Eten M700 a geocaching
Zdravím všechny příznivce.
bohužel nemohu rozchodit na M700 žádný soft na geocaching, nikdy se totiž nenajde interní GPS na COM2. Avšak TT6 zde jede úplně v pohodě.
Uvítám jakýkoliv nápad, jak to tam rozchodit. Pro jistotu přikládám můj dopis:
Dobrý den, stáhl jsem si vaši aplikaci HGC, bohužel nejde rozchodit, i když jsem stáhl vše co jsem měl.
Mám aparát Eten M700 s integrovanou GPS, WM 6.
GPS Gate také nenalezlo GPS.
Přitom TomTom 6 zde běží naprosto bez problémů.
. Stáhněte si tento software zde: Soubor:HandyGeocachingPorter.cab - OK . Program potřebuje .NET Compact Framework 2.0. Novější PDA už ho mají, pokud ho nemáte tak stáhněte a nainstalujte. - OK . Spojte se s vaší Bluetooth GPS a přiřaďte jí nějaký odchozí port - port
COM2
. Pusťte aplikaci Handy Geocaching Porter, běžte do nastavení . nastavte COM port(odchozí), na kterém je vaše GPS, baudrate je obvykle 9600. Číslo aplikace je pořadí aplikace v midlet manageru, obvykle tedy 0 . z aplikace můžete rovnou HG spustit, pokud to nejde nastavte Číslo aplikace v nastavení na jiné číslo (a nebo nemáte nainstalovaný JEODEK midlet manager) - Jeodek nainstalovaný, nastaveno vše jak je psáno - ale midlet hlásí chybu . V HG zadejte mód 'PDA GPS', povolte připojení a mělo by to běžet - tak toto už není možné.
Asi jsem lama, ale bodne mi někdo?
:oops:
bohužel nemohu rozchodit na M700 žádný soft na geocaching, nikdy se totiž nenajde interní GPS na COM2. Avšak TT6 zde jede úplně v pohodě.
Uvítám jakýkoliv nápad, jak to tam rozchodit. Pro jistotu přikládám můj dopis:
Dobrý den, stáhl jsem si vaši aplikaci HGC, bohužel nejde rozchodit, i když jsem stáhl vše co jsem měl.
Mám aparát Eten M700 s integrovanou GPS, WM 6.
GPS Gate také nenalezlo GPS.
Přitom TomTom 6 zde běží naprosto bez problémů.
. Stáhněte si tento software zde: Soubor:HandyGeocachingPorter.cab - OK . Program potřebuje .NET Compact Framework 2.0. Novější PDA už ho mají, pokud ho nemáte tak stáhněte a nainstalujte. - OK . Spojte se s vaší Bluetooth GPS a přiřaďte jí nějaký odchozí port - port
COM2
. Pusťte aplikaci Handy Geocaching Porter, běžte do nastavení . nastavte COM port(odchozí), na kterém je vaše GPS, baudrate je obvykle 9600. Číslo aplikace je pořadí aplikace v midlet manageru, obvykle tedy 0 . z aplikace můžete rovnou HG spustit, pokud to nejde nastavte Číslo aplikace v nastavení na jiné číslo (a nebo nemáte nainstalovaný JEODEK midlet manager) - Jeodek nainstalovaný, nastaveno vše jak je psáno - ale midlet hlásí chybu . V HG zadejte mód 'PDA GPS', povolte připojení a mělo by to běžet - tak toto už není možné.
Asi jsem lama, ale bodne mi někdo?
:oops:
Ahoj, tak COM4 je nastaven jako hardwarový, tudíž prý nejde nastavit pro další programy.
GPS Gate nic nenajde. ???:oops: :oops: :oops:
Pořád věřím, že se to podaří rozchodit. A neví někdo jaký soft kromě Handy Geocaching? Ten se prostě nerozchodí ani kdybych se rozkrájel, nejede mi totiž ´ten Jeodek Java emulátor.
GPS Gate nic nenajde. ???:oops: :oops: :oops:
Pořád věřím, že se to podaří rozchodit. A neví někdo jaký soft kromě Handy Geocaching? Ten se prostě nerozchodí ani kdybych se rozkrájel, nejede mi totiž ´ten Jeodek Java emulátor.
[QUOTE="Ondřej Doležel"]Pouzivam Beeline GPS - http://www.visualgps.net/BeeLineGPS/ [/QUOTE]
Ano ja taky, zda se mi nejlepsi. Ma i autodetekci GPS portu. Standartne pokud si nic nemenil tak by mely programy komunikovat pres COM2/4800. Na tomto portu komunikuje i nekolik aplikaci zaroven. Hardwarovy port je COM4/57600 na nem jede treba TT6.
Ano ja taky, zda se mi nejlepsi. Ma i autodetekci GPS portu. Standartne pokud si nic nemenil tak by mely programy komunikovat pres COM2/4800. Na tomto portu komunikuje i nekolik aplikaci zaroven. Hardwarovy port je COM4/57600 na nem jede treba TT6.
Zdar, tak jsem stáhl a nainstaloval Beeline a vypadá to, že to snad pojede, aspoň se to tak tváří. A ještě poprosím, jak tam dostanu mapy a kde je sehnat, a .... Berte mně prosím jako totální lamu, která o tom ví totálně ... málo. A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?
[QUOTE="jardadr"]A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?[/QUOTE]
přečti si pravidla fóra.!!!!!!!!!!!!!!ŽÁDNÝ WAREZ!!!!!!!!!!!!!!:evil: :evil: :evil:
přečti si pravidla fóra.!!!!!!!!!!!!!!ŽÁDNÝ WAREZ!!!!!!!!!!!!!!:evil: :evil: :evil:
[QUOTE="jardadr"]Zdar, tak jsem stáhl a nainstaloval Beeline a vypadá to, že to snad pojede, aspoň se to tak tváří. A ještě poprosím, jak tam dostanu mapy a kde je sehnat, a .... Berte mně prosím jako totální lamu, která o tom ví totálně ... málo. A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?[/QUOTE]
Mapy do toho neseženeš.:)
Ale o to zajímavější je s tim hledat, zvláště u řek, nebo u dálnice.:)
Mapy do toho neseženeš.:)
Ale o to zajímavější je s tim hledat, zvláště u řek, nebo u dálnice.:)
Zdar lidi jake máte zkušenosti s ryhlosti zameření stavá se mi dost často ze pri chuzi když hledam keš tak neprobíha aktualizace na mapě a to i když mam všechny satelitymusim zrychlit krok nebo se rozbehnout aby gs zareagovala jake stim máte zkušenosti?
Ahoj.
Máš zapnutou statickou navigaci na GPS čipu.
Doporučuji aplikaci SirfTech ve které se to dá vypnout, ale bacha na množství nastavení. Můžeš si ten čip ještě víc rozhodit.:)
Druhou možností je Geocachingová aplikace GCzII . V ní je rovnou v nastavení GPS zaškrtávatko pro zapnutí/vypnutí statické navigace.
Pak už ti to bude fungovat, jen si musíš zvyknout, že ti pozice pak bude hodně skákat, i když budeš stát na místě.
Máš zapnutou statickou navigaci na GPS čipu.
Doporučuji aplikaci SirfTech ve které se to dá vypnout, ale bacha na množství nastavení. Můžeš si ten čip ještě víc rozhodit.:)
Druhou možností je Geocachingová aplikace GCzII . V ní je rovnou v nastavení GPS zaškrtávatko pro zapnutí/vypnutí statické navigace.
Pak už ti to bude fungovat, jen si musíš zvyknout, že ti pozice pak bude hodně skákat, i když budeš stát na místě.