Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 78

Téma: Aktualizace ROM na verzi 1.72.00WWE, Radio 1.12.00, ExtROM 1.72.104 na DATAPHONE2

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Kdo má zájem, zde je přímo odkaz na tuto novou verzi ROM pro zařízení MDA2/DATAPHONE ( 27 MB )

    Jednotlivé ROM mají tyto kódy:
    NK.nbf - : 0x20040304
    ms_.nba : 0x20040305
    radio_.nbf : 0x20040306

    První zkušenosti :
    - uvedená verze je jakási zkušební ( neprodejní či co ) ( NOT FOR SALE má v uvítacím obrázky )
    - uvedená verze neobsahuji program GPRS Monitor
    - uvedená verze obsahuji nově program na odesílání faxů a na práci se soubory ZIP
    - ostaní poznatky jsou stejné jak jsem je popisoval ve článku o Flashování MDA2/DATAPHONE2 zde ( kdo nečetl a chce flashovat doporučuji navštívit ) - IMEI, STORAGE, délky hovorů atd
    - nefunguje správně čeština !!! ( pokud dáte vypnout telefoní část, tak se provede SoftReset, a dokud nevypnete češtinu, tak telefoní část znovu nezepnete. A plno dalších voleb v nastavení je bez češtiny. Tento problém se už vyskytl u verze ROM 1.66.


    Dokud MORAVIA Consulting neudělá novější verzi češtiny pro tato zařízení, tak máme prostě smůlu. ( ( . Zde je kontakt pro uspíšení nové verze češtiny : support@moravia-consulting.com


    Já osobně kvůli problému s češtinou se opět vrátím k osvědčené verzi ROM 1.60. Jen zaktualizuji radiovou část a jednotlivé programy v EXT-ROM. :

    Takhle to vypadá po úspěšném flashování
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00016740_Image1_eHi6.jpg 
Zobrazení: 35 
Velikost: 27.9 KB 
ID: 53  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    151

    A neměla by být rádiová část ze stejného upgrade balíčku ?
    Nemůže mít radiová část např. upravený komunikační interface počítající s novou verzí zbývajících dvou ROM :?:

    Aktualizované programy v EXT ROM mohou mít také navíc nějaké nepřeložené fíčury ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od jiri.cech
    A neměla by být rádiová část ze stejného upgrade balíčku ?
    Bohužel, musí být. (
    Chtěl jsem si to flashnout až zítra, ale na základě Tvého dotazu jsem si to šel zkusit hned a opravdu to nejde.
    Nejde to ani oblbnout tak, že si to zkontroluje s radiovou částí původní a pak tam teprve nakopírovat ten soubor s novou radiovou částí. Ta potvora ( flashovací program ) si ten soubor drží.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JirkaP.

    Dokud MORAVIA Consulting neudělá novější verzi češtiny pro tato zařízení, tak máme prostě smůlu. ( ( . Zde je kontakt pro uspíšení nové verze češtiny : support@moravia-consulting.com

    ... no, teoreticky mi to může být jedno, ale jen ze setrvačnosti opakuji:

    MC nemůže udělat lokalizaci na jinou ROM než tu, kterou jim dodá T-mobile a zvlášť pokud je tato ROM jasně označena jako testovací. Psát na support@moravia-consulting.com klidně můžeš, ale obávám se, že to nebude nic platné a bohužel to nic neuspíší. Je potřeba tlačit jinde.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Guest

    Jasne tlacit jinde ,ale kde?Na T Mobile.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Tak jsem to dokázal.

    V jednoduchosti je síla. Stačilo nejdříve flashnout novou celou verzi ROM 1.72 ( v té je obsažená nová verze ROM RADIA 1.12 ) a na to si pak flashnout svojí oblíbenou verzi ROM 1.60 ( to je podlední verze se kterou funguje bezproblémů čeština ) a pouze vymazat z adresáře odkud se tato verze instalovalo soubor radio_.nbf.
    Flashování se pak provádělo pouze se soubry : ms_.nbf a NK.nbf
    Pokud si dobře vzpomínám už jsem to dokonce i někomu radil ( chtěl aktulizovat pouze EXT-ROM - ms_.nbf)

