Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 44 z 44

Téma: Fujitsu-Siemens N560 - SDHC karty - zkušenosti

  1. #31

    Api Api je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    19

    Patch chodí i na origo WM 5 mám SDHC 16GB Class6 TRANSCEND zaplněnou 4gb a zatím šlape (nekouše se a doufám,že to tak zůstane i po větším zaplnění karty) wifi chodí, u iga6 jsem vyměnil spouštěci exe. soubor pro SDHC kartu takže šlape taky, igo8 chodí bez jakékoli úpravy... co víc si přát
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Fungují vám se SDHC kartami vaše USB čtečky karet? Já mám univerzální USB čtečku, která čte mimo jiné i SD, ale když jsem tam vložil svou SDHC Transcend 16 GB Class 6, nejak to blbne. Docela dlouho trvá, než se karta objeví jako nový disk ve Windows a zápis probíhá jenom rychlostí < 900 kB/s. No a nechce se to odpojit, když kliknu na "Safely remove hardware".

    Nebo si k svým SHDC kartám kupujete i nové čtečky?

    Jinak jaký program je dobrý na formátování karet? Já jsem zkusil defaultní formátovací program ve Windows, ale 16 GB kartu mi naformátovalo jenom na 14,9 GB. Má to tak být?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ve starsim notebooku ani USB ctecce mi SDHC nebehala, tak jsem koupil kartu rovnou i se cteckou.

    Ta kapacita sedi. Vyrobci ji podobne jako u HDD udavaji v nasobcich 1000 a OS v nasobcich 1024. Kdyz to prepocitas, tak ti vyjde 14,9GiB
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    0

    no trosku jednoduse receno...

    spravne to je tak, ze vyrobci udavaji GB v prepoctu na 1000, proto je to ten rozdil, mimochodem prvni DVD mely udavanou kapacitu 4.34 gB (nekteri dokonce jeste mylneji udavali gb)...

    a navic zformatovanim se cast kapacity vyuzije na jine ucely, viz treba diskety, maji 2MB a po naformatovani 1.34MB ci kolik, zbytek je tabulka souboru...



    jinac tatovy na LOOX C550 a origo WM 5 bezproblemu slape 4GB SDHC C6, zatim zaplnena tak na 2GB

    a kte mcteckam... ja ji kupoval tak pred pul rokem, takze jsem si samozrejme overil spolupraci s SDHC, konkretne vyrobce garantuje spolupraci s rychlosti 6
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od ondrejandrej
    Fungují vám se SDHC kartami vaše USB čtečky karet?
    Bohužel ne. Můžeš mít klidně čtečku 64in1, ale to neznamená, že přečte SDHC resp. všechny SDHC. Alespoň já mám tuto špatnou zkušenost.
    Měl jsem doma dvě čtečky (Zignum a tu druhou nevím, ale byl to asi I-tec), které si vůbec neškrtly (s A-data 16GB SDHC).
    Funguje až třetí. Je to konkrétně takeMS (High-Speed Card-Reader\Writer SDHC 64in1).

    Doporučuju koupit v kamenném obchodě a vyzkoušet si to (zas o tolik dražší než na netu to nebude).

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Funguje někomu SDHC na N520 ? Já jsem vyzkoušel SDHC_DRIVERS_FOR_C550_AND_N560_BY_GreateVK_AND_Fre ePK.cab, ale nefunguje, po instalaci to fungovalo asi do prvého restartu, potom nic, skúšal som preinštalovať a nepomohlo (pri odinštalovaní mi napísalo "Program could not be completely removed. Would you like to remove the entry from list of installed programs?").

    Pre N560 tuším existuje WM 6 ROM rovno s ovládačom SDHC, neviete o niečom pre N520? Alebo iný ovládač, než hore uvedený?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Vyzkousej puvodni ovladac, ktery kolidoval s Wifi. Hned v prvnim postu je poznamka, ze s N520 funguje.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=344338
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Díky za tip.
    Na tom fóre jsou ty ovladače tri a nevím, který mají na mysli. Tak jsem chtel zkusit ten první, který vypadá nadějně, ale nejde mi přepsat soubor sdbus.dll v adresáři \Windows, jak je uvedeno v návodu. Soubor není read-only, vypadá spíš, že je pořád používán. Zezačátku jsem měl rovnaký problém se souborem sdmemory.dll, který ale bylo možné přepsat po vyjmutí SD karty.

    Zkusím to ješte přes WM5torage, ale vidím to bledě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Tak som skúsil všetky možné spôsoby, ako prepísať ten dll súbor, všetko bezvýsledne.
    WM5torage se kousne po pripojení k PC (na PC sa objaví ďalší disk, ale nie je možné ho otvoriť)
    ActiveSync ani neukáže adresár \Windows
    Na fóre xda-developers sa spomína, že sa to má robiť Total Commanderom, alebo Resco explorerom, ja mám TC a podarilo sa mi prepísať iba sdmemory.dll, sdbus.dll sa nechce dať prepísať.
    Skúšal som to najprv premenovať a potom nakopírovať ten druhý súbor a bezvýsledne.

    Podarilo sa to tu niekomu nakopírovať?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Jestli ti nejde nainstalovat ten ovladač z .cab, tak bude asi něco s windows.
    Hard reset si zkoušel?
    ROM s SDHC patchem jsem nenašel, ale co takhle flashnout novou WM6 ROM (http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=23733) a pak nainstalovat ovladač?.
    Nebo pokud ji máš tak tam dát zpět WM5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Ne, ten prvý ovládač se neinstaluje jenom pomocí .cab, ale sčasti i manuálne.

    No ale teraz som urobil Hard reset a dal som naformátovať kartu na SDHC čítačke a funguje to s ovládačom SDHC_DRIVERS_FOR_C550_AND_N560_BY_GreateVK_AND_Fre ePK.cab. Nie je s tým zatiaľ žiaden problém, kartu vidím i po reštarte. Ibaže teraz nejde čítať normálne SD karty, čo mi až tak nevadí. Podľa Settings -> System -> Memory -> Storage Card je kapacita karty 15 311,53 MB, čo by mohlo byť znamenie, že mi budú fungovať viac ako 4 GB.

    Mám už ten WM6 z prvého príspevku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    2

    Nevím, zda už je to tu někde diskutováno, ale já už přes rok používám ROM z tohoto serveru. Plná podpora karet SDHC a Wi-Fi bez jákehokoliv problému funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    40


    Tá stránka je len pre C550 a N560, nie N520. Ale je dobre, že si sem dal ten odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    No tak hlavně, že už to fachá. To že nejdou SD karty je ale divný, mě fungujou normálně SD (2 a 4GB) i SDHC (16GB).
    Jestli ti funguje i všechno ostatní, tak bych to už asi neřešil a případně koupil další SDHC kartu. Při dnešních cenách to je bez problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Widcomm / Broadcom Bluetooth pro Fujitsu-Siemens N560
    Od Synek_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 10:43
  2. Fujitsu Siemens Loox n560 - počítačové hry
    Od NizaJakub v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 19:48
  3. Fujitsu-Siemens Pocket LOOX n 520 rady tipy zkušenosti
    Od Šeba_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 08-06-2007, 16:04
  4. Problémy s GPS v Fujitsu Siemens N560
    Od SW3JK v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-01-2007, 23:19
  5. Fujitsu-Siemens T810/T830 - zkušenosti?
    Od adamekma v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2006, 08:46