Treo 750 - odpojování MiniSD karty
Zdravím, buďte tak hodní a zkuste mi sem napsat, jakou kartu (výrobce/kapacita) používáte.
Mám 1GB Kingston a ta se mi neustále odpojovala, tak jsem koupil 2GB Pretec - odpojuje se taky. Mám chuť s tím občas šlehnout o zem, protože si díky tomu nemůžu hodit na kartu přílohy pošty a Temporary Internet Files.
Pro odpojení bohatě stačí Treo uspat a probudit - karta se už nenačte. Když jí vysunu a vrátím, zase naskočí.
Díky za všechny odpovědi.
Mám 1GB Kingston a ta se mi neustále odpojovala, tak jsem koupil 2GB Pretec - odpojuje se taky. Mám chuť s tím občas šlehnout o zem, protože si díky tomu nemůžu hodit na kartu přílohy pošty a Temporary Internet Files.
Pro odpojení bohatě stačí Treo uspat a probudit - karta se už nenačte. Když jí vysunu a vrátím, zase naskočí.
Díky za všechny odpovědi.
Já jsem měl půjčenou 256 SanDisc (nebo Pretec? - zatracenej Němec, teď nevím) a nebyl problém (i když jsem ji měl jen na soubory a zálohy).
K problému - dělá to jen po uspání nebo i jindy? Já bych si tipnul spíše na hw problém nebo na kauzu A-Data (tenčí karta a hůře doléhají kontakty).
K problému - dělá to jen po uspání nebo i jindy? Já bych si tipnul spíše na hw problém nebo na kauzu A-Data (tenčí karta a hůře doléhají kontakty).
Jenom když usne.
Pretec se odpojí pokaždý, když Treo "usne". Kingston to dělá cca jednou ze tří "uspání".
Objednal jsem v "AH" 2GB SanDisk na vyzkoušení ... uvidíme.
Půjčím si od kolegy ještě jedno Treo, jestli to není HW problém.
Pretec se odpojí pokaždý, když Treo "usne". Kingston to dělá cca jednou ze tří "uspání".
Objednal jsem v "AH" 2GB SanDisk na vyzkoušení ... uvidíme.
Půjčím si od kolegy ještě jedno Treo, jestli to není HW problém.
[QUOTE="Miroslav Nezbeda"]A ti kdo mají problém s tím načítáním ? Ještě že Treo nemám.[/QUOTE]
... a to mělo bejt vtipný, moudrý nebo přínosný? :evil:
... a to mělo bejt vtipný, moudrý nebo přínosný? :evil:
Ani jedna možnost. Mě to dělalo Treo s jakoukoli kartou.šel z domu. Takže taková nějaká úleva,to jo to pravé.
Měl bych malé doplnění. Dvakrát se mi stalo (podruhé dnes večer), že na kartě najednou nějaké soubory jakoby nejsou nebo jsou tam ve jménech adresářů divné znaky. Fyzicky je všechno v pořádku, stačí soft reset a příště vyzkouším vyndat a zandat kartu, jestli to bude stačit taky.
K žádné ztrátě dat ale v souvislosti s tímto nadělením nedošlo.
Jsem pořád ve fázi bezuzdé instalace čehokoliv - Treo mám jenom cca 2 měsíce. Chystám se v brzké době provést hard reset a nainstalovat už jenom ty aplikace, které budu používat.
K žádné ztrátě dat ale v souvislosti s tímto nadělením nedošlo.
Jsem pořád ve fázi bezuzdé instalace čehokoliv - Treo mám jenom cca 2 měsíce. Chystám se v brzké době provést hard reset a nainstalovat už jenom ty aplikace, které budu používat.
Vy co mate problemy - mate nebrandovane Treo 750, ci Treo 750v? Pokud se nepletu, podobny problem se rozebiral na XDA-DEV, a vetsinou meli tento problem majitele brandovaneho zarizeni (starsi ROM).
Kazdopadne u Treo 750 s 2GB SanDisk zadny problem (klepu na drevo)... 2GB karty jinych vyrobcu mi tam ale prozmenu nejely.
Snad budou problemy odstraneny (pokud nejsou HW razu) v upgrade na WM6, ktereho se zda se dockame do konce cervence.
Kazdopadne u Treo 750 s 2GB SanDisk zadny problem (klepu na drevo)... 2GB karty jinych vyrobcu mi tam ale prozmenu nejely.
Snad budou problemy odstraneny (pokud nejsou HW razu) v upgrade na WM6, ktereho se zda se dockame do konce cervence.
Mám nebrandovanej kousek.
Zkusme ještě verzi ROM. Já mám 1.16-RWE, 1.27.0b.00 (... a hardware version: P - to vůbec netuším, co znamená :D )
Zkusme ještě verzi ROM. Já mám 1.16-RWE, 1.27.0b.00 (... a hardware version: P - to vůbec netuším, co znamená :D )
Asi budu za mamuta, mám totiž 1.15-VFE, firmware 1.12.0a.00
Je to véčko, čili brandované na Vodafone.
Jak to je s upgradem? Asi bude lepší počkat na oficiální WM6, že?
Je to véčko, čili brandované na Vodafone.
Jak to je s upgradem? Asi bude lepší počkat na oficiální WM6, že?
babaq: mno on hlavne neni zadny neoficialni...
Zdenek M.: - puvodni termin byl do 30.6.2007. Ze bude upgrade v cervenci se suska po forech.
