Souboj přehrávačů - Pocket Player VS Pocket Music Player
Pokud přemýšlíte o zakoupení aplikace na přehrávání hudby a Windows media player Vám pro toto nedostačuje, doporučuji přečíst souboj dvou programů Pocket Player a Pocket Music Player.
Odkaz: http://www.pocketpcthoughts.com/articles.php?action=expand,57953
V te recenzi nejvice proklamovana vyhoda PM - velka on screen tlacitka - mi prijde jako docela dost pochybna: proc zabirat pulku plochy necim, co mam na HW tlacitkach? To uz mam radsi pres celou obrazovku obal od prehravaneho alba. A knihovna uz je v PM finger-friendly velmi velmi moc, coz je pro me dulezite. Miluju projizdeni knihovnou a premysleni o tom, na co mam zrovna naladu. PM je tak pro lidi, kterym staci si vytvorit par playlistu a ty poslouchat (uznavam ze takovych lidi je dost), ta knihovna je tam fakt tragicka.
Ona volba přehrávače hodně záleží od způsobu použití. Někdo používá drátová sluchátka a přehrávání ovládá na PDA.
Já ale používám A2DP bluetooth sluchátka a tam jsou kritéria podle mne jiná.
Přehrávání ovládám tlačítky na sluchátkách.
Důležitá je možnost po zahájení přehrávání ihned úplně vypnout displej, neb není potřeba a jen spotřebovává energii.
Co ale nevím, to se týká kvality zvukového výstupu. V jednom testu sluchátek jsem četl, že zvukově se prakticky nic nevyrovná standardnímu mediaplayeru - nicméně v tom testu používali klasická drátová sluchátka, takže kvalita hodně závisela na převodu z digitálního komprimovaného signálu na signál analogový.
Ale jak to je v případě A2DP? Co má (kromě sluchátek samých) největší vliv na kvalitu zvuku? Přehrávač? Použitý bluetooth stack, resp. A2DP driver?
Kdo v tomto případě provádí D/A převod? Ideální by samozřejmě bylo, kdyby se nedekódovaný MP3 stream přenášel v nezměněné digitální podobě až do sluchátek - ale mám obavy, že tak to asi nefunguje a že se napřed převede z MP3 na analog a pak se zase zdigitalizuje pro přenost pomocí bluetooth :(( . Nebo ne?
Takže otázka zní, jak to funguje a jestli je možné volbou přehrávače (a případně upgradem A2DP driveru) nějak ovlivnit kvalitu zvuku.
Já ale používám A2DP bluetooth sluchátka a tam jsou kritéria podle mne jiná.
Přehrávání ovládám tlačítky na sluchátkách.
Důležitá je možnost po zahájení přehrávání ihned úplně vypnout displej, neb není potřeba a jen spotřebovává energii.
Co ale nevím, to se týká kvality zvukového výstupu. V jednom testu sluchátek jsem četl, že zvukově se prakticky nic nevyrovná standardnímu mediaplayeru - nicméně v tom testu používali klasická drátová sluchátka, takže kvalita hodně závisela na převodu z digitálního komprimovaného signálu na signál analogový.
Ale jak to je v případě A2DP? Co má (kromě sluchátek samých) největší vliv na kvalitu zvuku? Přehrávač? Použitý bluetooth stack, resp. A2DP driver?
Kdo v tomto případě provádí D/A převod? Ideální by samozřejmě bylo, kdyby se nedekódovaný MP3 stream přenášel v nezměněné digitální podobě až do sluchátek - ale mám obavy, že tak to asi nefunguje a že se napřed převede z MP3 na analog a pak se zase zdigitalizuje pro přenost pomocí bluetooth :(( . Nebo ne?
Takže otázka zní, jak to funguje a jestli je možné volbou přehrávače (a případně upgradem A2DP driveru) nějak ovlivnit kvalitu zvuku.