Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Vytváříme instalační CAB soubory (nejen pro vývojáře)

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Nejenom vývojáři potřebují vytvářet instalační CAB soubory pro své programy. Upotřebení CAB souborů může být i jiné - např. jako součást vlastních ROMek, po provedeném hard-resetu by nejeden z vás potřeboval automaticky vytvořit v registrech nějaké změny, nainstalovat si pouze zástupce od programů uložených na SD (CF) kartě. Pokud by se i vám něco takového hodilo, pak si přečtěte následující článek, který se pokusí být průvodcem po záludnostech vytváření CAB souborů.

    [IMG]/img/articles/cz/large/0000000097_XREb13685192024.jpg[/IMG]

    Více se dozvíte v tomto článku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    931

    Je pravda, že jsem měl tento článek o něco dříve k dispozici než ostatní uživatelé ( já jsem byl ten co chtěl utvořit CAB podle požadavku ), ale musim jen a jen chválit - návod byl jasný a výstižný.

    Už se mi můj vlastní CAB pomalu, ale zato jistě rozrůstá.

    Ještě jednou DÍK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Tak jsem se byl podívat na OLYMPu (moc hezký to tam máte, vážně ), ale programátor ze mne nebude. Snad v příštím životě (ale už mám v plánu být arabský šejk ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    117

    Jasné, srozumitelné a hlavně použitelné. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    49

    Zdravim,

    mam nasledujici problem:

    Svoji aplikaci mam prelozenou zvlast pro PPC2003 a zvlast pro PPC2002, a chtel bych udelat pouze jeden instalacni exe soubor pro PC, ktery rozpozna verzi PPC a podle toho nainstaluje bud CAB pro PPC2003 nebo CAB pro PPC2002.

    Vim, ze to jde udelat pro jednotlive typy procesoru, ale pro jednotlive verze OS se me to nepodarilo.

    Snazil jsem v inf souboru pro CABWizard nastavit v sekci CEDevice parametry VersionMin a VersionMax, ale parametr VersionMax to jakoby uplne ignoruje, a ikdyz nastavim jako max verzi 3.0 (PPC2002), tak mi to jde bez jakehokoliv problemu nainstalovat i na PPC2003 coz je verze 4.2. Parametr VersionMin funguje dobre, a pokud nastavit jako min verzi napr. 5.0, tak mi to na PPC2003 vyhodi hlasku, ze tato verze OS neni podporovana.

    Nevite nekdo jak na to?

    Diky za jakoukoliv pomoc

    Tomas Frinta

    1st EasySoft
    http://www.1-easysoft.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od NokFrt
    Zdravim,

    mam nasledujici problem:

    Svoji aplikaci mam prelozenou zvlast pro PPC2003 a zvlast pro PPC2002, a chtel bych udelat pouze jeden instalacni exe soubor pro PC, ktery rozpozna verzi PPC a podle toho nainstaluje bud CAB pro PPC2003 nebo CAB pro PPC2002.

    Vim, ze to jde udelat pro jednotlive typy procesoru, ale pro jednotlive verze OS se me to nepodarilo.

    Snazil jsem v inf souboru pro CABWizard nastavit v sekci CEDevice parametry VersionMin a VersionMax, ale parametr VersionMax to jakoby uplne ignoruje, a ikdyz nastavim jako max verzi 3.0 (PPC2002), tak mi to jde bez jakehokoliv problemu nainstalovat i na PPC2003 coz je verze 4.2. Parametr VersionMin funguje dobre, a pokud nastavit jako min verzi napr. 5.0, tak mi to na PPC2003 vyhodi hlasku, ze tato verze OS neni podporovana.

    Nevite nekdo jak na to?

    Diky za jakoukoliv pomoc

    Tomas Frinta

    1st EasySoft
    http://www.1-easysoft.com
    A tohle by ti nepomohlo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od NokFrt
    Zdravim,

    mam nasledujici problem:

    Svoji aplikaci mam prelozenou zvlast pro PPC2003 a zvlast pro PPC2002, a chtel bych udelat pouze jeden instalacni exe soubor pro PC, ktery rozpozna verzi PPC a podle toho nainstaluje bud CAB pro PPC2003 nebo CAB pro PPC2002.

