Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: ROM 1.72.00WWE, Radio 1.12.00, ExtROM 1.72.104 - problémy a řešení

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    25

    Na adrese http://www.opendir.cz/mdarom/TM1.72.CZ.zip si můžete stáhnout ROM 1.72 s Radio 1.12.00 a ExtROM 1.72.104 uvařenou pro T-Mobile CZ s češtinou.

    Průběh instalace:
    Instaloval jsem včera z verze 1.66, instalace bez sebemenších problémů, nyní se mi zdá MDA II rychlejší.
    Pokud nemáte T-Mobile, musíte si uvařit svoji extrom. Pokud spustíte update a máte problém s hláškou country code error, podívejte se v MDA do souboru DeviceData.txt v adresáři windows, kde budete mít uvedenu stávající identifikaci operátora. Já tam např. měl po upgrade na 1.66 uvedeno CDL a musel jsem příslušně upravit hlavičky *.nbf souborů pro aktualizaci na 1.72.

    Bezprostředně po upgrade:
    Po upgrade jsem provedl hard reset, instalace všech součástí včetně češtiny proběhla korektně.

    První zkušenosti:
    Co se vlastního provozu týká, neshledal jsem žádný problém. Jediným nedostatkem je čeština, ostatně již od verze ROM 1.66.
    Řada programů a voleb je počeštěná, některé ne, to ale nepovažuji za zásadní problém i pro neangličtináře. Horší je, pokud nekorektní čeština ovlivňuje stabilitu systému. Jeden takový případ, shodný s ROM 1.66, je problém pří vypnutí a následném zapnutí telefonní části. Při pokusu o opětovné zapnutí dojde k restartu MDA.
    Problém jsem vyřešil úpravou souboru shell32.exe.0405.MUI tak, že jsem odmazal stringtable 2341. Nebudu dlouze vysvětlovat pojmy, spíše vysvětlím jak na to.
    1) Zkopírujte si z MDA soubor shell32.exe.0405.MUI do počítače.
    2) Z adresy http://www.users.on.net/johnson/resourcehacker/ si nainstalujte program Resource Hacker (freeware), nebo použijte jiný vhodný nástroj pro editaci zdrojů
    3) V programu otevřte soubor shell32.exe.0405.MUI, najděte ve stringtable položku 2341, smažte ji, soubor uložte, zkopírujte na původní místo v MDA, softreset...

    Asi jste zjistili, že soubor v MDA se jen tak přepsat nenechá. V tom případě si ješte před přenosem zpět do MDA přejmenujte soubor shell32.exe.0405.MUI na např. shell32.exe.0405.MUI.n, ten přeneste, v MDA původní shell32.exe.0405.MUI přejmenujte na shell32.exe.0405.MUI.o, shell32.exe.0405.MUI.n na shell32.exe.0405.MUI a je to :-))))))))

    Pokud se seznámíte s programem Resource Hacker troch blíže, zjistíte, že si vlastně můžete počeštit MDA sami. Pokud se navíc dá do hromady více lidí, neoficiální čeština pro novou verzi ROM je (snad) otázkou chvíle. Co na to ovšem autorská práva, to nevím.

    Dejte vědět svoje zkušenosti s 1.72 ROM, zejména informace o chybách způsobených kolizemi s češtinou. Opravíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Ta ext ROM je jen zkopírovaná původní?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od yasmeene2
    Ta ext ROM je jen zkopírovaná původní?
    V původní 1.72 Ext ROM jsem odstranil UK nastavení, vložil TM CZ nastavení a češtinu. Nová ROM obsahuje inovaci MMS, foťáku atd. a taky nějaký fax klient. Navíc jsem tam vložil ze starší verze ROM GPRS monitor. Tato ROM je určena zejména lidem, kteří neumí nebo nechtějí vařit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    Tak tomu se říká urob si sám. Bravo !
    Mám dvě otázky -
    - Kolik tam cca chybí té češtiny ?
    - Nezměnil ti upgrade 1.72 ID zařízení, které používají některé programy při registraci ?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    Tak tomu se říká urob si sám. Bravo !
    Mám dvě otázky -
    - Kolik tam cca chybí té češtiny ?
    - Nezměnil ti upgrade 1.72 ID zařízení, které používají některé programy při registraci ?
    Díky.
    ... rovněž se nestačím divit Zajímalo by mne jakým způsobem si se dobral právě stringu 2341.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    25




