NEJ PDA "dostupné u nás"
Ahoj,
o prázdninách bych si rád pořídil PDA(MDA), mé požadavky jsou nejméně:
1.) VGA displej
2.) 500 MHz + procesor
3.) 3.5 mm jack
4.) WM 5 +
5.) uvítal bych GPS, není nutností-přežil bych externí
6.) max. 200g
7.) Bluetooth, může být IRDA, WIFI
8.) uvítal bych nějaký ten čip(graf., zvukový) - rád bych si někdy zahrál nějakou slušnou hru, podíval se na fiml, který bych předtím nemusel nekonvertovat
9.) spolehlivost, kvalitní servis
10.) cena do 15 tis.
-najde se vůbec něco, co by mohlo splnit mé požadavky?
-zatím jsem narazil na FS N560 a Dell-Axim X51(624 MHz), obě tyto zařízení jsou špičková, ale mají drobná ALE...
-které byste si vybrali Vy? případně víte o jiném? předem děkuji za reakce
o prázdninách bych si rád pořídil PDA(MDA), mé požadavky jsou nejméně:
1.) VGA displej
2.) 500 MHz + procesor
3.) 3.5 mm jack
4.) WM 5 +
5.) uvítal bych GPS, není nutností-přežil bych externí
6.) max. 200g
7.) Bluetooth, může být IRDA, WIFI
8.) uvítal bych nějaký ten čip(graf., zvukový) - rád bych si někdy zahrál nějakou slušnou hru, podíval se na fiml, který bych předtím nemusel nekonvertovat
9.) spolehlivost, kvalitní servis
10.) cena do 15 tis.
-najde se vůbec něco, co by mohlo splnit mé požadavky?
-zatím jsem narazil na FS N560 a Dell-Axim X51(624 MHz), obě tyto zařízení jsou špičková, ale mají drobná ALE...
-které byste si vybrali Vy? případně víte o jiném? předem děkuji za reakce
vzdycky se nejake to ale najde , kdyz by byla zarizeni dokonala, tak by nemel vyrobce co dal vymyslet. zasadni rozdil mezi temito dvema je USB Host a GPS versus graficky cip a CF slot, zavisi na tom co vyuzijes vice
Moc jsem to nezkoumal, ale myslel jsem, že DELL má USB HOST taky. Samozřejmě, je to velká nevýhoda oproti Siemensu... Asi si udělám "velké srovnání" sám pro sebe a uvidím.. A žádný jiný konkurent se nenajde?
Mimochodem, jak je to s výdrží a spolehlivostí těchto PDA-osobní zkušenosti.. Díky
Mimochodem, jak je to s výdrží a spolehlivostí těchto PDA-osobní zkušenosti.. Díky
A co takhle mirne pouzitej qtek 9000 nebo koupenej pres eBay... ? ..... umi to telefonovat ma to VGA ....wifi ....a plnohodnotnou qwerty klavesnici ....:)
Také jsem o něm přemýšlel, ale připadá mi až moc velký a těžkopádný, GSM modul nepotřebuji, na NET mi WIFIna bude stačit. Navíc-přeci jen je zde rozdíl ve výkonu procesorů, a to ne úplně zanedbatelný(nemyslím pouze frekvenci, ale i reálné dosahované výkony....) Ale díky za typy..
Myslím, že nic lepšího není, dnešní našlápnutá zřízení mají GSM/UMTS a tím vysoce překonávají hranici 15kKč. Můžete pohledat tady http://www.pdadb.net/index.php?m=pdamaster
Nevím, k čemu potřebuješ tak silný CPU, že ti ani 520MHz v QTek 9000 nestačí :D
Jinak z tvých požadavků bych viděl FSC N560 jako jasnou volbu, má vlastně vše, co požaduješ krom té grafiky
Jinak z tvých požadavků bych viděl FSC N560 jako jasnou volbu, má vlastně vše, co požaduješ krom té grafiky
Díky za link, moc dobrá stránka. K tomu procesoru-očekávám, že mi VŠE(video 640x480, hry jako Tony Hawk´s Pro Skater, Call of Duty 2 atd. půjdou bez sekání). Akorát mě trochu štve jen 64 MB RAM-respektive cca. 35 MB uživatelská;128 by se hodilo víc, i kdyby to zařízení bylo pak o 1.5 t. dražší, neváhal bych...
K PDA s GSM modulem-myslím si to samé, co xtonda-jsou poněkud předražená a výkonem zatím trochu zaostávají, na NET mi bohatě stačí WIFI.