    Důkaz je tady :
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00016765_Image1_Bwtm.jpg 
Zobrazení: 42 
Velikost: 27.6 KB 
ID: 54  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    118

    nechapu na co potrebujete cestinu stejne po ty dobe z cestinou vyte co kde je ne??? no ale co ...jinak pro zajimavost telefoni cast je tak 2x rychlejsi u 1.72 a pri resetu a instalovani prog z extendet mem mate moznost vyberu zda nainstalovat ci neinstalovat caler id kdyby takle vypadaly vsechny bety to by bylo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od lout
    nechapu na co potrebujete cestinu stejne po ty dobe z cestinou vyte co kde je ne??? no ale co ...jinak pro zajimavost telefoni cast je tak 2x rychlejsi u 1.72 a pri resetu a instalovani prog z extendet mem mate moznost vyberu zda nainstalovat ci neinstalovat caler id kdyby takle vypadaly vsechny bety to by bylo
    Po soft resetu byl u mne ve verzi 1.72 jas nastaven vždy na maximum :no:
    a ten font s ClearType byl hroznej.
    Při zavření programu (X) se vždy program natvrdo ukončil a nejel na pozadí......
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od lout
    ...jinak pro zajimavost telefoni cast je tak 2x rychlejsi u 1.72 a pri resetu a instalovani prog z extendet mem mate moznost vyberu zda nainstalovat ci neinstalovat caler id
    Programy calerid a broadcast jsem vyhodil hned při prvním flashi. Podle mne jsou zcela na nic.
    Kolik lidí potřebuje vědět, že je na jiném vysílač ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    Citace Původně odesláno od JirkaP.
    Citace Původně odesláno od lout
    ...jinak pro zajimavost telefoni cast je tak 2x rychlejsi u 1.72 a pri resetu a instalovani prog z extendet mem mate moznost vyberu zda nainstalovat ci neinstalovat caler id
    Programy calerid a broadcast jsem vyhodil hned při prvním flashi. Podle mne jsou zcela na nic.
    Kolik lidí potřebuje vědět, že je na jiném vysílač ??
    Ahoj, co vlastně dělá "broadcast" ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    181

    PROSIM SMAZAT

    ...Sorry přidal jsem opakovaně dotaz, protože jsem ho neviděl, ale on se přidával na druhou stránku.
    Webmastere přidej prosím funkci smazat přispěvek (pro autora přispěvku)
    Dík

    PROSIM SMAZAT
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Jiří Graz
    ...Sorry přidal jsem opakovaně dotaz, protože jsem ho neviděl, ale on se přidával na druhou stránku.
    Webmastere přidej prosím funkci smazat přispěvek (pro autora přispěvku)
    Dík
    S mazanim je trochu problem, staci prispevek oznacit (napriklad PROSIM SMAZAT a ja to pak smazu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Citace Původně odesláno od Jiří Graz
    Ahoj, co vlastně dělá "broadcast" ?
    Cell Broadcast.

    Pokud váš operátor službu Cell Broadcast nabízí, můžete na svém mobilním telefonu získávat některé užitečné informace. Ti uživatelé, kteří informace sítě mají aktivované ve svém mobilním telefonu, si mohou na displeji přečíst místo, kde právě jsou. Pohybujete-li se v Praze v metru, systém vám dá vědět, kterou stanici právě míjíte. V některých budovách v Praze, vybavených tzv. vnitřním pokrytím (indoor) se můžete dozvědět, kde se právě nacházíte. Jezdíte-li mimo naše hlavní město, na displeji se můžete dočíst, ve které obci se právě nacházíte nebo ke které směřujete. Bohužel Eurotel nemá dosud CB implementován do všech svých vysílačů, a tak se místo pobytu dozvíte jen ve všech okresních a několika dalších městech.
    Informace buňky, jak již sám název napovídá, vysílá ten vysílač, který má CB v popisu práce. Váš mobilní telefon se snaží, pokud to jde, být stále ve spojení s nejbližším vysílačem. Mobil musí vědět o vysílači, a naopak vysílač musí vědět o všech mobilních přístrojích ve svém dosahu. Přiblížíte-li se tedy se svým mobilem k vysílači CB zpráv do takové vzdálenosti, že signál z tohoto vysílače je na daném místě nejsilnější, mobil se k tomuto vysílači "přiloguje". Jestliže máte v mobilu nastaven příjem CB zpráv, odešle váš mobilní telefon žádost vysílači o CB zprávu. V případě, že vysílač tyto informace odesílá, pošle je na váš mobil a zpráva se ihned zobrazí na displeji (pokud není mobil nastaven jinak).
    Záznam o aktivovaných kanálech a nastavení Cell Broadcastu se neukládá do telefonu, ale přímo na SIM kartu. Nastavíte-li na svém mobilu se svou SIM kartou informace sítě určitým způsobem, vyjmete-li SIM kartu a použijete ji v jiném mobilu, budou vám CB zprávy doručovány stejně jako na vašem mobilu, bez toho, abyste na cizím mobilu cokoli nastavovali.
    U operátorů, které CB zprávy nepodporují, se doporučuje mít příjem těchto zpráv vypnutý. Každé spojení s vysílačem (žádost o CB zprávu) ubírá energii z vaší baterie, a jestliže víte, že váš operátor CB nenabízí, je zbytečně tato energie spotřebovávána.
    Jak již bylo zmíněno, je třeba mít mobil k příjmu CB zpráv připravený. To provedete vhodným nastavením v menu telefonu. Postup je u každého mobilu jiný; v zásadě platí, že je třeba příjem CB zpráv povolit, popřípadě aktivovat kanál číslo 50.

