Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: MIO a701 a GPS...to je ale doba a ještě.........

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    18

    Ahoj všem , řekněte mě taky Vám tak dlouho trvá než se Mio a701 spojí se satelitem GPS ?? Já pustím TomTom v.6.10 a nejdříve mě to dole piše že nenašel žádnej GPS HW , musím do komfigurace a zase zadat co má TomTom v MIO používat, pak čekám i 5 minut než najde satelit a načte kde jsem , do té doby mám jen bilou obrazovku a na ní modrou šipku bez mapy. Jak se Mio konečně spojí se satelitem tak je vše OK a načte se mapa a přesně místo kde se nacházím.
    V čéra bylo zataženo a tak se MOI nespojilo vůbec, zkoušel jsem to asi 20 minut a NIC, také máte problémy když je ošklyvo ...zataženo nebo prší ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    132

    Pocasi ma jiste vliv, ale hlavne pohyb.
    Stuj na miste nez se MIO fixne na satelity.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    36

    Nejrychleji se signál chytí, když se GPSko zapne zhruba tam, kde se naposledy vyplo. To pak zaměření trvá cca pár sekund (používám MioMap V3 a pozici to zaměří dřív, než na hlavním menu vůbec přepnu na mapu nebo navigaci ). Jinak když zaměřuju jinde než na pozici, kde jsem GPS vypl, tak to trvá třeba i minutu. Dýl snad jedine když jsem v pohybu. Např v jedoucím autě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    93

    Doporučuju pravidelně stahovat Ephemeris file pomocí utility GPS Quick Position (Nastaveni -> Systém). Pak je zaměření vždy otázkou několika sekund.
    TomTom 6.030 nastavený na jiná NMEA GPS, 57600 bps a GPS_HWCOM neměl žádný problém s nalezením GPSky.

    A jinak samozřejmě jak píšou ostatní, pohyb, mraky, zástavba a stromy prodlužují dobu zafixování pozice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od BRunner
    Doporučuju pravidelně stahovat Ephemeris file pomocí utility GPS Quick Position (Nastaveni -> Systém). Pak je zaměření vždy otázkou několika sekund.
    TomTom 6.030 nastavený na jiná NMEA GPS, 57600 bps a GPS_HWCOM neměl žádný problém s nalezením GPSky.

    A jinak samozřejmě jak píšou ostatní, pohyb, mraky, zástavba a stromy prodlužují dobu zafixování pozice.
    Nesmysl, Ephemeris ti pomohou jen a pouze na COM4, na gps_hwcom nemají vliv. Ta hláška u TomToma, že nemá nalezeno GPS je standardní, stačí chvíli počkat a zmizí. První zaměření by mělo u SirfIII trvat v průměru cca 48s (bez Quickfixu), za předpokladu dobrého příjmu a bez pohybu. Pokud nutně potřebuješ rychlý start GPS u TomToma, tak je možné se rychle fixnout přez aplikaci která funguje s COM4 (např. VisualGPS, BeeLineGPS atd.), nechat ji zavedenou v paměti a TomToma nastavit na COM4, ten lze sdílet. Případně stačí pustit aplikaci ClMap.exe, ale ta nechá otevřený com4 stále, ukončit jde jen resetem nebo nějakým taskmanažerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    77

    Mě to nabíhá téměř okamžitě. Samozřejmě si pravidelně stahuju pozice satelitů. Tipoval bych to na problém s neofiko aplikací TOMTOM. Pokud vím tak nejnovější pro PocketPC je 6.030 a ty popisuješ problém u verze 6.1
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    hpa hpa je offline
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    160

    Ephemeris neaktualizuju, ale i presto mi TTN6 nabiha okamzite. Na kterym portu to mas pripojeny? naHW_GPS (com2) nebo na virtualu (com4). S virtualem mam dobry zkusenosti, pokud se pouziva OKI R024, nebo se ve startupu inicializuje port.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    660

    jede mi to okamzite zapnu, asi 3s se ukazuje ze neni HW, pak cekani na signal tak 5-1Osec a uz mam signal.. pohodicka stejny je to s iGO taky rychlovka nemuzu si stezovat a to nepouzivam zadny empher... ani jiny softiky na pomoc..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. SPB Finance 2.x - ještě lepší, ještě více krémovější
    Od Zdenek Malinsky v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 109
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 11:10
  2. Doba prozvonění
    Od LUK.Krejci_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-09-2007, 11:58
  3. Vario a doba nabootování po SR
    Od MilanSu v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 16-06-2006, 03:25
  4. Ještě jednou sem...
    Od pavlii_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-01-2005, 16:33
  5. Doba provozu
    Od v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-02-2003, 07:56