Takže díky všem za reakce, jdu do FS N560.
K PDA s GSM modulem-myslím si to samé, co xtonda-jsou poněkud předražená a výkonem zatím trochu zaostávají, na NET mi bohatě stačí WIFI.
Takže díky všem za reakce, jdu do FS N560.
Nojo, vývoj se ubírá nějakým podivným směrem, třeba loox 720 (128MB RAM, 520MHz a VGA) nemá vůbec důstojného nástupce.
Zrovna toto taky řeším - včera mi definitivně zamrznul iPAQ H214 (po několika dnech občasného náhodného zamrzání a hard resetech, nyní už nejde ani hard reset, zůstane viset na clean bootu). Tak si říkám, jestli se poohlédnout po nějaké náhradě. U iPAQa mi vyhovoval naprosto suprově veliký 4-palcový displej s VGA (480x640), takový snad jiné zařízení nemá, nebo se pletu? A fajn baterka (2200 mAh). Kdyby se něco podobného našlo, jdu do toho (GSM i GPS klidně oželím, mám mobil bluetooth a externí miniaturní GPS taky přes BT), ale nic jsem nenašel. Ještě tak možná nový ASUS P835 (smartphone), ale i tam se mi zdá, že displej bude výrazně menší (píšou sice 3,5 palce, ale je to širokoúhlý, takže reálná velikost docela naprd - iPAQa jsem používal v autě i jako navigaci, tam se každý milimetřík navíc sejde).
HP 214 byla asi poslední ("velké") čisté PDA bez GPS a GSM. Je to takový trend, stejně jako móda Touch ala iPhone. Pokud chceš velké plátno, možno doporučit HTC Touch HD nebo o něco málo menší (ale s klávesnicí) Touch Pro 2. Je zcela pochopitelné, že GSM část i GPS dosti baterky ukousne, ale to je při navigaci v autě celkem jedno (tedy předpokládám, že máš novější model vozu se zapalovačem). Možná by stálo za to zauvažovat, zda nepořídit nějakou PNA navigaci.
A na závěr - u navigace v autě je důležitá především hlasová navigace. Nechceš snad tvrdit, že běhěm jízdy koukáš na displej PDA místo na provoz kolem sebe?
A na závěr - u navigace v autě je důležitá především hlasová navigace. Nechceš snad tvrdit, že běhěm jízdy koukáš na displej PDA místo na provoz kolem sebe?
No, Zdeňku, ač známý smartfouní zastánce, v případě navigace se musím veliké dotykovky zastat. Oč větší displej, o to větší ovládací prvky. A navíc, hlasová navigace je bez vizuální kontroly často k ničemu. Když pominu fakt, že v noci si na neznáme silnici přepnout do 3D a vidět co mne čeká za nejbližší zatáčkou také není k zahození...
Na smartu jsem s navigací zaexperimentoval a tím to zhaslo. Když pominu malý displej (není třeba zapomínat, že navigace bývá na palubovce poměrně daleko), největší problém jsem měl s ovládáním. Číst si nějaké pidinabídky nad softovými tlačítky nebo mačkat velké a dobře graficky odlišené ovládací prvky na dotykovce je nebe a dudy - zvláště za jízdy. Nemluvím o nějakém plánování trasy - ale třebas o vypnutí radarového alarmu nebo přepnutí displeje do jiného módu. Na smartu už tohle bylo utrpení a vyžadovalo si to mnohem více času, pozornosti i extra kroků.
Takže smarta mám na telefonování, office a pod. a jsem navýsost spokojen - ale na navigování ve voze používám POUZE dotykové PNA jednoúčelovky.
Na smartu jsem s navigací zaexperimentoval a tím to zhaslo. Když pominu malý displej (není třeba zapomínat, že navigace bývá na palubovce poměrně daleko), největší problém jsem měl s ovládáním. Číst si nějaké pidinabídky nad softovými tlačítky nebo mačkat velké a dobře graficky odlišené ovládací prvky na dotykovce je nebe a dudy - zvláště za jízdy. Nemluvím o nějakém plánování trasy - ale třebas o vypnutí radarového alarmu nebo přepnutí displeje do jiného módu. Na smartu už tohle bylo utrpení a vyžadovalo si to mnohem více času, pozornosti i extra kroků.
Takže smarta mám na telefonování, office a pod. a jsem navýsost spokojen - ale na navigování ve voze používám POUZE dotykové PNA jednoúčelovky.