Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Synchronizace emailů (např. Exchange) - výmaz starších zpráv

tommmmie (3)|22.4.2008 14:22
Ahoj,
mám následující problém (a s ním ještě HTC TyTN s WM6) a prosím nějakou menší lamu než jsem já o radu :) - chtěl bych synchronizovat poštu (např. přes ActiveSync a Exchange) tak, aby se mi synchronizovaly např. jen poslední 3 dny (zkrátka ne ALL) a přitom zprávy starší než 3 dny v PDA zůstavaly a nemazaly se. Nyní se mi sice podařilo synchronizaci emailů s exchangem serverem na poslední 3 dny nastavit a funguje zdá se spolehlivě, ale právě ty starší zprávy mizí...

Svým způsobem je to i logické, ale přece jen mi to nedá - je to standardní chování těchto synchronizací nebo jen mám někde něco špatně nastavené? (Pokud budu synchronizovat celou historii (all), mám obavy, aby to netrvalo dlouho, pokud synchronizuji např. co 5 min. a mám ve schránce několik tisíc emailů...) Ač si myslím, že si podobnou otázku má asi spousta majitelů PDA, i po poměrně pečlivém hledání jsem nic nenašel, tak se omlouvám za případnou duplicitu.

Když už tu píšu, mám ještě jednu otázku k synchronizaci přes ActSync, tentokrát ke kontaktům. Kontakty se s Exchangem úspěšně sesynchronizovaly - co se stane v případě, že např. omylem vymažu všechny kontakty v PDA a spustím synchronizaci? Je to to, co si myslím, tedy že příjdu o všechno? :) (pokud ano, jaké je řešení - občasná záloha?)

Díky.
Tom





ač jsem poměrně pečlivě hledal
Zdenek Malinsky (9781)|22.4.2008 17:21
Já si do Trea synchronizuji veškerou poštu a do iPAQu jen hlavní složku a podsložku ce4you za poslední den a pokud to nesmažu, tak mi nikde nic nemizí.

Musíš si to nastavit v PDA/smartu v ActiveSyncu a potom i E-mail Outlooku, co přesně se má nebo nemá syncovat. Osobně si myslím, že stačí 1 KB u každého mailu - poznáš kdo píše, název mailu a úvod. Pokud uznám za vhodné, stahnu si zbytek.

Když si nastavíš, že chceš syncovat jen za 3 dny, tak je logické, že starší zmizí, ale nikoli ze serveru, ale jen z PDA. Nelogické by blo, kdyby to bylo jiank.

ad zálohování
Nevím, jak bys chtěl dosáhnout smazání všech kontaktů - nechce se mi věřit, že by se to to povedlo "nahodou" či jinak "omylem"- A pokud ano, záleží, co máš za server a jak je tam řešeno zálohování. To se nedá globalizovat.

Při první synchronizaci doporučuji pro jistotu postupně - nejprve zapnout pro synchronizaci úkoly, syncnout, pak kontakty, kalendář a nakonec e-maily. Tedy pokud nemáš jen 4 maily a 7 kontaktů, myslím při kvantu řádově stovek kontaktů a stejném počtu mailů denně.
tommmmie (3)|23.4.2008 08:45
Díky za odpověď.
Toho stavu, který popisuješ, bych taky rád dosáhl - tedy mít v PDA vše, ale synchronizovat jen poslední den (dny) a starší zprávy mazat ručně.

Pokud však nastavím v ActiveSync v E-mail Sync Options -> Download the past - 1 day, tak mám v Outlooku v PDA zprávy jen za poslední den, všechny ostatní se v PDA vymažou (na serveru zůstanou). Tak už vážně nevím...
Zdenek Malinsky (9781)|23.4.2008 10:01
Ale to je presne co pisu-AS synchronizuje to, co se mu zada, takze pokud zadas vsechny, syncuji se vsechny, pokud tyden, tak za posledi tyden (stejne je to u kalendare). Mozna to jen spatne chapu, ale nevim, jak chces docilit toho, co chces. Synchronizace funguje na principu porovnavani, takze starsi zpravy se nemazou, pouze v pda zustavaji ty za pozadovane obdobi.
Ted poranu me nic jineho nenapada, jak docilit tveho pozadavku, jedine snad presunout v PDA do slozky, kterou nesyncujes, ale pri velkem mnozstvi je to jaksi nepohodlne ....
tommmmie (3)|23.4.2008 10:56
Máš pravdu, jen jsem nadějně špatně pochopil Tvou první větu z první reakce s tím, že v iPAQu máš přesně to, co bych chtěl já:
Já si do Trea synchronizuji veškerou poštu a do iPAQu jen hlavní složku a podsložku ce4you za poslední den a pokud to nesmažu, tak mi nikde nic nemizí.
Dík za reakce.
Zdenek Malinsky (9781)|23.4.2008 11:17
Nezmizi bylo mysleno jako ze se nesmaze.
Jeste se poptam spravce serveru, zda by slo udelat to, co potrebujes, ale myslim, ze z principu prace exchange serveru a sync pres AS to neni mozne.