunutí funguje na signál nejlíp. e-ten bych nakop někam :evil:
jo pro funkčnost automaticky zvolených objížděk problémových úseků, jsem musel přepsat igo8.ini
otevřít DATA složka project_config
uplně na konci
Kód:
[tmc]
auto_detour_calc=0
announce_total_route=0
pak už jen juknout jestli je v nastavení nastaven aut.přepočet a tradááá - odzkoušeno na ranním hlášení o dopravních zácpách v praze.
Pokud v announce_total_route= necháte 1, tak alespoň já jsem musel resetovat igo aby to samo nabídlo objížďku, další nová trasa přes kolonu, a takhle bych to musel opakovat :(
vyřešeno ve spolupráci na jiném fóru
jo pro funkčnost automaticky zvolených objížděk problémových úseků, jsem musel přepsat igo8.ini
otevřít DATA složka project_config
uplně na konci
Kód:
[tmc]
auto_detour_calc=0
announce_total_route=0
pak už jen juknout jestli je v nastavení nastaven aut.přepočet a tradááá - odzkoušeno na ranním hlášení o dopravních zácpách v praze.
Pokud v announce_total_route= necháte 1, tak alespoň já jsem musel resetovat igo aby to samo nabídlo objížďku, další nová trasa přes kolonu, a takhle bych to musel opakovat :(
vyřešeno ve spolupráci na jiném fóru
[QUOTE="gemini"]no bych řek že to bude asi řešit domácí výroba - já si asi udělám antétu přes celý spodek čelního skla(dva drátky a jack to jistí. škoda že neudělali nějaký spešl výstup pro andétu :( - tu mohli třeba zabudovat do držáku, přecejenom navigace do sluchátek (když neni bluetooth) je dost nepraktická :D [/QUOTE]
Docela by me zajimala ta domaci vyroba. Nejake schema zapojeni bys neposkytl ? Jaky konektor pouzit - mono ci stereo ? Drat jakykoliv? Jeste uvazuji, ze bych dal jednoduse redukci 3.5 -> 2.5 jack a do toho zapojil jakoukoliv dostupnou antenu - napr. tady, ale nejsem si jist kvality prijmu....
Docela by me zajimala ta domaci vyroba. Nejake schema zapojeni bys neposkytl ? Jaky konektor pouzit - mono ci stereo ? Drat jakykoliv? Jeste uvazuji, ze bych dal jednoduse redukci 3.5 -> 2.5 jack a do toho zapojil jakoukoliv dostupnou antenu - napr. tady, ale nejsem si jist kvality prijmu....
Tak přesně tuhle anténu na MIO jsem si koupil. Je tam jack 2,5 takže pěkně pasuje ale problém je, že to není klasický stereo jack který má 3 kontakty ale tenhle má 4 a proto to asi nemá kontakt jaký by mělo. Prodávají 2 druhy jedna má asi půl metru a druhá je metrová. Nicméně chytnu na tu delší asi třetinu signálu a TMC funguje. Tu kratší jsem zkoušel taky, ale nedoporučuju byla tam sotva nedostatečná desetina signálu.
[QUOTE="kubesa"][QUOTE="gemini"]no bych řek že to bude asi řešit domácí výroba - já si asi udělám antétu přes celý spodek čelního skla(dva drátky a jack to jistí. škoda že neudělali nějaký spešl výstup pro andétu :( - tu mohli třeba zabudovat do držáku, přecejenom navigace do sluchátek (když neni bluetooth) je dost nepraktická :D [/QUOTE]
Docela by me zajimala ta domaci vyroba. Nejake schema zapojeni bys neposkytl ? Jaky konektor pouzit - mono ci stereo ? Drat jakykoliv? Jeste uvazuji, ze bych dal jednoduse redukci 3.5 -> 2.5 jack a do toho zapojil jakoukoliv dostupnou antenu - napr. tady, ale nejsem si jist kvality prijmu....[/QUOTE]
pokud dáš redukci 2,5 na 3,5 tak se ti akorát zhorší příjem.
zatim jsem se k anténě nedostal, ale jelikož mi příjem funguje nejlépe jenom na pozasunutý jack a mám pak a 1/2 signálu, tak bych řek že když ho bude člověk pouze pozasunovat tak je jedno co tam dá :D nicméně nejlepší bude stejný konektor jako mají sluchátka aby popřípadě nedošlo k poškození stroje "zkratováním"
jo a zkoušel sem pouze přiložit ke sluchátkům koax na anténu k vysílačce (samozřejmě odizolovaným koncem) tak se příjem taky zvýšil :D ten koax měl asi, 1,5 m.
