Synchronizace Lotus Notes a Windows Mobile...
...konečně funguje.
Více na stránce společnosti CommonTime

Více na stránce společnosti CommonTime

Jaký konečně funguje :sarcastic: ? Já používám víc jak rok Laplink PDAsync a synchronizuje to bez problémů, navíc bez toho, aby si to na desktopu vytvářelo nějakou připitomělou notesovskou databázi jako ten mnotes ;) .
[QUOTE="Docent"]Jaký konečně funguje :sarcastic: ? Já používám víc jak rok Laplink PDAsync a synchronizuje to bez problémů, navíc bez toho, aby si to na desktopu vytvářelo nějakou připitomělou notesovskou databázi jako ten mnotes ;) .[/QUOTE]
Myslím, že tá aplilkácia umožňuje iba synchronizáciu s PC, nie s Lotus Domino serverom.
Myslím, že tá aplilkácia umožňuje iba synchronizáciu s PC, nie s Lotus Domino serverom.
NIE.
Replikácia v zásade prebieha medzi servermi. A tento pojem sa používa pri databázach.
Tu ide o synchronizáciu klienta so serverom. Alebo s desktopom. No z praktického hľadiska je pri mobilných zariadeniach dôležitejšia práve synchronizácia so serverom. Inak povedané - načo ťahať so sebou na cestách notebook, keď chcem mať pri sebe maily, kontakty, kalendáre a úlohy stále aktuálne?
Replikácia v zásade prebieha medzi servermi. A tento pojem sa používa pri databázach.
Tu ide o synchronizáciu klienta so serverom. Alebo s desktopom. No z praktického hľadiska je pri mobilných zariadeniach dôležitejšia práve synchronizácia so serverom. Inak povedané - načo ťahať so sebou na cestách notebook, keď chcem mať pri sebe maily, kontakty, kalendáre a úlohy stále aktuálne?
Ještě jednou není lepší u admina prosadit lotus traveller :-). Je zadarmo a má push sync a la blackberry. Samozřejmě synchronizuje s Domino. Je to novinka ve verzi 8.01
noo ale traveller je k dispozici pouze u LN8 nebo se pletu ??
Resp kde jinde se da poridit ??
BTW pro beznou synchronizaci pouzivam uz celkem dlouho spolehlivy XTND Connect
Resp kde jinde se da poridit ??
BTW pro beznou synchronizaci pouzivam uz celkem dlouho spolehlivy XTND Connect
ano je k dispozici od verze Lotus Domino 8.01, ale tato verze přináší snížení zátěže procesorů, zásadně lepší kompresi dat, tudíž by se měli admini snažit :-)
jenze o koruny jde asi jen v prvni rade
nevim jak je to s licencni politikou a nejsme tak velika firma :-(
nevim jak je to s licencni politikou a nejsme tak velika firma :-(
otázka je, jestli si platíte aktualizace nebo ne... my jsme pořizovali lotusy před necelým rokem a v ceně je aktualizace po dobu 1 roku.
Zdravím,
potřeboval bych právě takové synchronizátko pro Lotusy. Mám na notebooku verzi 8 a chtěl bych je nějak synchronizovat se svým PDA (HP iPAQ 214). Zkusil jsem i onen mNotes a synchronizovali se mi pouze kontakty. Možná to bylo trial verzí, ale na webu píšou, že je plně funkční, pouze časově omezená. (takže nejspíš problém mezi židlí a PDA).
Tady v tom threadu padlo několik nápadů, ale nějak se v tom neorientuji. Mohl by mi tedy někdo z věci znalých poradit?
Potřebuji synchronizovat maily, kalendář, kontakty, tasky, žurnál - a to tak, že nechci mít vlastní repliky na PDA ale importované z notebooku (tj. žádná replikace přímo s Domino serverem).
Děkuji.
potřeboval bych právě takové synchronizátko pro Lotusy. Mám na notebooku verzi 8 a chtěl bych je nějak synchronizovat se svým PDA (HP iPAQ 214). Zkusil jsem i onen mNotes a synchronizovali se mi pouze kontakty. Možná to bylo trial verzí, ale na webu píšou, že je plně funkční, pouze časově omezená. (takže nejspíš problém mezi židlí a PDA).
Tady v tom threadu padlo několik nápadů, ale nějak se v tom neorientuji. Mohl by mi tedy někdo z věci znalých poradit?
Potřebuji synchronizovat maily, kalendář, kontakty, tasky, žurnál - a to tak, že nechci mít vlastní repliky na PDA ale importované z notebooku (tj. žádná replikace přímo s Domino serverem).
Děkuji.
Ale to je len "Desktop synchronization" - ako uvádza výrobca. :no:
EDIT: Aha, Keltek chce synchronizovať iba lokálne s desktopom.
To Keltek: Trošku to máš pomýlene. Synchronizovať Pocket PC so serverom neznamená replikovať, ale SYNCHRONIZOVAŤ. Server si prečíta databázu, porovná s položkami na PocketPC a pošle nové položky, ktoré si uloží Pocket Outlook do svojej databázy. Tak isto funguje synchronizácia s Exchange serverom. A žurnál ti synchronizivať nepôjde, pretože Outlook také niečo nepozná.
EDIT: Aha, Keltek chce synchronizovať iba lokálne s desktopom.
To Keltek: Trošku to máš pomýlene. Synchronizovať Pocket PC so serverom neznamená replikovať, ale SYNCHRONIZOVAŤ. Server si prečíta databázu, porovná s položkami na PocketPC a pošle nové položky, ktoré si uloží Pocket Outlook do svojej databázy. Tak isto funguje synchronizácia s Exchange serverom. A žurnál ti synchronizivať nepôjde, pretože Outlook také niečo nepozná.
EXCELENTNÍ :)
Děkuji mnohokráte, funguje naprosto skvěle - a synchronizuje i žurnál. Paráda.
Přesně to jsem potřeboval (synchronizace PDA <-> Notes8 <-> Nokia).
Děkuji mnohokráte, funguje naprosto skvěle - a synchronizuje i žurnál. Paráda.
Přesně to jsem potřeboval (synchronizace PDA <-> Notes8 <-> Nokia).
Prosím, čo znamená, že funguje aj žurnál? Pocket Outlook takú položku predsa neobsahuje. Je to tam ako nový folder?
Asi jsem se spletl, ale xtnd mi píše, že synchronizuje i Journal, ale jeho obsah nevidím v pda. Ještě to budu zkoumat.
Poutlook sice něco takového nemá, ale jsou tam mNotes, a to by měl být právě ten žurnál.
Poutlook sice něco takového nemá, ale jsou tam mNotes, a to by měl být právě ten žurnál.
Nakonec jsem kompletně přešel na IBM Lotus EasySync Pro. Jedná se prakticky o to samé jako je XTNDConnect, s tím rozdílem, že to opravdu dokáže synchronizovat poznámky (Journal v LN). Synchronizuji si tímto nástrojem PDA a telefon k naprosté spokojenosti.