Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Windows Live (Hotmail)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    153

    Zkusil jsem si zalozit mailovy ucet na hotmail.com a jsem celkem nadseny. Mailovy ucet se chova jako na exchange serveru (odeslu mail z PDA a zobrazi se mi po synchronizaci i v outlooku, i ve webovem rozhrani Hotmail). To mi vzdycky vadilo na klasickych pop3 uctech, ze kdyz clovek pres den odeslal par mailu z weboveho rozhrani a doma pak vecer nahral outlook, tak ze nikdy nesynchronizuje odchozi postu, ale pouze prichozi.
    Nevim jak se chova IMAP (napr. centrum.cz) jelikoz jsem ho nikdy nezkousel - uvitam nazory ostatnich.

    Kazdopadne Wndows Live je obsazeno ve WM6 (mozna i WM5 - netusim), nastaveni uctu je jednoduche, bohuzel moznosti konfigurace jsou znacne omezene.
    Co mi ale vrta hlavou je, ze vzdy kdyz chci synchronizovat postu na PDA, tak me Windows Live (hotmail) nepusti pres WiFi, ale vzdy se pripojuje pres GPRS - nevite nekdo proc, co a jak aby jsem se mohl na tuto sluzbu pripojit klasicky pres WiFi ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    153

    Tak si to tady zupdatuju sám :-) Pohledal jsem dnes na netu a zjistil jsem že jako exchange se chovají účty IMAP. Z českých free mailů je to Centrum a Atlas, zahraničních asi bude víc ale nejzajímavější mi přijdou Hotmail a Gmail (od google). Gmail nakonec u mě zvítězil nad Hotmailem a to především z důvodu jednodušší obsluhy, snadnějšího nastavení v outlooku (u hotmailu se musí používat navíc plugin Outlook office connector).

    Zde je pěkný článek jak zprovoznit IMAP na Gmailu:článek na ROOT.CZ

    Doufám že to někomu pomůže :-) kdyby něco tak rád poradím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    K tomu puvodnimu problemu s pripojovanim GPRS - pravdepodobne mate v nastaveni uctu zvoleno pripojeni pres jiny profil nez internet. Kazdy ucet muze stahovat nova data pres jine pripojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    153

    Ono to prave u hotmailu (resp.Windows live) nastavit nejde. Samozrejme ze u vsech ostatnich uctu o nastavit lze ale tady ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Mate pravdu, u tohoto uctu nastaveni neni, ale ted jsem to testoval a vzdy pri synchronizaci pouzil moje aktivni pripojeni. Zvlastni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    278

    I mě se windows live připojuje přes gprs i když jsem na wifi. stačí ale připojování stopnout (dvakrát červenej) a pak už to jde wifkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    Pouzivam hotmail. Zkousel jsem gmail ale nepodarilo se mi na WM6.5 rozchodit google sync. Takze nefunguje synchronizace kalendare ale co mi vadi vic tak nefunguje aktualizace kontaktu. Nechci mit dva seznamy kontaktu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows Live Mail Sync
    Od Sal_Paradise v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-02-2010, 21:05
  2. Windows Live Mail
    Od Hind_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2008, 11:57