Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Zoufale prosim o navod sparovani Nokia LD-3W + TomTom 6 (HTC Herald, WM)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Ahoj vsem. Mozna si rikate proc si nejdriv neprectu diskuze na toto tema, ale vse jsem prolezl. Bohuzel se mi stale nedari pripojit pda k GPS.

    Kdyz vyhledam GPS, kliknu na sparovani, napisu kod 0000, jednou problikne modra ikonka na GPSku a pak uz ne. Mam moznost zakrtnout komunikaci Serial Port. To udelam a stejny port nastavim v sw TomTom. Bohuzel chybi zarizeni GPS. Zkousel jsem ruzne prirazovat porty 6 a 7, apod...bohuzel taky nic.

    Nevim kde je chyba, jsem zoufalej Pomuzete mi pls?


    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Po té co spáruješ GPS a zaškrtneš COM port vlez na další kartu a tam vytvoř New outgoing port a vyber toto zařízení. Přiřaď mu např COM 6. Potom už pokračovat v TomTomovi. Změnit předvolby - zobrazit stav GPS - konfigurovat - vyber "Jiný příjmač GPS Bluetooth" - vybrat - pokračovat - tady vyber " Bluetooth serial port Com 6" (možná tam bude jen COM 6 a mělo by být hotovo. Někdy to trvá i 3 min než se fixne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    50

    No mně tenhle modu kdysi nešel s Dataphone2 a to byl napsanej na krabici jako kompatibilní,takže jsem ho vrátil a používám Hicom 406BT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Ještě jsem si vzpoměl že také nastavuji v Settings - na kartě connections v External GPS - Hardware - stejný port jako v BT, v tomto případě COM 6, v Programs nennastavím nic a na kartě Access zruším zaškrtnutí Manage GPS automatically (recommended). Ale jestli to s tím souvisí vážně nevím :-) VLastně asi má, protože jinak jsem COM 6 v TomTomovi neviděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Tak jsem vse zkousel...stravil jsem u toho hodinu a pul. Vsechny mozny varianty. Jako odchozi porty, v TomTomu prehazoval, zda Port 6, nebo serial...cekal, prehazoval..a porad nic.

    Mam pocit, ze pda s GPS vubec nekomunikuje. Jinak jsem hledal na krta connections exterial GPS a nic takoveho tam nemam.

    Mate jeste nejakou radu?

    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    1) takže pokud to dobře chápu GPS se v Start -> Nastavení -> Bluetooh se tváří jako spárovaná?

    2) následně si jí nehal vytvořit odchozí COM port v dalším "listu" nastavení Bluetooth v PDA ne v TT!?

    3) ComPort v nastavení BT - zkoušel jsi i jiné než 6?

    4) nezkoušel jsi GPS s nějakým jiným programem než TT ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    1) takže pokud to dobře chápu GPS se v Start -> Nastavení -> Bluetooh se tváří jako spárovaná?

    >>v Zarizenich je pridana, ovsem pred nazvem Nokia LD-3W je obrazek otazniku. (vzdy to tak bylo u DLka)

    2) následně si jí nehal vytvořit odchozí COM port v dalším "listu" nastavení Bluetooth v PDA ne v TT!?

    >>ano


    3) ComPort v nastavení BT - zkoušel jsi i jiné než 6?

    >>ano, port 7

    4) nezkoušel jsi GPS s nějakým jiným programem než TT ?

    >>ano zkousel, s iGO....stejny problem

    :?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    zkus GPSku v BT nastavení přejmenovana GPS Nokia - u některých zařízení to pomáhalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Bohuzel ani prejmenovani nepomohlo :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    tak vše smazat - jak COmPort, tak spárované zařízení a zkusit znovu, ale to jsi asi dělal

    a jiné BT zařízení to najde a funguje s ním / notes, telefon atd. /?

    AHA - teď jsem si všiml, že jsi zkoušel jen COM6 a 7 - já třeba jedu na COM8 s Univerzalem - takže ještě doporučím vyzkoušet všechny dostupné COMPorty!

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Ok, zkusim to jeste jednou. Kazdopadne jsem GPS pouzival pul roku s N70+TomTom a vse ok.

    Jdu na to...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    16

    Tak jsem vse zkusil. Tedy az na COM8, protoze tento port mi nenabidne. Pouze 6 a 7. Zkusil jsem jak odchozi, tak prichozi port, serial, zvlast, nebo vse dohromady, proste vsechny kombinace. Nechal jsem tak 4-5min a nic. Taky jsem prejmenoval zarizeni na GPS Nokia.

    Jinak me napadlo...zkousim to doma a gps "nevidi" na druzice, to by ale nemelo mit vliv, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    To má samozřejmě velký vliv. Dej GPS aspoň na okno. Máš GPS pořádně nabitou ? to má taky vliv, ale spíš jen pro spárování
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,216

    pro párování je jedno, kde je GPS umístěná, TT jen nehlásí chybí GPS, ale není signál

    jinak vzpomínám si, že někdo měl problém s párováním Nokie pokud nebyla nabitá :!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    xmoon už má dle všeho spárováno
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-05-2007, 17:37
  2. HTC HERALD - PROBLÉM! Prosím poraďte...
    Od marek pavelec v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-05-2007, 16:52
  3. Prosím o pomoc - návod
    Od renata_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-05-2004, 16:07