Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: GPS Qstarz BT-Q1000

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Prosim Vás máte někdo zkušenosti s touto GPSkou?
    http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/BT-Q1000.html
    Uvažuji o koupi GPS a tato se mi celkem libi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1

    Takze jsem majitel dalsiho GPS modulu a zde jsou moje zatim denni zkusenosti. Muzu srovnavat s B-Speech GPS 16C a oproti Garmin eTrex Legend, ktere vlastnim. Q1000 se chyta zatim skoro vsude i uvnitr budov, tady sice vykazuje potom docela velkou nepresnost, ale chyta se. Oproti drive jmenovanym nema problem prijmu ve vlaku nebo saline a bez problemu naviguje. O vikendu bych si chtel zajit nekam do hlubsiho lesa, at vyskouzim prijem i tam. Taky jsem zatim nemel cas testovat stazeni zaznamenane trasy, ale to uz je myslim akorat takova tresnicka na dortu, protoze bych tento kousek mohl jedine doporucit, uz vzhledem k vydrzi, k bezvadnemu prijmu a vzhledem k rychlemu startu, kdy je behem chvilky pripravena k navigaci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Ahoj a jak je tento modul na tom s geocachingem? je na něj vhodná nebo ne?
    Díky za odpověď
    Star_Mann
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Tak toto GPS vyzera velmi dobre... ake su skusenosti s tym logovanim? Konektor na externu antenu to asi nema, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Tak som si tuto GPS kupil a zatial skoro 100% spokojnost. Predtym som mal Globsat BT-338 a Qstarz BT-Q818, ale Q1000 mi pride ovela lepsia.

    Trosku sa mi zasekavala pozicia na Smartmaps - 4x sa aktualizuje kazdu sekundu, potom sa na 1-3 sekundy zasekne, nakoniec poskoci na aktualnu poziciu... a takto sa to opakuje stale dookola. Budem musiet vyskusat este iny soft, kazdopadne satelity sa aktualizovali vo VisualGPS kazdu sekundu.

    Skoda len, ze sa ten auto on/off neda vypnut a nema konektor na externu antenu. Ten auto off sa da obist prepnutim do Log modu (aj to bol dovod, preco som si ju kupil), ale keby som ju chcel umiestnit do auta pod zadne sklo... tak mi to moc nepomoze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Koupil jsem to před pár hodinami hlavně jako záznamník trasy, o který se nebude třeba moc starat, jak stále ještě doufám ,
    první dojmy nejsou zlé, MTK zdá se i docela citlivější než SIRF vestavěný v PDA, který používám.
    Ještě nějak to chce prohnat a najít si optimální nastavení i způsob používání,ale ovladače i soft pro nastavení zatím se jeví celkem přítulně. Zatím jediná výtka se týká přiloženého příliš těsného pouzdra, do kterého modul skoro nelze narvat, a když, tak s rizikem nechtěného zapnutí/vypnutí.
    Tak tolik první dojmy, doufám, že mě tahle hračička víc nenas..., ale naopak poslouží třeba k tagování fotek ap.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    58

    Muj prvni dojem z BT-Q1000 je víc než výborný. Chytá se i uvnitř železobetonové budovy s pokovenými okny, kde se stará dobrá BT 338 ani náznakem nechytla. Co se týče logování trasy vypadá to celkem fajn, ale:
    Zaznamenaná trasa se nedá přenést do PDA pomocí Buetooth. Poměrně nepříjemná záležitost, protože po zaplnění paměti je člověk v přírodě bez notebooku druhej. Záležitost se nedá dost dobře řešit ani návštěvou i-netové kavárny, protože se musí nainstalovat specielní drivery a downloadovací sw. Škoda, protože jinak bych dal 1*.
    Není tu někdo, kdo by se podělil o zkušenosti s podobnými logovacími GPS, případně tagováním fotografií souřadnicemi? Možná by to stálo za samostatné téma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Myslim, ze tento OSS softver by to mohol vediet (preniest log z GPSky BT-Q1000 do PDA cez bluetooth). Ale este som nemal cas oskusat to. Ak to skusis, daj vediet, ci to fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Dotaz na uživatele této GPS: Co všechno zaznamenává do logu? Mám na mysli, jestli kromě souřadnic uloží ke každému bodu trasy i nadmořskou výšku a rychlost. Díky.


    Edit:
    Už to vím - všechno a je to volitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Muzu se zeptrat na ten "setric" ?
    Jak to funguje ? Nasel jsem dost nepresnych informavci, ze s tim majilide problemy.
    Zajima mne toto :
    Lzelogovat pri zapnutem a zparovanem BT, ktere je pripojeno ?
    Vydedukoval jsem, ze pokud prijdu o BT spojeni, tak se GPS asi vypne. Lze proto jednoduse vypnout BT konektivitu, logovat dale apote zase zapnout a jednoduse pokracovat ve spojeni ?

    Predem dekuji za vysvetleni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    82

    Na boku je prepinac, ktory ma 3 polohy. Neviem presne, ako su pomenovane, ale dajme tomu Log, Navigacia, Off.

    V polohe Log zariadenie iba uklada poziciu do internej pameti, az kym sa nezaplni karta, alebo nevybije baterka. Nie je mozne sa pripojit cez BT.

    V polohe Navigacia zariadenie uklada poziciu do internej pameti a zaroven je mozne sa pripojit cez BT. Ale ked nie je ziadne aktivne BT spojenie po dobu niekolkych (asi 5) minut, tak prejde do usporneho rezimu, kde sa vypne GPS (teda aj logovanie) a caka sa na spojenie cez BT.

    V polohe Off je zariadenie vypnute.

    Osobne mi ten usporny rezim skor vadi. Bolo by super, keby sa dal vypnut. Casto to pouzivam tak, ze GPSku pred jazdou zapnem do polohy Log a ked potrebujem navigovat, tak to opatrne prepnem do polohy Navigacia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    (edit) nevšiml jsem si, že už je odpovězeno, teď nevím, jak tohle odmazat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    1

    Zdravíčko,

    nevíte jestli se dá k této GPSce sehnat náhradní baterie ? Na jedno nabití mi to na dovolené vydrží necelé 3 dny a to je někdy málo ...

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Qstarz BT-Q1200 a převod do PDA
    Od mad2707 v sekci Ostatní využití GPS
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 23:54
  2. Problém s A620BT a GPS QSTARZ 818
    Od Rebelista v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 00:23
  3. GPS Qstarz?
    Od Raider_ce4you v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-07-2007, 16:50
  4. GPS Qstarz BT-Q880 na WM5
    Od WoodyIS v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 11:49