Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Jak si udělat WiniPhone?

Losos_ce4you (1147)|6.5.2008 06:31
mezi netfrontem a safari opravdu nevidim zadny rozdil v rychlosti,netfront nacita okamzite,plynule scroluje .... ze se vetsina veci neovlada palcem me treba osobne pripada vyhoda , mysi , d-padem nebo stylusem jsem rychlejsi nezli prstem,je to o ale o zvyku a preferencich. netfront ma pro pro lidi preferujici zarizeni typu iphonu nevyhodu - je potreba ho nastavit,ma spoustu voleb a moznosti , kdo to nezvladne ma proste smulu a tezko mu bude vyhovovat . de-facto to same jako u vseho na wm . samo o sobe nefunguje nic idealne , je treba vse prizpusobit , ale v tom je prave vyhoda OS . kdo chce koupit telefon a proste jen pouzivat , staci mu jen zakladni funkce bez moznosti nastaveni a nezvlada pomerne naroucnou praci s nastavenim , volbou a instalaci ruznych aplikaci musi byt notne s iphone nadseny .
Chrono Leggionaire (187)|6.5.2008 14:51
Mohl by jsi napsat, jakou verzi NetFrontu máš na mysli? Případně uvést ty klíčové hodnoty v nastavení, které přináší úspěch? Zkouším si s tím hrát a musím uznat, že je o něco svižnější než Opera,ale pořád se mi to nezdá ono.
Díky
Losos_ce4you (1147)|6.5.2008 15:01
NetFront 3.5
Font Tahoma
Bez Clear Type fontu
Simple browsing
Smart-Fit Rendering
Central European
Text Smallest
Virtual Canvas (plati jen pro ctvercove displaye 640x640) ,jinak dle konkretniho zarizeni

Jinak myslim nic neni dulezite ..... tedy krome poradneho pripojeni :-) ale s timhle nastavenim to celkem svisti i s gprs , ale na gprs asi iPhone pokud je tam hafo obrazku atd nacte nepatrne rychleji ..
Chrono Leggionaire (187)|6.5.2008 17:25
Byl jsem při zkoušení připojený s oběmi zařízeními k WLan..hodil jsem si do NetFrontu identické nastavení a opravdu jde cítit znatelné zlepšení, hlavně co se týká rychlosti načítání. Kompletní překreslení stránky trvá nyní u obou zařízení téměř stejně (zkoušel jsem čtyři weby). Znatelné zrychlení v NetFrontu vidím hlavně díky tomu Simple Modu, na druhou stranu je nutno úvést že na Toshibě je o mnoho víc pixelů,takže překreslování WVGA si svůj čas vyžaduje...Každopádně já zůstávám na Safari, byt´ bych si nyní dokázal představit přístupovat i přes NetFront. Jak jsi psal výše, je to o osobních preferencích a mně jednoduché a intuitivní ovládání spolu se 100% desktopovým zobrazením stránek (aniž bych platil daň za rychlost načítání) vyhovuje a taky jsem si na něj už navykl.
will27 (131)|8.5.2008 23:41
Ja bych to uzavrel tak,ze kdo proste jednou zkusil iPhone na internet pouzit, nebude mu vyhovovat jiz zadne WM zarizeni. Klasicke zobrazeni, navykove a bleskurychle ovladani ma neco do sebe. Drive jsem take Apple zasadne odmital, ale jednou jsem si iPhone zkusil a uznal jsem, ze za jeho uspechem nestoji jen medializace a design - jednoduchost ovladani a bleskurychle rozhrani, ktere je zaroven plnohodnotny OS s vyberem jiz tisice aplikaci. Najdou se uzivatele, kteri samorzrejme potrebuji to, co jim dokaze nabidnout jen WM, ale je jich pramalo a myslim, ze Apple to vi a ani se nesnazi s WM na tomto poli souperit. Ja bych naopak uvital vice takovych zarizeni, jako je iPhone - rychly OS s minimem moznych a nemoznych nastaveni - proste jednoduche,rychle, rozsiritelne. Kdyz si jen vzpomenu, kolik prace dalo vyladeni Qteku,HTC...viz. Lososovo nastaveni NetFrontu..proste u WM je to nastavovani a nastavovani,ladeni,prehravani ROM apod. A nekoho..me tez...to uz proste nebavi a rekl jsem si: "Dost"..A tim bych to uzavrel. Tisic lidi, tisic chuti. Nekomu iPhone sedi, nekomu prijde jako zarizeni pro silene pubertalni vyrostky...
pretorian_ce4you (101)|8.5.2008 23:46
Mas pravdu iPHONE je na brouzdani super ale neni to ani tak tim ze ma v sobe prohlizec safari ale tim ze ma rozliseni 800x480 !!!!! takze rozklad je daleko rychlejsi(prispusobeni) nez pro PPC vetsinou 320x240 pockej az bude na trhu SE X1 ten samej display (800x480) ale s windows a ze je super "SAFARI" to ano pekne prohlizeni ale nemoznost zobrazit jakejkoliv flash to je velke minus v dnesni dobe :-( ale jinak davam za pravdu prohlizeni na iPHONE netu je super tot ale asi vse ...;)
will27 (131)|8.5.2008 23:53
Pretorian: Tak Flash samozrejme beha. Ne nativne, ale staci provest ctyri tapnuti a v instaleru nainstalovat potrebne a jiz zadne dalsi nastaveni apod. neni treba. A s tim displejem - iPhone nema 800x480 ale 480x320 - neni to jen o rozliseni, ale prave o te rychlosti a vyladenosti Safari.
Pavel Koza (4761)|9.5.2008 11:57
Souhlasim, jestli jsem byl z iPhone z neceho totalne nadsen, tak to byl prohlizec, prislo mi to jednoduse genialni... I z toho duvodu uz mam na ceste Toshibu G910, ktera by mela mit stejny displej, tak uvidime. Asi to nebude uplne stejna "experience" jako na ajfounu, ale dlouhodobe pouzivam IE na 320x240, tak snad nemuzu byt zklaman:)
Chrono Leggionaire (187)|9.5.2008 12:21
Mohl by jsi prosím poté v G910 zkusit tuhle aplikaci?
xda-driver
ipf (2136)|9.6.2008 00:17
[QUOTE="MilanO"]Zdeňku s tím se ale nedá nic dělat. Kdo si jednou vyzkouší iPhone, ten se už k WM nikdy nevrátí. To je prostě fakt a nedá se s ním nic dělat...[/QUOTE]
iphone jsem si vyzkoušel, je to hezká hračka, ale je to jen hračka. jako mobilní kancelář je to nepoužitelné.:no:
will27 (131)|9.6.2008 00:30
No vidite: Kaisera, Touch Cruise jsem zkusil a jsou to hezke hracky, ale pro praci nepouzitelne:) Kazdy ma holt jine priority. V mem pripade je to spolehlivost, rychlost, internet, e-mail a skvely homescreen, se vsemi potrebnymi informacemi.

