Neoficiální upgrade na Windows Mobile 6 pro Dell Axim X50v!
Je to již déle, co se společnost Dell rozhodla opustit svět Windows Mobile zařízení a zanechala majitele svých skvělých mašinek na pospas osudu. Proto je dnes pro majitele zařízení Dell Axim X50v (ale POUZE pro ně, upgrade není kompatibilní ani s X51v, ani s QVGA modely) malý svátek. Na serveru XDA-developers se totiž objevila ke stažení neoficiální ROMka, která kromě samotného systému Windows Mobile 6 nabízí i podporu pro SDHC karty až do kapacity 8GB.
O tom, že celá operace je jen na vlastní nebezpečí a ani případná reklamace zařízení s tímto systémem s největší pravděpodobností nedopadne podle vašich představ určitě víte, ale upřímně - kdo by odolal:)
Zdroj:
xda-developers
O tom, že celá operace je jen na vlastní nebezpečí a ani případná reklamace zařízení s tímto systémem s největší pravděpodobností nedopadne podle vašich představ určitě víte, ale upřímně - kdo by odolal:)
Zdroj:
xda-developers
Ještě si dovolím připomenout, že pokud má někdo ještě původní 2003SE a chtěl by WM 6, musí nejdříve flashnout WM 5. V článku je to napsané (takže stačí jen pozorně číst), je tam i odkaz na tu pětkovou romku.
Flashnuto v pohode....cely proces trval asi 10-15 minut.....a pak cela instalace....ale je to luxXxus...je to podstatne sviznejsi nez WM5 A2 a hlavne podporuje SDHC karty do 8 GB (vyzkouseno)....jinak asi nic vic krome Bluetooth FTP.....ale myslim ze flashnutim se nic neztrati....uz na tom jedu 12 hod a jeste sem nezaznamenal zadnej pad.....
[QUOTE="SammaelBlack"]Flashnuto v pohode....cely proces trval asi 10-15 minut.....a pak cela instalace....ale je to luxXxus...je to podstatne sviznejsi nez WM5 A2 a hlavne podporuje SDHC karty do 8 GB (vyzkouseno)....jinak asi nic vic krome Bluetooth FTP.....ale myslim ze flashnutim se nic neztrati....uz na tom jedu 12 hod a jeste sem nezaznamenal zadnej pad.....[/QUOTE]
hele a to ti to nacetlo uplne bez problemu z ty karty?me to pokazdy jen nahraje original z pameti a ne z karty ...je tam nejaky figl jeste ?mackam ty tri veci a pokazdy to same ...Factory Default
hele a to ti to nacetlo uplne bez problemu z ty karty?me to pokazdy jen nahraje original z pameti a ne z karty ...je tam nejaky figl jeste ?mackam ty tri veci a pokazdy to same ...Factory Default
1. karta musi byt FAT32
2. zmacknes WiFi + Power a drzis
3. stylusem reset
4. stale drzis WiF + Power dokud se neobjevi bootloader
5. dalsi postup dle instrukci na obrazovcei
2. zmacknes WiFi + Power a drzis
3. stylusem reset
4. stale drzis WiF + Power dokud se neobjevi bootloader
5. dalsi postup dle instrukci na obrazovcei
Pouzil sem postup presne jak pise kobol...jen pro uplnost dodam, ze soubory musi byt rozbaleny a v rootu karty....jinak zatim zadny dalsi poznatky s WM6....je stabilni a naprosto v poradku...nemuzu si na nic stezovat....jeste abych dodal ma moznost kodovani dat na pametovy karty....pro nekoho pouzitelne ale ja to asi nevyuziju....
Take to zkousim, mam axim x50v s wm2003SE, zkousel jsem upgrade na wm5 (nasel jsem odkaz na xda-developers) a pak na wm6. Problem je v tom, ze kdyz jsem stahl rar soubor , rozbalil do adresare a postupoval podle instrukci, tak mi upgrade pokazde skoncil chybou. Upresnim, pouzivam Visty (zkousel jsem to ale i na XP SP2 ,AS4.5) a obdobu ASync, windows mobile device center. Kdyz kliknu na axim upgrade objevi se okno,kliknu na upgrade, objevi se hlaseni ze mam provset zalohu, pote kliknu na next a continue, dell se prepne do bootloaderu a ceka na signal z compu. Po par vterinach program spadne a dell nereaguje, takze H.reset. To same se mi deje i kdyz delam upgrade na XP.
Zkousel jsem provest upgrade i pres SD boot loadera primo z karty, stahl jsem si romku na wm5 a01, ale sd loader mi napise hlaseni, ze nemohl najit imgage soubor vhodny k upgradu, pritom jsem presne dodrzel postup na strankach xda....
Nevite nekdo jak to rozchodit?
DA se provest Upgrade z 2003SE na WM6 bez nahravani WM5?
Jinak do SD loaderu se dostanete tak, ze se podrzi wireless + power tlacitko a stylusem restart (jen jednou a kratce), pokud se objevi Hard reset hlaseni, tak to opakujte, jednou se vam to podari :)
Zkousel jsem provest upgrade i pres SD boot loadera primo z karty, stahl jsem si romku na wm5 a01, ale sd loader mi napise hlaseni, ze nemohl najit imgage soubor vhodny k upgradu, pritom jsem presne dodrzel postup na strankach xda....
Nevite nekdo jak to rozchodit?
DA se provest Upgrade z 2003SE na WM6 bez nahravani WM5?
Jinak do SD loaderu se dostanete tak, ze se podrzi wireless + power tlacitko a stylusem restart (jen jednou a kratce), pokud se objevi Hard reset hlaseni, tak to opakujte, jednou se vam to podari :)
Tak se me to prece jen nakonec povedlo diky vsem za pomoc ... Ted si musim pohrat se sync mam to na Viste a jeste jsem to nespojil ale to uz nejak dopadne jinak Axim je ted mnohem rychlejsi moc se me to libi...