    Vim, ze to jde udelat pro jednotlive typy procesoru, ale pro jednotlive verze OS se me to nepodarilo.

    Snazil jsem v inf souboru pro CABWizard nastavit v sekci CEDevice parametry VersionMin a VersionMax, ale parametr VersionMax to jakoby uplne ignoruje, a ikdyz nastavim jako max verzi 3.0 (PPC2002), tak mi to jde bez jakehokoliv problemu nainstalovat i na PPC2003 coz je verze 4.2. Parametr VersionMin funguje dobre, a pokud nastavit jako min verzi napr. 5.0, tak mi to na PPC2003 vyhodi hlasku, ze tato verze OS neni podporovana.

    Nevite nekdo jak na to?

    Diky za jakoukoliv pomoc

    Tomas Frinta

    1st EasySoft
    http://www.1-easysoft.com
    Jinak jako další řešení vidím použít instalační DLL knihovnu, kterou si to budeš řídit ... Prostě si v rámci instalace zkopíruješ oba CAB soubory ... na konci instalace si otestuješ verzi OS a podle verze si programově (ShellExecute) spustíš patřičný CAB s případným odstraněním obou CAB souborů tak, aby zbytečně nezabíraly místo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    49

    Jak muzu prosim te pomoci toho NSIS instaleru nainstalovat program do PPC? Ja myslel, ze to je urceny pouze pro PC.

    Zkousel jsem pouzit program Ezsetup, kterej je urcen primo pro tvorbu PPC instalaci, a ten ty CAB soubory posila do PPC pres AppManager, kterej vybere ten pravej CAB soubor a nakopiruje ho do PPC a nasledne ho i spusti.
    Alespon takhle jsem si myslel, ze to funguje.

    Tomas
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od NokFrt
    Jak muzu prosim te pomoci toho NSIS instaleru nainstalovat program do PPC? Ja myslel, ze to je urceny pouze pro PC.

    Zkousel jsem pouzit program Ezsetup, kterej je urcen primo pro tvorbu PPC instalaci, a ten ty CAB soubory posila do PPC pres AppManager, kterej vybere ten pravej CAB soubor a nakopiruje ho do PPC a nasledne ho i spusti.
    Alespon takhle jsem si myslel, ze to funguje.

    Tomas
    Tak jinak ... podívej se sem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    49

    Diky za pomoc, zkusim to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    49

    Pokud tedy vse spravne chapu, tak:

    1. pokud pouziju NSIS, tak ten nema moznost sam zjistit verzi OS na PPC a musim tuto volbu nechat na uzivateli, ktery ji vybere napr. pomoci radiobutonu na instalacni karte a ja pak podle toho nainstaluji patricny CAB soubor

    2. pokud pouziji instalacni DLLko, tak bych mohl mit pouze jeden CAB, ale misto jedno exe bych nakopiroval dva a ve funkci, ktera se zavola po dokonceni instalace bych podle verze OS jeden smazal.

    Rozumim tomu spravne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od NokFrt
    Rozumim tomu spravne?
    Naprosto správně
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Pro ty co šetří každý bajt: V konfiguračním souboru cabwiz.ddf si můžete nastavit Compress na ON. Potom je výsledný cab soubor menší.

    OPRAVA: Sice to zmenší cab soubor, ale tento potom nejde na ppc spustit, prý neplatný instalační soubor. Škoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Neví někdo, jak udělat cab aby se nepřidával do seznamu k odebrání? Některé programy (zvláště ty v extromce) se do tohoto seznamu nepřidávají, takže pak nejdou odebrat. Chci to samé
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak nevim jeslti jsem objevil neco prevratneho, ale za zminku to asi stoji.

    http://www.ocpsoftware.com/products.php?nm=cecabmgr

    Myslim, ze je s tim lepsi prace nez ruco psat inf a navic umi i z existujicich CAB vyextrahovat soubory a vytvorit inf podle ktereho byl tvoren, takze uz nikdo nemusi hledat ktere veci CAB pridava do registru atd.

    Myslim, ze to podstatne zjednodusuje tvorbu vlastnich CABu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 01:15
  2. Handango upravuje podmínky pro vývojáře, nyní chce minimálně 50%!
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-02-2008, 10:07
  3. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 17-03-2006, 06:59