Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Jak instalovat nové aplikace?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    I když je softwarová výbava většiny Windows CE zařízení velmi bohatá, i ten nejskromnější uživatel občas zatouží nahrát si na PDA ještě nějakou další hru či aplikaci. První bonusové aplikace najdete už na dodávaném CD-ROM, další stovky a tisíce jich pak najdete na různých stránkách na Internetu. A protože může být tato oblast pro začátečníka trochu matoucí, v tomto článku se dozvíte vše potřebné pro úspěšnou instalaci kterékoliv aplikace.

    [IMG]/img/articles/cz/large/0000000065_YTGd1125685214.gif[/IMG]

    Více se dozvíte v tomto článku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    5

    Dík za obšírné informace. Bohužel jsem tu nenalezl odpověď na můj problém. Jsem právě v lázních a mám tu (jen) iPAQ a mobil s GPRS. Potřeboval jsem na něj doinstalovat nějaké programy (např. program pro komprimaci fotek před jejich odesláním e-mailem). Programy jsem stáhl, ale při pokusu je nainstalovat přímo v iPAQu to vždy končilo hláškou, že tento formát není iPAQu znám. Zřejmě by to chtělo nějaký simulátor MS ASYNCu, který by provedl to, co se běžně odehrává v PC. Existuje takový program, nebo je možno instalaci těchto exe-souborů provést i jinak ? Dík za radu.
    Kurt Barták.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Kurt Barták
    Dík za obšírné informace. Bohužel jsem tu nenalezl odpověď na můj problém. Jsem právě v lázních a mám tu (jen) iPAQ a mobil s GPRS. Potřeboval jsem na něj doinstalovat nějaké programy (např. program pro komprimaci fotek před jejich odesláním e-mailem). Programy jsem stáhl, ale při pokusu je nainstalovat přímo v iPAQu to vždy končilo hláškou, že tento formát není iPAQu znám. Zřejmě by to chtělo nějaký simulátor MS ASYNCu, který by provedl to, co se běžně odehrává v PC. Existuje takový program, nebo je možno instalaci těchto exe-souborů provést i jinak ? Dík za radu.
    Kurt Barták.
    ... pokud instalujete přímo do iPAQu tak nesmi byt program "zabalen" v nejakem instalatoru ale primo CAB soubor urcen pro vase PDA (tj. OS a CPU) ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Je to jednoduche - stejne jako nespustite program pro PDA primo na desktopu, nespustite ani program pro Win32 na PDA. A jelikoz jste si podle vseho stahl .exe soubory obsahujici setup pro desktop, na PDA neni moznost je spustit. Na to zadny program nepomuze (teda snad krome emulatoru, ale ten urcite pro PDA neni), pro PDA je to neresitelny rebus.

    Reseni je stahovat si pouze soubory .CAB, pripadne .ZIP a .EXE, kde vsak musite vedet, ze obsahuji primo binarky / instalator pro PDA. Na ce4you v sekci software by se automaticky mely na mobilni strance zobrazovat pouze aplikace primo spustitelne / instalovatelne z PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    5

    Dík za odpovědi, moc jste mně sice nepotěšili, ale ...
    Myslím si ale, potřeba takového nějakého emulátoru bude s rostoucí penterací PDAček narůstat. Program by měl celkem jednoduchou funkci, zjistil by co je nutno extrahovat a dal by to tam kam to patří. To se ale velmi jednoduše říká, že ?
    Jestli bych ale ještě mohl obtěžovat: nevíte prosím někdo o programu pro ořezání a hlavně komprimaci fotek, který bych mohl aplikovat v mém "lázeňském" iPAQu (link)? Předem děkuji za pomoc.
    K.Barták
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Bohuzel nejsem schopen posoudit, jak je vytvoreni takoveho programu narocne.

    Co se programu pro spravu fotek tyka, zkuste trebas trial verzi Resco PictureViewer (hledejte na www.resco-net.com). Je tam primo .CAB pro instalaci primo na PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Kurt Barták
    ... nevíte prosím někdo o programu pro ořezání a hlavně komprimaci fotek, který bych mohl aplikovat v mém "lázeňském" iPAQu (link)?
    Zkuste program xnView na http://www.xnview.com/ - ten umi orezani a par dalsich uprav fotek (jas, kontrast) vynikajicim zpusobem - pri mem neumetelskem foceni ho pouzivam casto.
    Mate-li tou "komprimaci" na mysli komprimaci ZTRATOVOU, t.j. zmenseni velikosti obrazku, snizeni rozlisivosti apod., umi to ten xnView take. Ma jedinou vadu (proti napr.GWS): nefunguje v davkovem rezimu, takze kazdou fotku musite zpracovat jednotlive - t.j. oznacit, vybrat funkci, nastavit parametry, potvrdit. I kdyz zpracovavate tech fotek sto a kazdou orezavate presne stejne. Nepohodlne (a po case vytaceci), ale tak funguje ze Win (i tech Pocket a Mobile) skoro vse.
    Mate-li na mysli bezztratovou komprimaci (neco jako RAR), je jich na webu par (i uvadeny zde na CE4you), ale myslim, ze u fotek s komprimaci zadnou "diru do sveta" neudelate - ty graficke formaty (krome BMP) uz jsou komprimovane.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od e.kocourek
    Zkuste program xnView na http://www.xnview.com/ - ten umi orezani a par dalsich uprav fotek (jas, kontrast) vynikajicim zpusobem - pri mem neumetelskem foceni ho pouzivam casto.
    On je tenhle program i pro Pocket PC:O ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Na to zadny program nepomuze (teda snad krome emulatoru, ale ten urcite pro PDA neni), pro PDA je to neresitelny rebus.