Holt kazdy si vybere to co mu sedi...:)
babaq (309)|9.6.2008 23:19
Losos: Upřímně, to je fakt paráda, že se ten NetFront dá vytunit. Fajn, ale aby to za něco stálo, tak většina těch, co si to vytunit umí, skončí u stejného nastavení. No a u iPhonu sice nemůžeš tak tunit, ale proč bys to dělal, když máš to nejlepší nastavení "out of the box"?

Upřímně, z hlediska ergonomie je WM na pos*ání. Viz ty tuny nadstaveb nad defaultní GUI, aplikací "a la iPhone", a furt to není ono.

Chystám se podívat na zoubek novému iPhonu 3G - 8GB verze má být všude za $199, plus DPH to dělá... nějakých 3800. (U Vodafonu tipuju 3 777 :)) Za ty hrachy... to bude bomba.

Co je taky u iPhonu zajímavé, je prodej zároveň s datovým tarifem. Tohle je docela chytré, nutí to lidi skutečně ty možnosti používat - kdyby koupili iPhone a nepoužívali internet, byla by "user experience" poloviční, a to Jobs nechtěl. Jsem zvědav, jak to bude vypadat v podání Vodafonu: 3G síť nemá, tak se třeba pochlapí aspoň s cenou EDGE. BTW nyní má neomezená data za 650, omezená 15 MB za 200, 45 MB za tuším 500 - čili nějaké zarážky na cenové škále už jsou.

