Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: samsung sgh i780 gps?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    zdar. koupil jsem ho a nemohu zprvoznit gps. klavesa s radarkem neni nikam namapovana.

    neni tam zadna gps aplikace, je tam jen ext. gps kde si mohu nastavit zda chci stahovat data, coz ale stejne nejde.

    v krabici neni manual, na nemeckych strankach jsem ho stahnul a pisou tam, ze gps nemusi but vsude k dispozici, ze je to podle zeme. nevim jestli mysli hw nebo i sw?

    btw slovenska 780 gps nema podle hotline samsungu.

    takze mam ji jen zalokovanou, nebo ji ten moh pristroj nema vubec?

    POMOOOC!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No,co ja vim tak i780 nema standardni GPS ale chip , ale pouze A GPS , tedy informace nebere ze satelitu ale s GSM,pripadne 3G site . Nelze tam zprovoznit bezny navigacni software , ale myslim ze jen upraveny Navigon .... mozna google-map budou fungovat .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    pokud se nepletu tak asistovana gps je gps ktera umi brat data I z gsm site, cili je rychlejsi na vyhledavani satelitu. s gpsgate by to melo chodit i s tomtomem atd.

    cili ma nekdo nejake opravdu rozumne informace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    i780 samozřejmně má GPS !!!
    Mám tento přístroj od minulého pátku a můžu to potvrdit. Nainstaluj Google Maps a uvidíš.
    Jediný problém je v tom,že GPS běží na jiném portu než je obvyklé (asi na GPD1), takže zatím vím asi jen o dvou navigačních softech kteří pracují s interní GPS i780. A to je:
    1. GarminXT
    2. Sygic - ten,ale nedoporučuji,protože kvůli rozlišení i780 320x320 je uobrazení špatné a téměř nepoužitelné. Navíc je Sygic stále beta.
    Doporučuji Garmin a ten běží zcela bez problémů...
    To co jsem napsal platí pro i780 s normální prodejní distribuce. Pokud máš i780 jako testovací kus (v menu chybí nastavení A-GPS),tak tam navigace opravdu nefunguje. Pár takových přístrojů se tu u nás na trhu objevilo (měl jsem taky to "štěstí").
    Pokud by jsi chtěl rozjed na i780 i jiné navigační softy (TomTom),tak musíš použít aplikaci GPSgate která ti vnitřní port GPS přesměruje na třeba COM4. Pak jede i TomTom. Instalovat iGO2006 nedoporučuji,protože nechodí (zase to rozlišení 320x320) a nechodí ani Navigation. Další jiný soft jsem nezkoušel.
    Toť vše...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Co jsem nasel v recenzich tak je popisovana vlastnost tak jak pisu ... s pouzitim zatim pouze Navigonu .... ale pokud ho mas a beha to i jinak tak super ....

    The communicator makes use of the gpsOne chip, bundled in the Qualcomm MSM 6260 platform, supporting A-GPS technology (tracks your location through the carrier’s network). However, this chip doesn’t get along with third-party applications, as all GPS-enabled solutions, including the Samsung i780 are bound to deal with only one application – Navigon, also dubbed as Mobile Navigator in the Windows Mobile environment. While you can actually install some extra navigation software, rest assured, it won’t be able to employ the built-in chip, and thus, won’t track your location on the map.

    We got our hands on the unit with disabled GPS, however Google Maps successfully identified the bundled GPS chip and tried to locate some satellites… for like 30 minutes, but sadly, to no avail.

    cela recenze zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    i780 obsahuje chip od Qualcomu. Mám doma jednu mrtvolu,takže jsem ji rozebral...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    jardo, dik za zpravu. je nemuzu rozjet ani ty pitomy google maps. v menu v settings mam enhanced gps, plus je tam jeste external gps.

    co sakra delam spatne? nenaleza mi to zadny satelity. ale zkousel sem to jen na balkone...

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    To: Kvapik

    Pokud jsi s Prahy můžeme si dát zítra sraz a já na to mrknu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    Jinak po Hard-resetu nemusíš vůbec nic nastavovat. Jen tu A-GPS kde povolíš stahování dat.
    Pak nainstaluješ Google Maps a zatrhneš Use-GPS a čekáš. Můžeš čekat i 10 minut a v pravo nahoře vidíš stav Sat. V mém případě až 8 SAT...
    P.S. Snad jsem to napsal dobře,teď mám momentálně SIM v HP iPAQ614c,takže to lovím po paměti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    tak ja nevim clovece, nejak mi to nejde. napise mi to ze hleda satelity a najde hovno. ja to zejtra zkusim nejak vic venku. zkousel jsem ti psat na mail z profilu a nejak se mi to vratilo. teda me dneska fakt nejde nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    0

    No nevím. Vyzkoušej to venku a pak uvidíš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Rozbehl jste uz nekdo TomToma ? Nejak se mi to nedari , bez problemu jede treba Garmin , ale jsem zvykly na Toma .... :-(
    Jeste jeden dotaz ... jak vam to dobiji s USB ?? Me to moc neleze , strasne slabe a pomalililnku,spise teda VUBEC .. :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    52

    A já mám taky jeden dotaz na uživatele:

    mám kus z distrubuce Expansys, takže full verzi, GPS jede OK, ale co me vazne stve, obcasne zatuhnuti, prevazne pri prechudu ze sleep modu, kdy jen vyhledani kontaktu je otazkou minut a pak to stejne nevydrzim a jdu do resetu. Mate nekdo podobnou zkusenost? a pripadne i reseni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    To neznam,ale predpokladam ze mam jinou ROM
    Tuhle
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od Losos
    To neznam,ale predpokladam ze mam jinou ROM
    Tuhle
    Tak tuhle tam mam presne taky (

    uz jsem laboroval s instalacemi a skoncil jsem jen u:

    - saman smsfix
    - today agenda 1.1
    - spb weather
    - spb finance
    - Agenda One
    - cesky "fonty" na HW klavesnici


    A stejne, pul dne v pohode, a pak se muzu behem 10min zblaznit

    A jeste jeden dotaz:

    - signalizuje ti nejak zapnuti BT (modra dioda, ci symbol na liste)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. samsung i780 - obecna nastaveni
    Od kubisz v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-08-2008, 17:41
  2. samsung i780 - spb pocket plus...
    Od kubisz v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-08-2008, 17:14
  3. Samsung SGH i780 - jak udelat hard reset
    Od samponek v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-08-2008, 14:17
  4. Samsung i780 skuska sw
    Od hoper_ce4you v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 23:02
  5. Samsung SGH-i780 oficiálně představen veřejnosti
    Od Zdenek Malinsky v sekci Zbývající zařízení Samsung
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 09-11-2007, 08:56