Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: VS2008 a ListBox

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    65

    Stáhl jsem si novou verzi Visual Studia. Vývojové rozhraní vypadá skvěle, ale došel jsem k problému. S programováním GUI mám zkušenosti akorát z VB6, chtěl jsem použít ListBox s více sloupci, ale vlastnost CollumnCount zde není? Jak mám tedy docílit vícesloupcového zobrazení ListBoxu? Jde to vůbec? Nerad bych používal ListView - jde to jinak? Existuje na to jiná komponenta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Nenapsal jste, v cem programujete - ale protoze mate zkusenost s VB, tipuji to na compact .Net Framework.
    V nem si myslim neni stale naimplementovana vlastnost Multicolumn z dospeleho NF

    Budete muset vytvorit ListBox s vlastnosti:
    Kód:
     LB_SETTABSTOPS
    Dale pres SendMessage mu poslete zpravu LB_SETTABSTOPS, abyste vytvoril podporu pro sloupce.
    Kód:
    LB_SETTABSTOPS wParam = (WPARAM) cTabs; 
      lParam = (LPARAM)(LPINT) lpnTabs;
    V nativnim kodu s vyuzitim MFC to jde takto:
    Kód:
    int position = LST_PROFILES_TAB_STOP_POSITION;
    	int tabPositions[] = {position};
    	lstConfigValues.SetTabStops(LST_PROFILES_TAB_STOPS, tabPositions);
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    65

    Rád bych využil VB nebo VC# spolu s .NET Framework 3.5. Ovšem spolu s "klikoidní" tvorbou GUI . Proto zkouším VS2008, jinak by mi stačil SharpDevelop. Jde to tedy nějak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Nahore to mate napsano:
    Musite podedit z Listboxu a pres API dopsat to, co jsem psal vyse.
    Klikat muzete porad - jen si pridate polozku do toolboxu (resp. v kodu vygenerovanem designerem zmenite tridu z Listboxu na svuj ListboxEx).

    Nebo muzete pouzit Listbox2 z OpenNetCF a kazdou polozku si vykreslit, ajk potrebujete.
    Pro vase ucely je ale vhodnejsi pouzit Listview - tam je podpora sloupcu automaticka a jednoducha...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    65

    Díky! Vyřešil jsem to nakonec nastudováním ListView . Líbil by se mi přístup třeba jako ve FlexGridu ve VB6 - něco podobného jako vlastnost .TextMatrix(x, y). Škoda, že tu nic takového není.

    Ještě jedna otázečka - první hello world mi šlape, spojím se s databází... Ovšem jen v emulátoru, když aplikaci zkopíruju do svého zařízení, po spuštění mi akorát oznámí že aplikace vyžaduje novější verzi .NET Compact Frameworku. Jak ho jednoduše do zařízení dostat? Využívám verzi 3.5...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ve VS.net si muzete vybrat, zda aplikaci spstite v emulatoru nebo ve "windows mobile device" - v pda . Po F5 (Debug) se s aplikaci nakopiruje i CNF.
    Jinak hledejte v adresari s VS redistribucni cab CNF.
    Odpovídat lze po přihlášení