    Reseni je stahovat si pouze soubory .CAB, pripadne .ZIP
    Na to opravdu nepomuze program. Ale mozna by pomohla nejaka aktivita a snaha uzivatelu.
    Reseni je "kopnout do zadni casti" ty dodavatele SW pro PPC, kteri to schvalne bali do exe souboru. Oc jde pri instalaci?
    (1) umistit na PPC program
    (2) nekam (jinam) na PPC umistit odkazy na ten program
    (3) zaznamenat na PPC asociace toho programu se soubory ci ikonami.
    Ten exe soubor jsou z pohledu desktopu (PC) obycejna (binarni) data,
    ty ostatni informace tuplem (a ani ne binarni, jenom textove). Neni vubec ZADNY ROZUMNY duvod to vse zaklit do exe souboru - klidne by to mohl byt (pro cloveka citelny) script a nebo proste jenom textovy soubor, ktery by se predhodil nejakemu standardnimu programu (ten by vse dopravil na PPC a tam spustil nejakou Install Utility).
    To, ze ZAVEDENY zpusob distribuce programu pro PPC jsou exace pro desktop je bezne mikrochrochti svinstvo, ktere slouzi jenom tomu, aby majitel a uzivatel PPC nevedel, co se na jeho zarizeni odehrava, a nemohl to (az tak snadno) ovlivnit. Vzdyt i v clanku se pise, ze na vybranou dostaneme pouze zda instalovat do hlavni pameti nebo do pridavne karty - procpak si uzivatel nemuze vybrat adresar? Tomu PPC je to jedno - tady (za nas) rozhoduje kdosi uplne jiny!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    On je tenhle program i pro Pocket PC:O ?
    Co vam na to mohu rici? Na moji HPJ568 funguje perfektne. Jak to bude s tim IPAQem nemam samozrejme vyzkousene - to si musi vyzkouset majitel IPAQu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od e.kocourek
    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    On je tenhle program i pro Pocket PC:O ?
    Co vam na to mohu rici? Na moji HPJ568 funguje perfektne. Jak to bude s tim IPAQem nemam samozrejme vyzkousene - to si musi vyzkouset majitel IPAQu.
    Muzete prosim uvest link, kde si muzu stahnout verzi programu XnView pro Pocket PC? At hledam jak hledam, na jejich webu nachazim vsechny mozne verze, jen ne pro PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Muzete prosim uvest link, kde si muzu stahnout verzi programu XnView pro Pocket PC? At hledam jak hledam, na jejich webu nachazim vsechny mozne verze, jen ne pro PDA...
    You can download XnViewPocket Beta 1 version while clicking on the link corresponding to your hardware :
    - Pocket PC 2002/2003 : http://www.xzeos.net/download/xnview/xnpocket_xscale_uk.exe
    - Pocket PC MIPS : http://www.xzeos.net/download/xnview/xnpocket_mips_uk.exe
    - Pocket PC SH3 : http://www.xzeos.net/download/xnview/xnpocket_sh3_uk.exe
    - Pocket PC ARM : http://www.xzeos.net/download/xnview/xnpocket_arm_uk.exe
    Register the installation file on your hard disk, double click on this file and then let it prompt you.

    Nicmene - omlouvam se kolegovi v laznich - na tuhle instalaci by potreboval desktop. Oni na webu xnView nabizeji par instalaci ve forme ZIP, ale pro PDA zrovna ne.
    Takze jak to ted udelat? Pokud na tom IPAQu je procesor ARM, mohu poslat e-mailem ten EXE soubor z meho PDA. Existuje, samozrejme, riziko, ze to nebude stacit - treba ze to nefunguje bez nejakeho specifickeho nastaveni, ktere takhle rychle nezjistim.
    Mate zajem to zkusit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Oooooooooooooooooooooooooooooooops: ops: :dead:

    Koncim, balim to, jdu domu. 5x se na tu stranku koukam a 5x nic nevidim. Omlouvam se za svou tupost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    156

    Na desktop XnWiew funguje i prehravani videa .mov. Nevite nekdo, jestli to lze nejak naucit i tu pocket verzi? Me to video nejede ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    5

    Děkuji všem, kteří se mi snažili v mé "lázeňské odloučenosti" pomoci. Viděl bych tu tyto závěry:
    1) Lajdácky jsem se na lázně, co se týká kapesní techniky, připravil
    2) Živostaschopnost (přesněji samostatný rozvoj) této techniky je dosud v tomto směru na velmi nízké úrovni.

    Pro "datové zmenšení" fotek jsem dle rady P.Kozy použil trial verzi Resca. Ten je ve tvaru .cab a to je dle všeho jediný přímo použitelný tvar. Vůbec žádný .exe mi nefungoval (a zkusil jsem jich dost). Takže můj osobní problém je sice jakoby vyřešen, přesto si ale myslím, že by tako záležitost by zasloužila nějaké univerzální jednoduché a spolehlivé systémové řešení.

    Ještě jednou všem děkuji.

    Kurt Barták
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nelze instalovat zadne aplikace
    Od Spawncz v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 09:11
  2. Mam HTC TyTN a nevim, jak instalovat aplikace
    Od mifune v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-08-2008, 13:11
  3. HTC Artemis P3300 - nelze instalovat aplikace
    Od LLLLL_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 22:56
  4. nemohu instalovat aplikace -WM5
    Od SpeedyTuning v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 23:03
  5. Jak instalovat JAVA aplikace na SDkartu
    Od armando v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-07-2006, 20:29