    Jsou CB zprávy zadarmo?
    Snad žádný operátor na světě CB zprávy nezpoplatňuje. Operátoři mohou na CB zprávách vydělávat jinak, než od svých mobilujících uživatelů. A to především reklamou. Do budoucna se počítá s tím, že Cell Broadcast budou moci využívat různé firmy pro své reklamní účely: Pojedete-li kolem kina, přijde na váš mobil CB zpráva s informací, co ten který den promítají. Za tuto informaci tedy nebudete platit vy, jakožto příjemci zprávy, ale ono zmiňované kino za odesílání zpráv.

    Kde mohu sehnat seznam kanálů CB?
    Seznam stejný pro všechny operátory neexistuje. Je na každém z nich, na kterém kanálu budou jakou informaci poskytovat. Nicméně několik z nich je pevně vyhrazeno a operátor by je jich měl držet, neboť některé telefony mají jejich názvy přednastaveny:

    Téma
    Číslo kanálu

    Index 0 Region (=standartně) 50
    Spěšné zprávy 10
    Info-síť 52
    Nemocnice 20
    Služby sítě 54
    Lékaři 22
    Národní info 56
    Lékárny 24
    Mezinárodní info 57
    Globální dopravní info 30
    Služby zákazníkům 58
    Lokální dopravní info. 32
    Mezinárodní servis 59
    Taxíky 34
    Datum/čas 60
    Počasí 40

    Jsou CB záležitostí pouze sítě GSM, nebo fungují v analogové NMT?
    Zprávy o buňce lze přijímat pouze v sítích GSM. Do starších analogových sítí NMT nejsou včleněny.

    Někdy se mi na displeji zobrazí jméno města, kde se právě nacházím. Někdy ovšem ne. Jak tuto informaci získat v okamžiku, když ji potřebuji? Souvisí to s informací o buňce?
    Ano, v tomto případě se jedná o informace o buňce. Jak již bylo uvedeno, CB zpráva se zobrazí při připojení mobilu k vysílači. Tento vysílač však musí CB zprávy podporovat. Teoretická situace: Jste v cizím městě, CB zpráva se vám ukázala při vjezdu, vy jste ji ale smazal. Potřebujete však ještě jednou vědět název města. V tom případě je třeba informace o buňce ve svém mobilu vypnout (deaktivovat) a znovu zapnout. CB zpráva by měla na mobil v krátké chvíli dorazit. U některých mobilů stačí pouze vypnout a zapnout mobilní telefon.

    Snad toto vysvětlení bude stačit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JirkaP.

    V tom případě je třeba informace o buňce ve svém mobilu vypnout (deaktivovat) a znovu zapnout. CB zpráva by měla na mobil v krátké chvíli dorazit. U některých mobilů stačí pouze vypnout a zapnout mobilní telefon.
    ... nebo jen počkat na tzv. location update, jenž je inicializovaný řídícími prvky sítě prostřednictvím jednotlivých BTS. Mimochodem u Eurotelu funguje i CB kanál 471, který zobrazí ID buňky a LAC.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 61
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 20:16
  2. Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 12-06-2004, 13:10
  3. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 10:55
  4. Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 23-04-2004, 07:22
  5. Postup aktualizace ROM na verzi 1.60.36 , Radio 1.10.00 na DATAPHONE2
    Od Jiří Pospíšil_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 15:02