Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: HTC a ztráta signálu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    Nazdar vespolek,
    mám na vás takovou malou prosbičku:
    má někdo z vás problém s tím, že jeho HTC ztrácí signál?
    -nejčastěji při pohybu,kdy se proste nepřehlašuje z jednoho vysílače na druhý
    -můžou padat probíhající hovory
    -jste na signálu, přesto se vám lidé nedovolají->za nějakou dobu přijde SMS o zmeškaném volání...
    Máte tyhle prolémy?Znáte někoho takového?
    Napište sem prosim nejaké podrobnosti- kde se vám to stává, jak často, jestli pořád nebo až od nějaké doby, jakého máte operátora, jaké zařízení...
    Osobně mám tuhle zkušenost s P3300 od Vodafonu, lokalita Praha. Ale vím i o dalších lidech se stejnými problémy a různými HTC zařízeními...
    Máte nějakou zaručenou radu co s tím?

    Diky moc za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Je patrně způsobeno verzí GSM části ROM (pokud není vyloženě HW problém), která ovládá GSM modul telefonu. Právě některé GSM ROM nejsou moc optimalizované pro technologické řešení našich GSM sítí a tím vznikají problémy. U TyTNa se na některých verzích radia také objevovalo... u některých ne, je jen o optimalizaci a nalezení spolehlivého řešení... ostatně nic není dokonalé.

    Popravdě jsme dokonce řešili, že se jedna radio ROM může chovat odlišně i na různých kusech stejného typu zařízení. Je ve hře opravdu mnoho a mnoho faktorů, nejzákladnější je ale opravdu primárně v části popsané výše. (Jenom na okraj, Radio ROM neovládá wi-fi, ač se to zdá být nasnadě - ta je řešena přímo z operačního systému prostřednictvím standardních ovladačů. Stejně tak BT)

    Přesně ty samé problémy co popisujete jsem měl nedavno... nachlup stejné, pomohla mi novější (popř. starší, resp. spolehlivější) verze radia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    Diky za info. Předpokládám, že změna verze ROM je složitější a obyčejný uživatel se do ní asi pouště nebude...má to vliv na záruku? Nebo je lepší jít do servisu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    75

    Mám stejný problém, HTC P3300 od Vodafonu,WM6. Přesně jak píšeš. Signál na jedný čárce a nedostupný, po čase naskočí sám. Stává se mi to poslední dobou,cca měsíc,možná míň. Přitom WM6 ROM mám od září, takže tím to nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    115

    To same MDA compact, ale ted uz se to stava mene...
    Proste najednou skoci jako ze je bez signalu, pomuze restart.. Mel jsem jeste trochu jiny problem se sim, ted ji musim mit pridelanou jeste izolepou, protoze na mdac je to blbe resene :-(((..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    a stává se vám to v nějaké konkrétní lokalitě nebo všude?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Ach jo, přemýšlejte trochu... tohle nelze generalizovat... je to tak složitý problém, že nelze říci - u všech HTC typů je to v ROM.

    Osobně jsem měl HTC Magician a teď HTC TyTN a ani jeden mi z dlouhodobého hlediska toto nedělal. Jak říkám stalo se to občas při ne úplně kompatibilní ROM.

    U někoho z vás to ale může být HW, u někoho SW... to je jako říci... stává se vám občas že auto od Škodovky nejede? Ano... no tak je škodovka špatná
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    11

    No mé MDA + vodafone má uplně stejný problém už asi měsíc, vypadává při cestování signál. Zkoušel jsem snad vše, od HR po upgrade až po reklamaci (neuznanou). Přitom už ho mám 2 roky a bylo to v pohodě. Přišel někdo na něco?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Zvláštní, tohle vypadá na problém s handovery... chm, nemyslím, si, že by se CZ sítě lišili natolik od standardu, že by byly nekompatibilní se GSM zařízeními... zkusil bych aplikaci FieldTest (freeware) a vysledovat jestli to nemá souvislost s místy bez signálu, nebo jestli je to pravdu handovery.

    Případně jak dlouho tento výpadek trvá? Je opravdu výpadek trvalý a nebo se jedná např. o 1 minutu?
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    4

    IMHO je to opravdu problém s handovery, resp. reselekcí v idle... Já za tyden co jsem mel P3300 jsem si vsiml jednoho cca 15min vypadku signalu, kdy jsem na signalu byl zcela jistě, uz nevim jestli jsem to prošťouchnul odchozím voláním/SMS nebo se to samo opravilo. Každopádně mi přišla sms o zmeškaném hovou před tou cca čtvrthodinou...+ párkrát kdy jsem si všiml že je signál na nule tam,kde by měl byt normalni.
    Nevím jeslti je to náhoda, ale lidi si stěžují většinou jenom na Prahu...bohužel nemám info od nikoho jineho než zákazníků vodafone.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    HTC Wizard:
    Neni problem s HO, ale pda proste hlasi plny signal, ale nejde se na nej dovolat. Vyzkouseny 3 verze radii, na jedne se to stane jednou do mesice, nekdy i min. Stava se to kdekoliv (Vysocina, Brno). Mam Vodu..

    Edit: Zkuste program NetMonitor (zde na foru i ve freeware). Loguje se tam na ktere BTS se pripojujete. Muzete vypozorovat, kde se to stava, pripadne jak je to z HO..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    11

    Tak jsem dostal sve MDA Compact podruhe z reklamace - neopravnena (vypadavani signalu), jenze ted mi to vubec nechce vzit SIMkartu, resp. vubec nenaskoci sit - dam vyhledavat a vubec zadne nenajde - a vypada jakoby nemel ani snahu hledat signal, pritom na SIMku se dostanu (cisla atd), ROM + Radio jsem premastil a nic. Nevite kde by mohl byt problem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Je to trochu OT, ale muj soukromej tip je spatnej kontakt. Pri sestavovani v serisu spatne nasadili kontakty simky na sebe (nebo kontakty anteny..)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    11

    Díky za radu, myslím že to je dost pravděpodobné, nicméně mi reklamaci neuznali a tím se už dostávám do doby kdy přístroj není v záruce, zvládnu to sám?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Pozor! Záruka se prodlužuje o dobu, kdy byl telefon v reklamaci! Nevím jak je tomu u Tebe, ale takhle by to mělo být a pokud jsi měl např. telefon 2x na měsíc v opravně, tak záruka je + 2 měsíce. A otázka je, jestli výslovně napsali že je závada neuznána a nebo jestli provedli nějakou akci - např. přehrátí SW (čímž by podle toho co jsme řešili ve fóru o HTC servisu vadu uznali... ale to bych ještě být Tebou ověřil v onom zmiňovaném fóru, tím si nejsem jist).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ztráta kontaktů
    Od slavick_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-07-2008, 22:55
  2. ztráta dat na SD u x500+
    Od Tino_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-01-2008, 10:31
  3. Ztráta signálu GPS na N 560
    Od paveluh_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2007, 22:29
  4. ztráta dat N35
    Od foxmar v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 14:09
  5. GPS receiver - BU-303 - casta ztrata signalu
    Od George106 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-07-2005, 22:50