... k te Viste. Doporucuji zrusit soucasny "partnership" ve Windows Mobile Device Center, odinstalovat Windows Mobile Device Center a prebootovat. Pak dat
Axim do kolebky, nainstaluje se posledni verze Windows Mobile Device Center
a vse bezi jak ma.
Jeste pro jistotu. V settings - connections - USB to PC je dobre zrusit
"Enable advanced network functionality"
-kobol
Axim do kolebky, nainstaluje se posledni verze Windows Mobile Device Center
a vse bezi jak ma.
Jeste pro jistotu. V settings - connections - USB to PC je dobre zrusit
"Enable advanced network functionality"
-kobol
Tak problem s upgradem jsem uspesne vyresil.
Pres pocitac mi to neslo tak jsem chvili laboroval s SD loaderem, zjistil jsem ze jsem mel starsi verzi SD loaderu, takze prvni co jsem musel upgradovat byl SDL na verzi A01, pote uz sel pgrade na WM5 a pote na WM6 v pohode.
Kazdopadne spojeni aximu s WDMC na vistach mi slape perfektne, stahl jsem si nove ovladace pro USB sync, postup je nekde na xda-developers. Problem je asi v tom ,ze na WM6 mi synchronizace s outlookem trva delsi dobu nez na Wm2003se a navic rychlost celeho WM6 neni nijak zavratna. Duvod proc jsem presel na WM6 byl diky nekompatibilite softwaru s WM2003se.
Pres pocitac mi to neslo tak jsem chvili laboroval s SD loaderem, zjistil jsem ze jsem mel starsi verzi SD loaderu, takze prvni co jsem musel upgradovat byl SDL na verzi A01, pote uz sel pgrade na WM5 a pote na WM6 v pohode.
Kazdopadne spojeni aximu s WDMC na vistach mi slape perfektne, stahl jsem si nove ovladace pro USB sync, postup je nekde na xda-developers. Problem je asi v tom ,ze na WM6 mi synchronizace s outlookem trva delsi dobu nez na Wm2003se a navic rychlost celeho WM6 neni nijak zavratna. Duvod proc jsem presel na WM6 byl diky nekompatibilite softwaru s WM2003se.
Prave se mi pri bootovani po softresetu stalo, ze se ten progress bar dole zastavi lasi tak v 9/10tinach a nechce dal. Softreset nepomaha. Jednou mi pomohl zmacknout jakoby na hard reset a pak dat zrusit ... nabehlo. Ted se mi to stalo zas a zasekava se furt. Nasel nekdo neco na netu? Dela to jeste nekomu?
pomohl update na A02 ...
Jinak predtim stacilo, aby kdyz se bootovani zasekne, tak zmacknout reset - ztmavne obrazovka a nejde resetovat a pak zmacknout jako Hard Reset a dat cancel... pak nabehnul vzdycky. Hlavne to nesmite Hard resetovat rovnou :) To pak se zasekne taky, ale nepomaha tenhle trik. Musi se drzet power+wifi+reset, aby naskocilo flashovani z SD karty a pak zase zrusit... :) Hruza, co? At zije A02
Jinak predtim stacilo, aby kdyz se bootovani zasekne, tak zmacknout reset - ztmavne obrazovka a nejde resetovat a pak zmacknout jako Hard Reset a dat cancel... pak nabehnul vzdycky. Hlavne to nesmite Hard resetovat rovnou :) To pak se zasekne taky, ale nepomaha tenhle trik. Musi se drzet power+wifi+reset, aby naskocilo flashovani z SD karty a pak zase zrusit... :) Hruza, co? At zije A02
http://www.google.cz/search?q=x50v+wm6&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a
prvni odkaz ;)
prvni odkaz ;)
Zdravim, mam problem, mam Dell Axim x50v, chcem to upgradnut na wm 6, ale mi to nefunguje, moze byt problem v tom, ze pouzivam MMC kartu a nie SD? Po stisknuti Wifi+power+reset sa mi objavi okno, kde je ten loader, ale stale je tam len prazdne okno a nic sa nedeje, nic nie je na vyber, pomaha len hardwar. reset. Dakujem za odpovede.
Zdravim, tak som si kupil SD kartu, pustilo ma to dalej, ale mi to hned napisalo: No suitable image found a potom mi len pise, ze to mam skusit este raz, tak uz neviem, co robit, ci je ten image subor dobry, stiahol som to od XDA-developers.
Vdaka
Vdaka
Tu kartu máš jinak čistou nebo na ní máš ještě další soubory? Mně pomohlo, když jsem z rootu karty vymazal všechny soubory, adresáře kupodivu nevadily...
zdravim,
kdyz delas upgrade z WM2003se, tak musis nahrat novy loader jako prvni. Takze proved upgrade loaderu, potom upgrade na wm5, pote na wm 6.
Abych pravdu rekl, tak daleko lepsi vysledky jsem mel s wm2003se nez s wm6.
System wm6 je trochu lepsi nez wm5, ale doporucuji zustat u 2003
Kdyz jsem si upgradoval della x50v na wm6, tak jsem cas od casu mel problem s bluetooth a wifi
kdyz delas upgrade z WM2003se, tak musis nahrat novy loader jako prvni. Takze proved upgrade loaderu, potom upgrade na wm5, pote na wm 6.
Abych pravdu rekl, tak daleko lepsi vysledky jsem mel s wm2003se nez s wm6.
System wm6 je trochu lepsi nez wm5, ale doporucuji zustat u 2003
Kdyz jsem si upgradoval della x50v na wm6, tak jsem cas od casu mel problem s bluetooth a wifi