Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Eten M700 a geocaching

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Zdravím všechny příznivce.
    bohužel nemohu rozchodit na M700 žádný soft na geocaching, nikdy se totiž nenajde interní GPS na COM2. Avšak TT6 zde jede úplně v pohodě.
    Uvítám jakýkoliv nápad, jak to tam rozchodit. Pro jistotu přikládám můj dopis:


    Dobrý den, stáhl jsem si vaši aplikaci HGC, bohužel nejde rozchodit, i když jsem stáhl vše co jsem měl.
    Mám aparát Eten M700 s integrovanou GPS, WM 6.
    GPS Gate také nenalezlo GPS.
    Přitom TomTom 6 zde běží naprosto bez problémů.

    . Stáhněte si tento software zde: Soubor:HandyGeocachingPorter.cab - OK . Program potřebuje .NET Compact Framework 2.0. Novější PDA už ho mají, pokud ho nemáte tak stáhněte a nainstalujte. - OK . Spojte se s vaší Bluetooth GPS a přiřaďte jí nějaký odchozí port - port
    COM2
    . Pusťte aplikaci Handy Geocaching Porter, běžte do nastavení . nastavte COM port(odchozí), na kterém je vaše GPS, baudrate je obvykle 9600. Číslo aplikace je pořadí aplikace v midlet manageru, obvykle tedy 0 . z aplikace můžete rovnou HG spustit, pokud to nejde nastavte Číslo aplikace v nastavení na jiné číslo (a nebo nemáte nainstalovaný JEODEK midlet manager) - Jeodek nainstalovaný, nastaveno vše jak je psáno - ale midlet hlásí chybu . V HG zadejte mód 'PDA GPS', povolte připojení a mělo by to běžet - tak toto už není možné.

    Asi jsem lama, ale bodne mi někdo?
    ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    99

    Zkus COM4.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Ahoj, tak COM4 je nastaven jako hardwarový, tudíž prý nejde nastavit pro další programy.
    GPS Gate nic nenajde. ???ops: ops: ops:
    Pořád věřím, že se to podaří rozchodit. A neví někdo jaký soft kromě Handy Geocaching? Ten se prostě nerozchodí ani kdybych se rozkrájel, nejede mi totiž ´ten Jeodek Java emulátor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Ondřej Doležel
    Guest

    Pouzivam Beeline GPS - http://www.visualgps.net/BeeLineGPS/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Ondřej Doležel
    Pouzivam Beeline GPS - http://www.visualgps.net/BeeLineGPS/
    Ano ja taky, zda se mi nejlepsi. Ma i autodetekci GPS portu. Standartne pokud si nic nemenil tak by mely programy komunikovat pres COM2/4800. Na tomto portu komunikuje i nekolik aplikaci zaroven. Hardwarovy port je COM4/57600 na nem jede treba TT6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    používám RichesseGPS a mám to nastavené jak TT a běhá to perfektně
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    3

    Zdar, tak jsem stáhl a nainstaloval Beeline a vypadá to, že to snad pojede, aspoň se to tak tváří. A ještě poprosím, jak tam dostanu mapy a kde je sehnat, a .... Berte mně prosím jako totální lamu, která o tom ví totálně ... málo. A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od jardadr
    A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?
    přečti si pravidla fóra.!!!!!!!!!!!!!!ŽÁDNÝ WAREZ!!!!!!!!!!!!!!: : :
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od jardadr
    Zdar, tak jsem stáhl a nainstaloval Beeline a vypadá to, že to snad pojede, aspoň se to tak tváří. A ještě poprosím, jak tam dostanu mapy a kde je sehnat, a .... Berte mně prosím jako totální lamu, která o tom ví totálně ... málo. A na Beeline nemáte někdo medicínku na trial?
    Mapy do toho neseženeš.
    Ale o to zajímavější je s tim hledat, zvláště u řek, nebo u dálnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    1

    Zdar lidi jake máte zkušenosti s ryhlosti zameření stavá se mi dost často ze pri chuzi když hledam keš tak neprobíha aktualizace na mapě a to i když mam všechny satelitymusim zrychlit krok nebo se rozbehnout aby gs zareagovala jake stim máte zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    64

    Ahoj.
    Máš zapnutou statickou navigaci na GPS čipu.
    Doporučuji aplikaci SirfTech ve které se to dá vypnout, ale bacha na množství nastavení. Můžeš si ten čip ještě víc rozhodit.
    Druhou možností je Geocachingová aplikace GCzII . V ní je rovnou v nastavení GPS zaškrtávatko pro zapnutí/vypnutí statické navigace.
    Pak už ti to bude fungovat, jen si musíš zvyknout, že ti pozice pak bude hodně skákat, i když budeš stát na místě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Neoficiální WM6.1 pro ETEN M700
    Od endymion v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 140
    Poslední příspěvek: 11-03-2010, 21:58
  2. Eten M700 - GPRS u O2 :) díky
    Od johhny v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 22:03
  3. M700 a Geocaching
    Od Frida007 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 16:26
  4. Eten M700 - vydrz baterie
    Od bajk_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-09-2007, 11:18
  5. eten m700 zpet na WM5
    Od blackchicken v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-06-2007, 00:26