Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Asus P535 a Oziexplorer

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    Tak jsem si pořídil oziexplorera a mám menší problém s nastavením. Porty a komunikační rychlost bych měl mít nastavené správně, nicméně počítáč s přístrojem nekomunikuje. Soft hlásá problémy s portem. Na asus P535 se zpravidla používá com 2 a žádné jiné softwary na pozadí nejedou (nejsou dva softwary napojené zároveň na port com 2). Mohl by někdo nastínit v čem je chyba? Je potřeba nějaký zvláštní software nebo další doplňky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    81

    Ja mam v ozi nastaveny port a rychlost (File -> Configuration -> NMEA (GPS))

    Communication Port: COM2: GPS device
    Baud: 4800

    A v pohode sa mi GPS chyti a zobrazí polohu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    Mně ozi ce funguje. Klasicky navádí, ale nejede mi komunikace mezi PC a přístrojem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    48

    > Tak jsem si pořídil oziexplorera a mám menší problém s nastavením.
    Takže jde o něco jiného, nefunguje komunikace mezi Asusem a PC??
    Na PC nainstalovat ActiveSync.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    Jakmile dám Zahájit nmea komunikaci s gps, vyskočí hlášky: Chyba otevírání portu a poté Nelze navázat spojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    31

    Tak mas spatne nastaveny porty, nebo ti GPSku pouziva jinej soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    Všechny ostatní softy jsou vypnuté. A porty mám nastavené následně:
    port pro programy: com 2 (gps device)
    hardwar. port: necháno prázdné
    komunikační rychlost: 4 800

    Ještě je mi podezřelé v oziexploreru karta GPS v konfiguraci.
    Má se tam vybrat výrobce zařízení a ASUS tam není, takže předpokládám, že se má nastavit NMEA only?

    -----------
    Jinak porty jsem zkoušel nastavovat na radu jiných:
    programy : com 5 (active device)
    hardw.: com 2
    přen.rych. 4 800

    Taky nejelo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    Tak mě tak napado. Asus klasicky komunikuje protokolem Sirf. Oziexplorer umožňuje komunikaci pouze protokolem NMEA. Není teda potřeba přepnout? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    31

    Ja mam Auto find NMEA a rychlost 4800. Maka bez problemu
    Po instalaci sem nastavil pouze jazyk a potvrdil auto vyhledani GPS, jinak sem nic nenastavoval a funguje to bez problemu.

    Jeste dotaz, mas tam mapu ? Bez nactene mapy ti to makat nebude

    Mam ASUS P535
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    17

    J mapu tam mám. Přijde mi zvláštní, že když nastavím větu Sirf, ihned se zobrazí postranní panely plus ukazatel (šipka), zatímco u ostatních vět ani ň.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-09-2011, 12:12
  2. Asus P535 a WM6.1
    Od xaries v sekci P5xx
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 01-09-2008, 16:34
  3. Asus P535 - GPS
    Od starbos v sekci P5xx
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-04-2008, 16:14