Docela by me zajimala ta domaci vyroba. Nejake schema zapojeni bys neposkytl ? Jaky konektor pouzit - mono ci stereo ? Drat jakykoliv? Jeste uvazuji, ze bych dal jednoduse redukci 3.5 -> 2.5 jack a do toho zapojil jakoukoliv dostupnou antenu - napr. tady, ale nejsem si jist kvality prijmu....[/QUOTE]
pokud dáš redukci 2,5 na 3,5 tak se ti akorát zhorší příjem.
zatim jsem se k anténě nedostal, ale jelikož mi příjem funguje nejlépe jenom na pozasunutý jack a mám pak a 1/2 signálu, tak bych řek že když ho bude člověk pouze pozasunovat tak je jedno co tam dá :D nicméně nejlepší bude stejný konektor jako mají sluchátka aby popřípadě nedošlo k poškození stroje "zkratováním"
jo a zkoušel sem pouze přiložit ke sluchátkům koax na anténu k vysílačce (samozřejmě odizolovaným koncem) tak se příjem taky zvýšil :D ten koax měl asi, 1,5 m.
Když použiji jack 2,5 se 4-mi konektory, na které ty konektory mám připojit "anténu"? Věděl by někdo? Věřím že ano.
Podivej se do te zdirky na sluchatka a uvidis zlaty plysek, no a prave na tomto kontaktu funguje antena nejlip. Takze je to nEjblizsi kontakt k rokojeti Tveho jacku-asi stineni
Díky. Nechtěl jsem experimentovat. Takže ještě nakonec zkusím jack 2,5 zkrátit, aby nesepnul ten kontakt, co je vzadu, aby mi fungovala i hlasitá navigace a pak by to mohlo být vše ok. TMC + hlasová navigace.
hlasitá navigace ti bude fungovat při použití Glofiish headset speaker selector a dá se stáhnout zde a nemusíš ho zkracovat ;)
najdeš je zde
[QUOTE="maxxim"]Tak přesně tuhle anténu na MIO jsem si koupil. Je tam jack 2,5 takže pěkně pasuje ale problém je, že to není klasický stereo jack který má 3 kontakty ale tenhle má 4 a proto to asi nemá kontakt jaký by mělo. Prodávají 2 druhy jedna má asi půl metru a druhá je metrová. Nicméně chytnu na tu delší asi třetinu signálu a TMC funguje. Tu kratší jsem zkoušel taky, ale nedoporučuju byla tam sotva nedostatečná desetina signálu.[/QUOTE]
už si jí odzkoušel??? jak funguje??
už si jí odzkoušel??? jak funguje??
Tak ste ma naockovali a prave som dotestoval!
Vysledky:
1. je jedno ci sa pouzije 3 alebo 4 pinovy konektor, antenu pripojit na vonkajsi kontakt.
2. predlzovanie anteny pomohlo len do 1m, potom sa signal nemenil. (v igo som dosiahol max 50%) CR3 som chytil aj na 4cm kablik
PS: cena
2 prisavky 10KC
1 2.5mm jack zo zasob cca 12KC
1m jednozilovy kablik max 8KC :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :D :D :D
Vysledky:
1. je jedno ci sa pouzije 3 alebo 4 pinovy konektor, antenu pripojit na vonkajsi kontakt.