A taky se to da odvodit z Palmiho stylu vydavani upgrade:) Nebude to v cervnu - bude to v cervenci, nebude to v cervenci bude to v srpnu, ne v srpnu => v zari.
Paklize nam stesti bude prat neskonci to jako Palm OS Cobalt ani se nestane to ze nam reknou at upgradneme na Treo 800. Ale vzhledem k tomu ze se s WM6 Treem 750 chlubi Microsoft na prezentacich apod., myslim ze mame nadeji :D
Zdenek M.: - puvodni termin byl do 30.6.2007. Ze bude upgrade v cervenci se suska po forech.
A taky se to da odvodit z Palmiho stylu vydavani upgrade:) Nebude to v cervnu - bude to v cervenci, nebude to v cervenci bude to v srpnu, ne v srpnu => v zari.
Paklize nam stesti bude prat neskonci to jako Palm OS Cobalt ani se nestane to ze nam reknou at upgradneme na Treo 800. Ale vzhledem k tomu ze se s WM6 Treem 750 chlubi Microsoft na prezentacich apod., myslim ze mame nadeji :D
Jak to bude s upgradem na WM6 u brandovaného Trea? Mně by se nejvíc líbilo, kdyby to šlo a já bych "přišel o branding" Vodafone.
Otázka je, co budou považovat za optimální u Palmu...
Otázka je, co budou považovat za optimální u Palmu...
Tak snad vyřešeno - 2GB SanDisk.
Zkoušel jsem předtím všechno možné, včetně formátů v různých FAT, ale SanDisk běhá bez problémů tak, jak jsem ho vyndal z krabky.
Důvod asi nezná nikdo, řešeno to bylo i XDA-DEV.
Zkoušel jsem předtím všechno možné, včetně formátů v různých FAT, ale SanDisk běhá bez problémů tak, jak jsem ho vyndal z krabky.
Důvod asi nezná nikdo, řešeno to bylo i XDA-DEV.
A pro trosku OT - upgrade by mohl byt v nasledujicich 14 dnech. Mozna... Viz. napr. klepy na XDA-DEV.
Ahoj.Ja osobne pouzivam na svem Treu 1GB SunDisk a 1GB Kingston,ale nikdy me to nejak potize nedelalo nebo spis vubec.
Na TREu 750v pouzivam miniSD Kingstone 512MB a bez problemu,kapacita bohate staci,rychlost o.k.
"Par" telefonu jsem vystridal a se z znackami Kingstone a SanDisk jsem NIKDY nemel zadny byt sebemensi problem,jine znacky nekupuji!
"Par" telefonu jsem vystridal a se z znackami Kingstone a SanDisk jsem NIKDY nemel zadny byt sebemensi problem,jine znacky nekupuji!
Takže se hlásím k postiženým. 2 GB Kingston. Po vložení jsem si na ni nakopíroval (naštěstí nepřesunul) nějaké soubory. Asi po 2 hodinách jsem chtěl něco přidat a Treo kartu nevidělo. Udělal jsem SR a pohoda. Znovu jsem tedy nakopíroval soubory, ale po nějaké době opět Treo kartu nevidělo. Tentokrát nepomohl ani SR, ani vyndání karty (ani jiné čáry). V PC je karta prázdná, takže se na ni nic nenakopírovalo nebo nakopírovalo a pak smazalo.
Chci se zeptat všech, kteří tento problém měli/mají. Pomohla výměna karty nebo upgrade na WM 6 a pokud upgrade, se kterou ROM (uniklá, oficiální....) to funguje bezproblémově?
Chci se zeptat všech, kteří tento problém měli/mají. Pomohla výměna karty nebo upgrade na WM 6 a pokud upgrade, se kterou ROM (uniklá, oficiální....) to funguje bezproblémově?
Co zkusit tu kartu podlepit samolepkou. Karta ztloustne a možná líp dolehne na kontakty. Jen momentální nápad.
Dobrý den ,
měl jsem se svým PALMem podobné problémy ( WM5 ) , po upgradu firmware na WM6 , se problémy s MiniSD neprojevují .. Teď je formátované na FAT32 , a je v pohodě ( Kingston ) . Chyby se projevovaly i po nakopírování MP3 ve čtečce a zasunutí do Palmu . Chvilku hrál po vypnutí přehrávače a opět zapnutí už karta nebyla . No a Upgrade pomohl . předtím, jsem se na tím pozastavoval co se dějě , zkoumal jsem to i v Linuxu a problém byl na 99% způsoben tím, že aplikace v VM5 neukončila korektně práci s kartou . Pak na kartě byl chaotický výpis souborů .
Snad pomůže i ostatním přejít na WM6 , no sice zatím bez CZ , CZ stále padá .
měl jsem se svým PALMem podobné problémy ( WM5 ) , po upgradu firmware na WM6 , se problémy s MiniSD neprojevují .. Teď je formátované na FAT32 , a je v pohodě ( Kingston ) . Chyby se projevovaly i po nakopírování MP3 ve čtečce a zasunutí do Palmu . Chvilku hrál po vypnutí přehrávače a opět zapnutí už karta nebyla . No a Upgrade pomohl . předtím, jsem se na tím pozastavoval co se dějě , zkoumal jsem to i v Linuxu a problém byl na 99% způsoben tím, že aplikace v VM5 neukončila korektně práci s kartou . Pak na kartě byl chaotický výpis souborů .
Snad pomůže i ostatním přejít na WM6 , no sice zatím bez CZ , CZ stále padá .