Již dělší dobou se aktivně zabývám situací ohledně podpory Javy a především J2ME midletů na Windows Mobile Platformě. Našel jsem několik poměrně funkčních řešení, ale problém je v tom, že žádné z nich nepodporuje volitelná JSR, která umožňují například přístup ke kartě, přístup k bluetooth, přístup k GPS a pod. Bez toho jsou midlety jen hodně omezené.
Jako velice nadějný se jeví projekt https://phoneme.dev.java.net/, ale to je zatím spíše budoucnoust, nenašel jsem ani port pro Pocket PC, podporuje v současnosti jen Linux a Windows.
Jediný opravdu kvlaitní midler manager, jaký jsem našel je Esmertec Jeode Advanced. V PDF popisujícím vlastnostmi se chlubí podporou snad všech volitelných JSR. Jenže jej nelze nikde sehnat a to ani legálně. Dodávají jen výrobcům. Já v mém Asus P535 tento midlet manager mám, ale bohužel jde o nějakou očesanou verzi, která nepodporuje vůbec nic navíc.
Chtěl bych se vás proto zeptat na zkušenosti z jiných značek. Chcete-li ověřit, co vaš midlet manager umí, nahrajte do něj tohle: FPC.jar a po spuštění vyberte z menu "Info Tool", zobrazí se výpis, který obsahuje mimo jiné výpis všech volitelných JSR a u každé je vždy číslo verze nebo null pokud jej zařízení nepodporuje vůbec.