2. predlzovanie anteny pomohlo len do 1m, potom sa signal nemenil. (v igo som dosiahol max 50%) CR3 som chytil aj na 4cm kablik
PS: cena
2 prisavky 10KC
1 2.5mm jack zo zasob cca 12KC
1m jednozilovy kablik max 8KC :) :) :) :) :) :) :) :) :) :D :D :D :D
Potom nechapu, proc na sluchatka je takovy problem neco chytnout ;-(((
S tim jackem - vnejsi kontakt myslis ten, co vede na plochu oznacenou na obrazku ? Dik.
S tim jackem - vnejsi kontakt myslis ten, co vede na plochu oznacenou na obrazku ? Dik.
Ano, je to ten oznaceny na obrazku!
Mono jack som ale neskusal!
Na sluchatka som mal tiez slaby prijem! Asi je to tym, ze su tam subezne vedene aj zily pre sluchatka a mikrofon!
inak zapojenie 4pinoveho jacku je na
http://de.wikipedia.org/wiki/Klinkenstecker
Mono jack som ale neskusal!
Na sluchatka som mal tiez slaby prijem! Asi je to tym, ze su tam subezne vedene aj zily pre sluchatka a mikrofon!
inak zapojenie 4pinoveho jacku je na
http://de.wikipedia.org/wiki/Klinkenstecker
klasika, musíš přepsat sys.txt, který máš v přístroji u *.exe takhle
[tmc] - jelikož to tady blbne, tak tmc je v hranatých závorkách :D
port="COM,2"
source="eten"
gps_source=0
teprve až pak ti bude fungovat ;)
[tmc] - jelikož to tady blbne, tak tmc je v hranatých závorkách :D
port="COM,2"
source="eten"
gps_source=0
teprve až pak ti bude fungovat ;)
Zdravíčko pánové.
Měl bych jednu jednoduchou otázku...
Mám iPAQ 214 a nainstalované iGO8 a rád bych vyzkoušel TMC. Je možné na tomto PDA rozjet TMC? Jaký HW k tomu budu potřebovat? Myslíte, že by to fungovalo třeba s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Mám vůbec šanci? :)
Díky...
Měl bych jednu jednoduchou otázku...
Mám iPAQ 214 a nainstalované iGO8 a rád bych vyzkoušel TMC. Je možné na tomto PDA rozjet TMC? Jaký HW k tomu budu potřebovat? Myslíte, že by to fungovalo třeba s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? Mám vůbec šanci? :)
Díky...
No s tím asi ne, to je jen pro nějaká MIA. Záleží na tom, jaký máš GPS přijímač. Buď má TMC přijímač přímo v sobě i s anténou, nebo výstup na antenu, nebo nic. jestli nic, tak si budeš muset koupit TMC přijímač zvlášť, nebo jinou gpsku. Jinak tady se hovoří o E-Tenech a TMC, takže HP je trošku mimo.
Tak nevim, trochu se mi zda, ze RDS-TMC neni prilis dobre pouzitelne. IGO8 vzdy po zapnuti projede vsechny frekvence, velmi casto nic nenajde a pak uz dal nehleda. Pokud nastavim frekvenci rucne, za chvili se chytne (signal okolo 40%). Bohuzel po dalsim restartu opet to same - TCM je nastaveno na automaticke hledani. Dela to jeste nekomu ?
Jinak se mi take stalo, ze na trase byla uzavirka na vedlejsi silnici k jine hlavni silnici (T-ecko krizovatka). IGO8 toto misto vyhodnotilo jako neprujezdne (trasa pokracovala samozrejme po hlavni) :no: Nebo v pripade PRACE na silnici opet nabidlo objizdku. Neda se nekde nastavit, aby to bralo napr. pouze uzavirky a nehody ?
Jinak se mi take stalo, ze na trase byla uzavirka na vedlejsi silnici k jine hlavni silnici (T-ecko krizovatka). IGO8 toto misto vyhodnotilo jako neprujezdne (trasa pokracovala samozrejme po hlavni) :no: Nebo v pripade PRACE na silnici opet nabidlo objizdku. Neda se nekde nastavit, aby to bralo napr. pouze uzavirky a nehody ?