No a poslední poznámka: růžky vystrkuje i Android, takže osobně očekávám horké léto a plodný podzim :D

Pro uklidnění: nechme se překvapit a vyberme si to nejlepší pro své potřeby. Vybírat bude z čeho a to je hlavní!
will27 (131)|10.6.2008 00:15
Plna podpora Exchange,GPS,3G... jo, to spoustu uzivatelu primeje se zamyslet nad neustalym flashovanim, stahovanim vsemoznych ROMek apod... A za tu cenu - to at si Diamonda strci kamsi - a to bez pardonu. Vzdyt Diamond nic lepsiho nabidnout nemuze - jo max vic programu, ale na iPhona s 2,0 bude vsecko. Na co tisi kalendaru, prehravacu a podobnych blbinek... Vsecko dulezite - Out of the box - pouzitelne hned, bez lozeni po netu a ladeni nemozneho...
Zdenek Malinsky (9781)|10.6.2008 06:32
Pánové, držte se tématu. Jste nejen off-topic, ale i off-forum.
eLKa_ce4you (189)|26.6.2008 08:57
Android vystrkuje růžky už hodně dlouho. Osobně si myslím, že první použitelná verze bude "venku" příští rok :)
Doplněno: vždyť to říkám.

Ale zpět tedy k tématu, jak říká pan Malinský, které zní "Jak si udělat z WM Winiphone": proč mají vlastníci dokonalých zařízení s WM potřebu dělat z nich iPhone? A kdy už výrobci rozličných TouchFlo 3D a podobných zvěrstev pochopí, že je to všechno jenom zbytečná práce, protože to jsou JEN NÁSTAVBY a pokud Microsoft nepřekope jádro, tak cokoli nad tím bude vždy jen žrout paměti?
babaq (309)|26.6.2008 17:46
Touché
daww (687)|27.6.2008 16:52
to iphone users: Modlete se k iphonu a třeba za něj i položte život, ale nic nezmění na tom, že je to jen chytřejší mp4 s možností telefonu :-)
zip123 (5)|15.8.2008 16:09
Právě jsem pročetl tenhle topic, a jen sem přidám svů postřeh z trochu jiné strany.A sice, nejsem majitelem ani Iphonu ani nejakeho moderního HTC mega ultra super Touch nebo podobneho nejakeho vykonneho stroje, ale pred nedavnem se mi naskytla moznost a koupil jsem za 1500Kč pda s wifi (standart 400MHz,64/64,CF,SD,Wifi,Irda,QVGA 3,8palce...) s ppc WIN2003, a doslova me to dostalo,hlavne intenet,tuna dostupneho softwaru, videa s titulkama na takovem displayi, prace s office,veci zpetne zname ze starsich stolnich widlí atd atd spousta dalsiho, rekl jsem si :-O pche, kam se hrabe nějaký trapný I-phone, pak jsem si to tu přečetl, a možná nebude zas tak špatný, ale co jsem chtěl říct je, že ač mám 2 zařízení a to mobil w800i s 2mpx fotakem a ted toto pda, ktere opravdu sqěle využiju na práci, stálo mě to pouhých 1500, nějaké mda nebo xda jsem koukal že se dá sehnat i třeba za ty 3tisíce (nemluvím ted o nejnovejsich HTC za 10ku), a I-phone? I když kouknu do zahraničí na ebay, vychází pořád zhruba na 7-8 tisíc (hned mě neukamenujte pokud existuje i někde třeba za 5 :D) Ale za 1500 ho určitě neseženete, a i tohle starší pda+telefon mi dá dost funkcí a možností, které jsou minimálně stejné jako na iphonu ale za podstatně nižsí cenu, a jakože nejsem z těch, kteří utratí měsíčně tisíce za nová zařízení (no jo, student :-) ), nemusím se strachovat že když mi to někde ukradnou budu mít škodu za 10tisíc a x let šetřit na jiný.Probíráte to tu ze všech stran ale tuhle jsem tu neviděl :-) tak jen trochu přispěju :-)
A k té funkcionalitě iphone-wm zařízení, to je jako když máte herní konzoli a počítač-> Do konzole šupnete disk a hrajete,všechno jde a funguje. Na PC- 30 minut instalace, dalších 30 minut nastavujete a stejně máte strach jestli se to nebude trhat, nebo jestli to vubec pujde, ale výsledek je potom možná o kousek lepší než na konzoli :-)
Zaverem: Tak to je jen maly postreh ode me, ac jsem uzivatelem wm03 jen kratce, skutecne me dostali (skutecne== :-O ).
Mozna me nekdy dostane i I-phone,nebo jeho nasledovnik, ale urcite je pro me daleko hure dostupny a bude to za dlouho...