Pred 3-4 mesiacmi som si kupil A639 a zo 2 mesiace som bol spokojny. Potom sa dostavil problem s nefunkcnymi klavesami, A639 putoval do servisu a po 3 tyzdnoch som ho mal naspat. Aj s novou verziou WM6. A nastal problem. Lepsie povedane, tolko problemov ze ani neviem kde zacat:
1. Problem s citanim pamatovej karty - musim ju vzdy vybrat a znova zasunut. Tu vraj pomoze daky registry-tweak, ale neviem ci sa v tom mam hrabat a aky nastroj na to pouzit...
2. v zozname spustenych aplikacii mam akysi "Desktop", ktory tam sice nie je po hard-resete, ale casom sa nahodne objavi aj ked nic nenaintalujem a nespustam. Problem je, ze ked dam "ukoncit vsetky aplikacie", pri pokuse zavriet tento "Desktop" mi pda nadobro stuhne, a musim resetovat. Na porazenie!
3. Synchronizacia s PC trva priserne dlho! Mam posledny ActiveSync a to, co mi pred update na WM6 trvalo 10-15 sekund (napr. zosynchronizovat 1 mail a 1 termin z kalendara) teraz trva 5 az 10 minut! Dost casto sa vobec synchronizacia neukonci, a po pol hodine cakania radsej pda odpojim. Pripadne ActiveSync hodi daku chybu a posle na web Microsoftu. Casto sa mi PDA aj pocas pripojenia k pocitaci z ActiveSync-u "strati", alebo samo odpoji. Nic na PC som nemenil, a novsi ActiveSync nie je...
4. Cez usb sa mi pda prakticky nenabija! Cely den (8-9 hodin) mam pda pripojene cez usb k PC. S predoslou verziou WM2003 to stacilo aby som mal pda stale nabite. To, co sa cez noc pripadne cestou do prace vybilo, to sa stihlo nabit. Teraz sa mi pda cez usb prakticky nenabija! ak mam 60% baterie ked pda pripojim, mam tych istych 60% aj ked ho po 9 hodinach odpojim. Bateria v PDA je 3.7V/1300mAh, usb2 ma specifikaciu 5V/500mA. 3 hodiny by mali stacit na nabitie z 0 na 100%!
5. neustale resety! Aspon raz za den (ale niekedy aj 3-4 krat) vidim oznam "vyskytla sa neosetrena vynimka, pristroj sa restartuje". Toto som u WM2003 za tie 2 mesiace nevidel, a to som tam mal nainstalovane hafo aplikacii (teraz tam nemam prakticky nic okrem systemu, aj tak to stale pada)! Stava sa to nahodne, napriklad ked citam maily, pozeram kalendar, prezeram subory, pocuvam mp3, atd.
Sudruhovia z Asustek-u a Microsoft-u:
ak *toto* ma byt update, tak potom tento pristroj je to posledne, co som si kedy od vas kupil! A aj to uz lutujem...
BTW, akym pravom vlastne sil.cz v ramci zarucnej opravy instaluje bez suhlasu zakaznika WM6? Ja som si kupil predsa zariadenenie s WM2003, a teraz na WM6 mi nektore aplikacie nejdu, dalsie mi padaju, a celkove WM6 stoji za (censored)! Co keby som teraz siel zas reklamovat pristroj, ze je v nom system ktory som si nekupil a nechcem? Museli by mi naspat instalovat WM2003?