Tak to já kutil jsem,ale trochu jsem to podcenil napájet čtyři drátky jsem si říkal to bude v poho :yes: ...jenže nebylo ....postup jsem zvolil podle této stránky http://rayer.ic.cz/hardware/ppc_ipaq.htm#214 popsáno to je hezky , takže doporučuji :yes: jen mi chyběl obrázek se zapojením usb konektoru který jsem si našel zde http://www.slander.borec.cz/index.php?page=Case_usblampa2 a teď k problému který se mi stal po napájení usb samičky jsem zjistil že došlo ke spojení pinů 5 a 6 bohužel nebylo vidět kde nejspíš se dostal cín mezi piny jsou od sebe jen pár desetin milimetru........ odpájel jsem tak tištěný spoj od pinů a pak jsem se chtěl pokusit prohřát piny a cín sklepnout ale spojil jsem i další okolo
nezbylo mi tak nic jiného než vytahat všechny piny z konektoru. Spájené jsem vyhodil .....zpět jsem vsadil piny ,které jsem potřeboval tedy napájení piny 1 a 24 usb host piny 5,6,7,8 napájel jsem zpět tištěný spoj a přiletoval kabel se samicí usb znovu jsem proměřil jestli nejsou zkratované (kontrola se nejlíp dělá multimetrem se zvukovou signalizací za pomocí druhé strany usb prodlužovačky zasunete samečka do samičky a proměříte zkrat na odholených koncích kabelu) vše bylo ok tak jsem připojil usb disk a ono nic :!: :!: :!: pak jsem si pořádně prohlédl tištěný spoj u konektoru a zjistil jsem že nestačí zapojit piny 1,5,6,7,8 a 24 ale i zbylé napájecí piny....... tedy i 2,3,4, to jsou zbylé plusy a také 13 a 20 to jsou kostry u mě to znamenalo odpájet znovu tištěný spoj a doplnit i tyto piny pak už to šlapalo . Proč to píši ? vím že vám kteří to napájí hned napoprvé se nemůže stát, že by nekterý z těch pinů tam chyběl .....konektor je osazen všemi čtyřiadvaceti piny.....tedy to píši pro ty kteřím se to nepovede a nechtějí se hned vzdát a konektor zahodit i s rukama
těm chci ušetřit jedno odpájení tišťáku a dodávání tech zbylých napájecích pinů . Pro zpětné zadělání do plastové krytky jsem nedělal žádné úpravy na kovových částech jen jsem u konektoru pro napájení odcvakl štípacími kleštěmi jednu stranu vnitřní části je tam totiž obdelníkový tvar který ten konektor tam drží ale drží i po ucvaknutí jedné strany a na té straně jsem hned vedle vyvrtal otvor do krytky pro kabel od usbčka a slepil obě půlky krytky epoxydovým lepidlem....... ufff a je to
![]()