Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Asus MyPal A639 - Windows Mobile 6 - samé problémy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    9

    Pred 3-4 mesiacmi som si kupil A639 a zo 2 mesiace som bol spokojny. Potom sa dostavil problem s nefunkcnymi klavesami, A639 putoval do servisu a po 3 tyzdnoch som ho mal naspat. Aj s novou verziou WM6. A nastal problem. Lepsie povedane, tolko problemov ze ani neviem kde zacat:

    1. Problem s citanim pamatovej karty - musim ju vzdy vybrat a znova zasunut. Tu vraj pomoze daky registry-tweak, ale neviem ci sa v tom mam hrabat a aky nastroj na to pouzit...

    2. v zozname spustenych aplikacii mam akysi "Desktop", ktory tam sice nie je po hard-resete, ale casom sa nahodne objavi aj ked nic nenaintalujem a nespustam. Problem je, ze ked dam "ukoncit vsetky aplikacie", pri pokuse zavriet tento "Desktop" mi pda nadobro stuhne, a musim resetovat. Na porazenie!

    3. Synchronizacia s PC trva priserne dlho! Mam posledny ActiveSync a to, co mi pred update na WM6 trvalo 10-15 sekund (napr. zosynchronizovat 1 mail a 1 termin z kalendara) teraz trva 5 az 10 minut! Dost casto sa vobec synchronizacia neukonci, a po pol hodine cakania radsej pda odpojim. Pripadne ActiveSync hodi daku chybu a posle na web Microsoftu. Casto sa mi PDA aj pocas pripojenia k pocitaci z ActiveSync-u "strati", alebo samo odpoji. Nic na PC som nemenil, a novsi ActiveSync nie je...

    4. Cez usb sa mi pda prakticky nenabija! Cely den (8-9 hodin) mam pda pripojene cez usb k PC. S predoslou verziou WM2003 to stacilo aby som mal pda stale nabite. To, co sa cez noc pripadne cestou do prace vybilo, to sa stihlo nabit. Teraz sa mi pda cez usb prakticky nenabija! ak mam 60% baterie ked pda pripojim, mam tych istych 60% aj ked ho po 9 hodinach odpojim. Bateria v PDA je 3.7V/1300mAh, usb2 ma specifikaciu 5V/500mA. 3 hodiny by mali stacit na nabitie z 0 na 100%!

    5. neustale resety! Aspon raz za den (ale niekedy aj 3-4 krat) vidim oznam "vyskytla sa neosetrena vynimka, pristroj sa restartuje". Toto som u WM2003 za tie 2 mesiace nevidel, a to som tam mal nainstalovane hafo aplikacii (teraz tam nemam prakticky nic okrem systemu, aj tak to stale pada)! Stava sa to nahodne, napriklad ked citam maily, pozeram kalendar, prezeram subory, pocuvam mp3, atd.

    Sudruhovia z Asustek-u a Microsoft-u:
    ak *toto* ma byt update, tak potom tento pristroj je to posledne, co som si kedy od vas kupil! A aj to uz lutujem...

    BTW, akym pravom vlastne sil.cz v ramci zarucnej opravy instaluje bez suhlasu zakaznika WM6? Ja som si kupil predsa zariadenenie s WM2003, a teraz na WM6 mi nektore aplikacie nejdu, dalsie mi padaju, a celkove WM6 stoji za (censored)! Co keby som teraz siel zas reklamovat pristroj, ze je v nom system ktory som si nekupil a nechcem? Museli by mi naspat instalovat WM2003?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    Ja som ho už kúpil s WM6 a jedine keď spustím iGo, tak mi karta blbne, stačí ju vybrať a dať späť a už to ide, iné app s kartou namajú problém (nemám upgrade na 4GB ). Pri ActiveSync mi to blblo, ale nastavil som si pripojenie na pomalšie a už to ide O.K. Cez USB sa fakt nenabíja, len pridržiava.
    Na Tvojom mieste to reklamujem, lebo dôvody na to sú.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    No, tak co se tyce tlacitek a WM5 a ne WM2003 jak uvadis se skutecne deje. V servise zjistili, ze je to problem softwarovy a ne hardwarovy a proto tam nahrali tebou zmineny WM6. Před tim se menili cele desky a ne prehraval software... Bohuzel pro nas. :? Servisaci si tim setri cas a vyrobci zase naklady :-( Jinak s reklamaci asi neuspejes, jelikoz je to oficialni postup pro opravu pristroje. Kazdopadne, pokud pujdes do reklamace, tak ti preji aby si uspel, ale nejak mi nedochazi co by si chtel reklamovat. Pokud by ti vymenili pristroj, dostal by si sice novy, ale opet s wm6, takze by si opet byl tam kde jsi. Jedine, na co se da cekat je, ze asus vyda novou OPRAVENOU verzi WM6, ktera bude opravena a nerozhodne se jit cestou opravnych patchu. Nedovedu si totiž predstavit,, co by delal novy zakaznik, ktery by nasel listecek, ze si ma upravovat registry atp. Ja jen doufam, ze me nepostihne problem s tlacitky a budu tak moci zustat u WM5. Ale obrazovku jsem jiz menil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    9

