Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nastavení GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,mám Asus 535.Můžete mi někdo popsat nastavení GPS,nějak mi to nejde a v manuálu toho moc není.Díky

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    Zdar!

    Nejprve si poradne precti diskuzi "Pro majitele P535", tam to nekde je. A je tam toho o hodne vic! Jinak:

    Nastaveni - System - GPS:
    Programy: Port pro programy GPS: COM2
    Harware: Hardwarovy port GPS: zadny, Prenos. rychlost: 4800
    Pristup: vyskrknout "Spravovat zarizeni GPS automaticky"

    No a pak zalezi na tom jaky mas program. Treba TT:
    Other NMEA devices - 4800 - GPS device

    P.



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    6

    Tak jsem to nastavil podle vyse uvedenych kryterii... ale stale mi to nejde... hlasi mi to neplatny signal GPS... nebo ze ho to proste nemuze najit... jak dlouho to treba nechavate? dlouho? nebo jak dlouho to startuje nez se to chytne? dik

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    45

    Zdar!

    Studeny start - kolem 3-5 minut. Kdyz to pustis pak znovu do rozumne doby, tak se chytne do 1-2 minut. Dulezite je, ze pise, ze "nemuze najit signal" a ne ze pise ze "neni k dipozici GPS zarizeni" !
    ALE STRASNE zalezi na tom kde jsi. Necekej, ze se chytne v nekde unvitr panelaku. U okna v panelaku bez problemu, ale kosuek dal uz ne.

    Zdravi

    Pavel


  5. #5

    ULO ULO je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    7

    Ahoj, mam podobny problem. Nastavil jsem to podle tveho navodu, ale pise mi to, ze "chybi zarizeni GPS" a za chvili "Cekani na platny signal GPS". Co mam zkontrolovat? A je nutne mit zaply BT?

    Mam MIO A701.

    Diky.

  6. #6

    ULO ULO je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    7

    Takze uz jsem to vyresil a tady je muj postup (rekl bych multiplatformni), ktery mozna muze nekomu pomoci:

    - v systemu (WM5) nastaven hl. port pro GPS COM2 a Manage GPS automatically (chci to pro vice GPS SW)
    - nainstalovan VisualGPS a v nem taktez nastaven port COM2 a rychlost 57600

    Overeni funkcnosti GPS - po spusteni VisualGPS uz po chvilce byly videt satelity. Jinak odzkouseno tez na TomTom Navigatoru a funguje perfektne.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    23

    Hledám zde v diskuzi jak nastavit gps u OZIho na stejném modelu poradí mi někdo ?Mám v přístroji vše jak je uvedeno výše,ale ozi mi to nějak nebere ... v "nastavení portu" jsem dal "věty"-"Sirf" a to mě posunulo trochu dopředu protože mi to aspoň nehlásilo,že neni gps...ale aspoň že je gps zapnutá ..po chvilce(3-5 minut) mi to hlasí GPS disabled a nic...



  8. #8

    ULO ULO je offline
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    7

    Ja mam plne funkcni toto nastaveni:

    v OZI - File >> Configuration >> NMEA (GPS) >> Baud=57600; port=COM2; sentence GPRMC.

Podobná témata

  1. nastavení.. HTC II
    Od petrgr v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 10-05-2008, 00:06
  2. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 18:47
  3. Nastavení AC 4.5
    Od jan.hronik v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2007, 05:48
  4. Mpx 220 a nastavení MMS
    Od belkov v sekci Motorola
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 13-01-2006, 13:14
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-08-2005, 15:12