    Už po instalaci ROM 1.66 byl problém s vypnutím a opětovným zapnutím telefonní části. Bez zapnuté češtiny bylo vše OK. Hledal jsem tehdy zdroj češtiny zodpovědný za informace v bublině připojení a v něm patřičné stringy. Bylo také pár pokusů a omylů. MUI pro shell32.exe je mimo informací v bublině také zodpovědný za spoustu informací na obrazovce today, proto ho nešlo vyřadit celý .
    Před chvílí jsem dokončil kompletní opravu MUI shell32.exe, takže už v bublině nemám takové strašáky jako Vypnout %1 apod. ale všechno hezky česky. Vzorový zdroj jsem si vytáhl přímo z originálního anglického shell32.exe.

    V ROM 1.72 je se starou češtinou počeštěno asi 80% voleb v nastavení, z programů má částečné nedostatky fotoaparát (nové volby jsou anglicky), jinak obecně v pohodě.

    Problém se změnou ID jsem nezaznamenal
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Mohl bys prosím sem poslat ten český shell32.exe?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    No ono by totiž možná šlo, dát tvuj opravený shell32.exe přímo do EXT ROM a pomocí příkazu CPYx jím při hard resetu nahradit ten nepočeštěný. Možná se pletu, věděl by to zcela jistě eXEden nebo flash guru JirkaP ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    To jsem měl nějakou jinou verzi?
    "Po soft resetu byl u mne ve verzi 1.72 jas nastaven vždy na maximum
    a ten font s ClearType byl hroznej.
    Při zavření programu (X) se vždy program natvrdo ukončil a nejel na pozadí......"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Kde mám vzít code k otevření nbf souboru ?Pomocí er 2003 a codu které zveřejnil Jirka P to nejde.Nebo jak jinak poraďte prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Kde mám vzít code k otevření nbf souboru ?Pomocí er 2003 a codu které zveřejnil Jirka P to nejde.Nebo jak jinak poraďte prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od seba
    Kde mám vzít code k otevření nbf souboru ?Pomocí er 2003 a codu které zveřejnil Jirka P to nejde.Nebo jak jinak poraďte prosím.
    Požijte ROM Editor v. 1.2.20, při otevírání ROM vyberte v dialogu <b>Soubory typu:</b> vždy typ otevírané rom. Pokud tam ponecháte Auto-Detect, většinou vzniknou potíže s otevřením. Znovu jsem ověřil na publikované ROM olatnost hesel a vše je vpořádku. Hesla jsou: OS ROM 0x20040304, ExtRom 0x20040305 a Radio 0x20040306.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Ok. Díky moc, bylo to tou autodetekcí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od seba
    Ok. Díky moc, bylo to tou autodetekcí.
    Na tento problém jsem já osobně minimálně dvakrát upozorňoval. A v článku o flashovaná je doslovně :

    Dole vybereme typ souboru – WM 2003 Extended ROM ( ms_.nbf ) - POZOR AUTOMATIKA NEFUNGUJE
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Jiří Graz
    To jsem měl nějakou jinou verzi?
    "Po soft resetu byl u mne ve verzi 1.72 jas nastaven vždy na maximum
    a ten font s ClearType byl hroznej.
    Při zavření programu (X) se vždy program natvrdo ukončil a nejel na pozadí......"
    Nyní jsem ozkoušel všechny popsané problémy, ani jeden se neprojevil.
    Snížil jsem jas, po softresetu zůstal na stejné snížené úrovni.
    Font Clear Type se mi zdál hroznej vždycky (trochu rozmázlej), proto jsem ho nepoužíval ani na ROM 1.52.

    Ukončování programu funguje taky korektně. Já používám SPB Pocket plus s default ukončením, ale když jsem jej na zkoušku vypnul, Total commander i IExplorer se to tapnutí na (X) neukončili ale pouze minimalizovali.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ROM: 2.0.10.0 Radio: 4.1.13.9_1_02.20.01 ExtROM: 2.5.323.3
    Od Pavel z Dolan v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-09-2006, 08:12
  2. Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 20:16
  3. Reakcí: 77
    Poslední příspěvek: 27-08-2004, 08:00
  4. Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 12-06-2004, 13:10
  5. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-04-2004, 07:22