reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTTC TyTN - problém s Internetem přes WiFi

vojta.vr (1)|16.1.2008 16:27
Zdravim.
Pořídil jsem si HTC TyTN a mám menší problém s připojením na net... Situace je asi tak: Na hlavním routeru mi běží dhcp server, na kterém mam položku pro udělení IP adresy TyTNu... Z routeru mam vedený net domu, kde ho přijímá apčko... Na apčko je přpojený switchík, do něj dva compy a APčko. APčko má IP 192.168.9.3, TyTN dostává adresu 192.168.9.13. Když na TyTNu spustim wifi, tak najdu síťku Home_NET, připojím se do ní, všechno proběhne bez problémů. Když se v TyTNu kouknu na ip, tak mám tu, kterou jsem si zadal v dhcp - 192.168.9.13 - tzn. že přístroj se sítí komunikuje... Na apčku i na routeru najdu zařízení bez problémů, je připojené do sítě. Ovšem na TyTNu se na net vůbec nedostanu - nepřipojí se mi qip, nespojí se skype, nenačtou se stránky... použil jsem PocketPinger a zjistil jsem, že se z TyTNa pingnu pouze na něj samotného - na adresu 9.13 ... nikam jinam se nedostanu... Ping mi odpoví Error: invalid host :( Dokázal by mi někdo pomoct?
Přikládam screeny, kde je vidět všechno nastavení... je tam také dobře vidět, že dostanu dhcp nastavení od hlavního routeru, který je až za dvěma apčky... takže jsem v síti, ale nikam se nedostanu... fakt to nechápu :(

Multipics.net Multipics.net Multipics.net Multipics.net Multipics.net


Multipics.net Multipics.net
landys_ce4you (119)|13.4.2008 20:33
To řeším taky! Přidám ještě jeden poznatek - DHCP z Asusu WL-500G Kaiser zkousne, Edimax u kamaráda přidělí IP, ale na net se nedostanu. Obdobně to mám na různých Wi-Fi Free místech. Nejspíš nějaký bug Kaisera, nevím jak ty, já ho mám coby MDA III od T-M.
Trebor_ce4you (17)|28.4.2008 03:14
Pratele,
ja se potykam naprsto se stejnym problemem :-(
Mel jsem puvodne MDA Vario (jeste ho tu mam na stole), kde jsem se pres zabezpecenou wifi pripojoval doma naprosto bez problemu - jedine co jsem zjistil jiz kdysi a dal to nezkoumal, ze Vario mi nebralo Wep-128bits, takze jsem to nechal na 64, Shared Key a AES a bylo to bez problemu - mam Asus WL-500G.
Ted jsem o vikendu prinesl domu HTC Kaiser (TyTN II) a pripojeni se nekonalo - tak jsem si rekl, ze to budu resit pozdeji a ted jsem si s tim tady hral a nic :-( - zkusil jsem pridat v TyTN II vykon naplno a na malickou chvilku se to tvari, ze se to chyta, ale je to nepouzitelny :-/. Pokud jsem nastavil wifi na routru bez zabezpeceni, tak se pripojil bez problemu, ale to je nepripustny!!!

nemate nekdo nejaky dalsi poznatky?????? - pripojeni doma pres Wifi je jedna z veci, bez ktery se u MDA neobejdu

diky za kazdy tip
Trebor_ce4you (17)|28.4.2008 06:41
[QUOTE="Trebor"]Pratele,
ja se potykam naprsto se stejnym problemem :-(
Mel jsem puvodne MDA Vario (jeste ho tu mam na stole), kde jsem se pres zabezpecenou wifi pripojoval doma naprosto bez problemu - jedine co jsem zjistil jiz kdysi a dal to nezkoumal, ze Vario mi nebralo Wep-128bits, takze jsem to nechal na 64, Shared Key a AES a bylo to bez problemu - mam Asus WL-500G.
Ted jsem o vikendu prinesl domu HTC Kaiser (TyTN II) a pripojeni se nekonalo - tak jsem si rekl, ze to budu resit pozdeji a ted jsem si s tim tady hral a nic :-( - zkusil jsem pridat v TyTN II vykon naplno a na malickou chvilku se to tvari, ze se to chyta, ale je to nepouzitelny :-/. Pokud jsem nastavil wifi na routru bez zabezpeceni, tak se pripojil bez problemu, ale to je nepripustny!!!

nemate nekdo nejaky dalsi poznatky?????? - pripojeni doma pres Wifi je jedna z veci, bez ktery se u MDA neobejdu

diky za kazdy tip[/QUOTE]

Tak tohle mi pomohlo???????
----------------------------------------------------------
Zasláno: 13. listopad 2007, 00:18 Editováno: 13. listopad 2007, 00:21
gampik napsal(a):
Tak to je fakt divne.

Muzete nekdo potvrdit, ze se pripojite na Asus router se zapnutym wpa-psk, tkip a wep 128bits? Popr. na jak zabezpecenou sit jste se pripojili? Zkusim tu svou sit pak nastavit stejne.

Používám Asus WL500gP router (firmware 1.9.2.7-7g-USB-1.65), WPA-PSK / TKIP+AES, skryté SSID, filtr na MAC adresu, Radio Power = 19 (max je 84), na Kaiserovi je WIfi výkon na středové poloze, a připojuji se v pohodě z pokoje vzdáleného přes 3 stěny.. Připojení je naprosto stabilní, další počítače mají Windows Vista x64 a jeden WIndows XP a také pohoda.
landys_ce4you (119)|28.4.2008 18:00
Měl jsem Asus WL500b a teď mám Asus WL500GP a v obou případech jsem používal 128 bit WEP a skryté SSID. DHCP u WL500GP v pohodě, u WL500b to bylo asi horší, ale třeba u Edimaxu to na DHCP prostě neumí makat, IP přidělená, data ale nějak nejdou, chtělo by to asi nějaký opravný patch.