    OK, bolo tam WM5, pomylil som sa. Kazdopadne s WM5 mi pristroj 2 mesiace bez problemov fungoval (ani som nevedel, co je to samovolny restart!), a po tejto "oprave" mam problemy uvedene vyssie. Pritom za 2 mesiace kym som mal WM5 sa ani jeden z nich nevyskytoval!

    Sa mozem vykaslat na takuto opravu: kartu ktoru mi predtym cital, teraz musim ako cvicena opica vzdy vytiahnut a zasunut, inak ju nevidi. Restarty mam kazdu chvilu, rovnako ako stuhnutia (potom musim ja resetovat). Synchronizacia hapruje (obcas sa vobec nezosynchronizuje), cez usb sa nenabija. V podstate je z toho teraz nepouzitelny krap, na ktory sa nemozem spolahnut...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Tak mě tak nějak napadlo, nechces zkusit prehrat ten WM6jeste jednou a sam? Ja nejak v poslední době ztracim v servisy duveru, mam pocit, ze nejak moc zapominaji dat věc do puvodniho stavu. kazdopadne nic tim neztratis (jen data) a muzes tim naopak ziskat Dej pak veder, jestli si tak ucinil, a zdali to pomohlo. ja bych zkusil v první fazi to prehrani. Jinak je doxcela skoda, ze jsem zatím nenasel firmware n predelani z5 na wm5, jinak bych tu 6 sam zkusil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Takze mam pro tebe jedno další reseni ASUS jiz vydal nove aktualizace pro firmware v sekci ovladace ve verzi 33 http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=cs-cz&model=MyPal%20A639 Ma to jen jeden hacek, dostupne jsou ve francoustine, cinstine a anglictine. doporucuji aby si se pravidelne dival dokud nevyjde i ta ceska ;-) Hodne zdaru :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    A po tom V01.0733.00 upgrade sa všetko z pda vymaže?, či jednotlivé upgrady sú len záplatky a neprejavý sa to ako hard reset?
    Ešte otázka, keď si spravým zálohu, dá sa to potom vrátiť?

    A639 V01.0733.00 English version
    Improved or Fixed Items:
    1. Enable Remote Desktop Mobile Function
    2. Support SDHC card
    3. Fixed problem: SD card can’t be identified after suspend/resume
    4. SD build-in driver support IGO
    5. Fix problem: if plug-in car charger then there is no GPS signal found.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Takze studoval jsem to a vypada to na novou instalaci ROMky tzn. ze to lze provest rovnou pres WM5 tudiz neni treba instalovat tu pokazenou verzi WM6. Pokud si zalohujes kontakty a jine polozky nekam jinam lze je pak samozrejme obnovit. Ale asi ti nepomuze komplet zaloha zarizeni jak to umi nektere programy. Jelikoz by se nektere dotcene (chybne) soubory z adresare WINDOWS a i registry mohli objevit zase u te opravene verze ... Jinak pokud to provedes primo, prijdes o data ze zarizeni i z FLASH disku, avsak neprijdes o data na karte Prepisuje to data z cele ROMky
    Hodne zdaru a doufejme, ze toto je posledni ROMka, ktera se objevi a bude jiz KONECNE bez problemu.

