Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Basic4ppc - Testování podmínky CheckBox.Checked = true/false

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Ahoj, tak jsem tu zase s jedním stupidním dotazem. Bohužel nevím, jestli to dokážu pořádně popsat. Nějak jsem se na tom zasekl a nevím v čem může být problém.

    1. v proceduře "A" testuji podmínku CheckBox4.Checked = false a poté proběhnou výpočty
    2. v eventu ComboBox5_SelectionChanged volám proceduru "A", aby se při každé změně spustila
    3. v proceduře "B" nastavuji CheckBox4.Checked = false a volám proceduru "A"
    4. proběhne správný výpočet a při změně ComboBox5 probíhají výpočty také správně
    5. v proceduře "C" nastavím CheckBox4.Checked = true a volám proceduru "A"
    6. proběhne správný výpočet, ale při změně ComboBox5 se již hodnoty nemění

    Ať na to koukám, jak na to koukám problém nikde nevidím. Díky za každé nakopnutí.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Z toho popisu zadny problem patrny neni. Vam se deregistruje odber udalosti SelectedIndexChanged? Pokud s nepletu, PPC kompiluje do CNF - kdyz chybu neodsranite, popisete mi kde je, mohu se na assembly podivat pres Reflector...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Ještě možná stojí za zmínku event CheckBox4_Click, kde se opět volá procedura "A".

    Po spuštění programu je chyba nejlépe patrná přes menu Přidat - Jiný záznam. Doteď je vše v pořádku. Provedl se správný výpočet. Při otestování eventu CheckBox4_Click, také přepočty fungují a pokud není CheckBox4 zaškrtlý, fungují přepočty i při změně ComboBox5 (Pauza). Je li však zaškrtlý, tak již při změně ComboBox5 přepočty nefungují. V menu Přidat - Nový záznam je nastaveno CheckBox4.Checked = false a v dalších je nastaveno CheckBox4.Checked = true.

    Za pomoc bych byl moc vděčný. Soubor je v příloze.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Tak jsem se dival na assembly, bohuzel ppcbasic pravdepodobne aplikaci nejprve stlaci do nejakeho vlastniho formatu. takze je pres reflector kod necitelny.
    Jedine, co jsem zjistil v reflectoru - v runtime prostredi jetrida CEnhancedCombobox, coz bude asi vase combox,! a ta dedi z vetsi casti jen ze standardniho comba CNF.
    To znamena, ze pokud nemate chybu ve svem kodu (ten neznam), vypada to na chybu behoveho prostredi Basicu.
    Jak jsem se dival na syntaxi Basicu - zkuste si jeste odber udalosti prihlasit rucnre pomoci AddEvent. Bohuzel basic pred vami skryva, ze se pouzivaji delegati a nedovoli vam se podivat na jejich de/registraci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Nevím jestli jsem to pochopil správně, ale takhle se to chová stejně:
    Kód:
    AddEvent ("ComboBox5", SelectionChanged, "ProceduraA")
    Dříve jsem to řešil přes tlačítko "Přepočet" a fungovalo to. Asi se mi to tam s něčím tluče, protože když to zkusím znovu nasimulovat přes tlačítko, tak to již nejde.

    Přesto dík za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ano, myslel jsem opravdu AddEvent, jak jste napsal.
    Bez znalosti kodu se bohuzel vic poradit neda. Kdyz budete chtit, zkuste sem dat nejaky kod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    JSEM FAKT KRETÉN. Prostě jsem tu hodnotu v té podmínce neměl zahrnutou ve vzorci pro výpočet. ops: :dead:

    <b>Velice se Vám omlouvám za ztracený čas, věnovaný pouze mé hlouposti</b>
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Nic si z toho nedelejte, selektivni vyvojarska slepota cas od casu postihne kazdeho
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Palm Treo Pro a True VGA Hack
    Od babaq v sekci Palm
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 20:03
  2. Handango upravuje podmínky pro vývojáře, nyní chce minimálně 50%!
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 10:07
  3. Basic4ppc - diakritika
    Od macula_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-12-2007, 21:43