nastavení SMTP pro různé sítě
Nazdar lidi, potřeboval bych poradit ohledně nastavování SMTP pro poštovního klienta v různých bezdrátových sítích. Jde mi o to, že mi nejde odesílat pošta, když se připojím na nějaký HOT-SPOT Wifi. Neznám totiž smtp. Jak bych měl v tomto problému postupovat prosím? Poštovní klient mi je totiž jinak k ničemu. Leda posílat emaily přes webové rozhraní. Děkuji za odpovědi ... mé zařízení je: Loox 720
Je jedno, na jakem zarizeni to nastavujes, zpravidla mas vzdy dve moznosti:
1. pouzit SMTP server providera pripojeni k Internetu
To je pro tebe ta horsi, protoze pokud cestujes a pripojujes se ruzne, tak se provider meni a musel bys to pokazde menit, takze
2. pouzit SMTP server providera hostingu (mailboxu)
VETSINOU je server odesilane posty ve tvaru: smtp.domena-tveho-mailu (napr. smtp.seznam.cz atp.) - pak ale zpravidla musis pro odesilani posty nastavit autorizaci ("server odesilane posty pozaduje overeni" nebo podobna volba), kde staci ve vetsine pripadu jen zaskrtnout, ze se pouziva stejne username a heslo jako u prichozi posty.
1. pouzit SMTP server providera pripojeni k Internetu
To je pro tebe ta horsi, protoze pokud cestujes a pripojujes se ruzne, tak se provider meni a musel bys to pokazde menit, takze
2. pouzit SMTP server providera hostingu (mailboxu)
VETSINOU je server odesilane posty ve tvaru: smtp.domena-tveho-mailu (napr. smtp.seznam.cz atp.) - pak ale zpravidla musis pro odesilani posty nastavit autorizaci ("server odesilane posty pozaduje overeni" nebo podobna volba), kde staci ve vetsine pripadu jen zaskrtnout, ze se pouziva stejne username a heslo jako u prichozi posty.