    PS: Ceska verze jeste stale neni k dispozici (
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Další doplnění verze V01.0733.00 je nyní už i v polské, čínské a ruské verzi. Brzy se tedy SNAD dočkáme i "finálně" bezproblémové České verze !!! I když v poslední době u Asusů ... Kdo ví :
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8

    Na stránkach asusu je nova verze firmwaru A639 V01.0733.00 Czech version
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8

    Tady je odkaz: http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/IA/Mypal%20A639/FUU_CZE.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Ja akorat porad nevim, jestli ma cenu prechazet z 5 na 6... si to asi zatím jenom stahnu a nainstaluju az po tom, co mi prestanou fungovat tlacitka, nebo něco podobneho. Pokud ovšem nemá wm6 nemá nejakou dobrou vychytavku, kterou bych potreboval...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    9

    Tak som si ten update nainstaloval, a tu su poznatky:
    1. Problem s kartou sa fakt vyriesil, nemusim ju uz vytahovat a zasuvat.
    2. V zozname spustenych aplikacii zatial ten zahadny "Desktop" nemam (po ~2 dnoch pouzivania)
    3. Synchronizacia stale trva priserne dlho, aj ked som usb prepol nizku rychlost. Casto sa spojenie "strati", musim pda odpojit/pripojit
    4. Cez usb sa stale nenabija. Sice ikona ukazuje ze pda ide na siet, a po kliknuti aj zobrazuje nabijanie, ale za 24hodin sa bateria nenabije ani o chlp!
    5. Samovolny reset som zatial nemal, ale uvidime neskor...

    Bohuzial sa jeden novy problem objavil:
    Ked sa mi pda synchronizuje, casto sa "zasekne". Aplikacia ktora je spustena stuhne, a zostane "zmrazena" tak na 20 sekund. Potom sa zase rozbehne. Na predoslej verzii som toto nemal. BTW, neviem kde sa v ActiveSync da nastavit interval, v akom sa pripojene pda synchronizuje (okrem toho ked pride mail alebo daka udalost). Zda sa mi ze standartne je ten cas kratky, dakych 5 minut. Rad by som to predlzil aspon na 15...

    Celkove musim ale povedat, ze nebyt toho problemu s tlacitkami, urcite by som radsej mal starsiu verziu. bola ovela stabilnejsia, a nemala ziaden z tychto problemov...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    8

    S tym nabijanim cez USB by sudruzi mohli daco urobit.

    Neexistuje daky sposob ako prejst z5 na WM5?
    To sa mi nechce verit,ze to nejde....

    Mne nenabijala autonabijacka tak som im tam poslal nabijacku.potom pytali aj PDA.

    Vratili mi to uz z WM6.Keby som to vedel tak si nabijacku zezenem sam a dlabem na ich servis.
    Zabit ich zmrzlym hovnom!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    No, ja nevim jak přesně to dobíjení myslíš, ale co se tyče dobíjení přes USB, tak to u mě funguje tak, ze se mi rozsviti signalizace dobéjení, i ukazatel dobíjení znazornuje, ze se dobíjí, ale skutecnost je takova, ze se nedobje prakticky vubec, ale na druhou stranu se ani nevybíjí... Podle me na to není ani zarizeni stavene, jelikoz to by nebyl na datovem kabelu konektor pro zasunutí trafa. Takze dle me se nejedna o zavadu, ale vlastnost vyrobku, i kdyz priznavam, ze dobijet přes datovy kabel by bylo velice uzitecne. Pozn. mam verzi WM5! Takze v tom ze mas 6 to asi nebude, jelikoz dobijeni nejde ani me. Jedine co me napada je napajeci proud přes usb, co vim existuji tusim 2 a to 250mAh a 500mAh. u toho druheho bych i nejakou sanci na castecne nabiti videl, ale u toho prvniho asi ne, jelikoz USB nedokaze PLNE nabit ani SE K750i
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus MyPal A639
    Od hatori v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 14:54
  2. iGo + Asus Mypal A639
    Od vj007 v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-05-2007, 23:49
  3. ASUS MyPal A639 PDA
    Od CJ.Hornster v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 14:24
  4. ASUS MyPal A639
    Od NagyMaros v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-04-2007, 00:22
  5. Dostupnost Windows Mobile 2003 SE pro ASUS MyPal 716?
    Od botur v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-01-2005, 15:56