Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Nepouzitelne - rychlostni limity

  1. #1
    generator_ce4you
    Guest

    Jsem cerstvym uzivatelem navigace do PDA iGO.
    Po asi dvoumesicnim uzivani me zarazi jedna vec a to signalizace rychlostnich limitu. Necekal jsem, ze mi navigace bude hlasit kazdou 30tku v "Dolni Horni", ale aspon presnou informaci jsem-li jeste v obci/meste ci nikoliv. Coz ale iGO nedokaze.
    Dam cerstvy priklad. Vcera jsem jel z Decina do Drazdan. Rychlostni limit 50kmh zmizel docela presne za ceduli oznacujici konec Decina. V Loubi (1. vesnice za...) docela rychle naskocil limit 50kmh. I za touto vesnici se limit docela presne prepnul, ale na 60kmh, kde vydrzel zhruba 12 km useku silnice, kde je normalne 90tka. V hranicni obci Hrensko naskocila 90tka pri vjezdu do vesnice a zustala tam az do cca 100m pred ceskou celnici. Potom v "zemi nikoho", limit uplne zmizel.
    Po projeti nemecke celnice to ovsem zacalo byt zajimave. U celnice je 10kmh limit, a za ni nasleduje nemecka vesnicka Schmilka, kde je na celem jejim uzemi 30kmh limit. iGo se ale po prujezdu nemeckou celnici preplo na limit 100kmh a ten vydrzel az do stredu dalsiho mestecka Bad Schandau. V tomto meste je jako vsude 50kmh limit obcene, ale v 50% upraven lokalne na 30kmh a sem tam radar. Po prujezdu centra Bad Schandau, kdy ale mesto nekonci a stale je tam 50kmh limit, se iGo prepne zase na 100 .....
    Podle sdeleni kolegy, TomTom je na tom stejne. Takze neni chyba v navigaci, ale asi v podkladech. Zvlaste to nemecko je uplne spatne. Jenom namatkou Pirna pro iGO zacina (myselno zobrazeny 50kmh limit) asi 1km pred zacatkem mesta.
    Na toto asi zadny "lek" ve forme uzivatelske upravy dat neexistuje, takze se ptam:

    Ridite se rychlostnimi limity v navigaci ?

    Kdyz jsou dle meho zjisteni naprosto k nicemu i v rovine "jsem v obci/ nejsem v obci"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Nejlepší je zobrazování rychlostních limitů vypnout. Víc "škody" než užitku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    26

    Mě se zdá, že v obcích to vyhodnocuje omezení náhradní metodou a to podle osídlených lokalit (zvýrazněná plocha s texturou). Jenom na pár místech jsem si všiml jiné rychlosti, která se mi ale zdála, že odpovídá lokálnímu značení.
    Moc to ale nesleduju a ani jsem si od toho moc nesliboval. Spíš očekávám, že s novějšími mapami se to bude zlepšovat. To Německo mě ale překvapuje, tam bych čekal, že to bude lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Nevím, jestli vyhodnocuje podle zástavby, to asi ne... spíš to tuto hodnotu má danou. Popravdě v Praze také funguje na nic, takže raději vypínám
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Stejny problem ma i TomTom NAVIGATOR 6, tak ho ignoruju, nic vic s tim delat nejde..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravím.Rychlostní limity jsou dodávány s map.podklady,jsou jejich součástí.Tak jsem nakoupil od tvůrců ˝BORU˝U této navigace lze zapnout fci -pouze ověřená data limitů,pak navigace nekřičí v každé vesnici ap.ale upozorní opravdu jen tam kde je tento limit ověřený a sedí se skutečnostíí .Takže já využívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    No, jo, ale to jsme zase u toho, že se to stejně nedá použít - si pak zvykneš na paní z repráků, že Ti hlásí překročenou rychlost a policajtovi budeš těžko vysvětlovat, že to byla neověřená silnice - tohle je samozřejmě fór (ne že mě někdo poučí, že mam koukat na tacháč))
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od MRH
    No, jo, ale to jsme zase u toho, že se to stejně nedá použít - si pak zvykneš na paní z repráků, že Ti hlásí překročenou rychlost a policajtovi budeš těžko vysvětlovat, že to byla neověřená silnice - tohle je samozřejmě fór (ne že mě někdo poučí, že mam koukat na tacháč))
    Já si to věřil na trase Brno, Praha, Plzeň, Regensburg, Munchen a zatím co u nás katastrofa, tak v Německu více jak 95% úspěšnost. Je to kvalitou zpracování a aktualizace mapových podkladů. Na slovači co jezdím, jakž takž
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od generator
    Jsem cerstvym uzivatelem navigace do PDA iGO.
    Po asi dvoumesicnim uzivani me zarazi jedna vec a to signalizace rychlostnich limitu. Necekal jsem, ze mi navigace bude hlasit kazdou 30tku v "Dolni Horni", ale aspon presnou informaci jsem-li jeste v obci/meste ci nikoliv. Coz ale iGO nedokaze.
    Dam cerstvy priklad. Vcera jsem jel z Decina do Drazdan. Rychlostni limit 50kmh zmizel docela presne za ceduli oznacujici konec Decina. V Loubi (1. vesnice za...) docela rychle naskocil limit 50kmh. I za touto vesnici se limit docela presne prepnul, ale na 60kmh, kde vydrzel zhruba 12 km useku silnice, kde je normalne 90tka. V hranicni obci Hrensko naskocila 90tka pri vjezdu do vesnice a zustala tam az do cca 100m pred ceskou celnici. Potom v "zemi nikoho", limit uplne zmizel.
    Po projeti nemecke celnice to ovsem zacalo byt zajimave. U celnice je 10kmh limit, a za ni nasleduje nemecka vesnicka Schmilka, kde je na celem jejim uzemi 30kmh limit. iGo se ale po prujezdu nemeckou celnici preplo na limit 100kmh a ten vydrzel az do stredu dalsiho mestecka Bad Schandau. V tomto meste je jako vsude 50kmh limit obcene, ale v 50% upraven lokalne na 30kmh a sem tam radar. Po prujezdu centra Bad Schandau, kdy ale mesto nekonci a stale je tam 50kmh limit, se iGo prepne zase na 100 .....
    Podle sdeleni kolegy, TomTom je na tom stejne. Takze neni chyba v navigaci, ale asi v podkladech. Zvlaste to nemecko je uplne spatne. Jenom namatkou Pirna pro iGO zacina (myselno zobrazeny 50kmh limit) asi 1km pred zacatkem mesta.
    Na toto asi zadny "lek" ve forme uzivatelske upravy dat neexistuje, takze se ptam:

    Ridite se rychlostnimi limity v navigaci ?

    Kdyz jsou dle meho zjisteni naprosto k nicemu i v rovine "jsem v obci/ nejsem v obci"?

    Já používám ale beru s rezervou. Chyby v mapových podkladech, navíc nesouhlasí ani ůdaj rychlosti s tachometrem :
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    ze nesouhlasi tacho a gps je normalni.Tacho ukazuje vic, GPS tak v toleranci +- 1 km.Overoval jsem si to na stacionarnich radarech
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    20

    Citace Původně odesláno od MRH
    Nevím, jestli vyhodnocuje podle zástavby, to asi ne... spíš to tuto hodnotu má danou. Popravdě v Praze také funguje na nic, takže raději vypínám
    Jsem novým majitelem Igo a buď sem slepej nebo nevim co, ale nikde nemužu najit aby se uplně vyplo zobrazovani rychlostnich limitu.

    pls kde to najdu

    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    23

    IMHO se dá zobrazení rychlostního limitu brát pouze jako informativní. Pokud se setkáte s chybou ve značení a chcete přispět k tomu, aby to bylo tip top, tak myslím, že každej dodavatel mapopvých podkladů má možnost zaslat informace o chybě v mapách.
    Na 100% to ale nebude nikdy, protože vždycky bude existovat řada lokálních dočasných omezení rychlosti, který se do map nedostanou nikdy.
    Stejná situace je třeba u jednosměrek. Taky mě kolikrát žene navigace do zákazu odbočení a policajti jsou úplně hluší k tomu, že sem tam nejel z vlastní vůle :-)
    Každopádně pokud najdu nějakou závažnější chybu v mapách a nejedná se zrovna o novou silnici nebo rozestavěnou křižovatku, tak posílám ty hlášení chyb Teleatlase. Nekontroloval sem všechno, co sem tam poslal, ale jednu křižovatku, co měli jako obyčejnou a ona je mimoúrovňová a nedá se v tom místě prostě z jedné cesty na druhou v žádným případě odbočit, už opravili.
    Takže stěžovat si, že podklady jsou k ničemu umí každej. Můžete ale dycky zkusit něco udělat pro to, aby příště byly lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    87

    hmm ako vam ukazuje rych. limity presne po prejdeni tabule....lebo mne aj takych 30 metrov po prejdeni...Mam samotne dojem že moj igo meska pozadu o niekedy ak 20-30 metrov .....a to hlavne s vykreslovanim ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Měl jsem dojem, že se iGo nezaostává, ale je pozadu 1,5 vteřiny. Udělal jsem si několik testů, kde vždy při míjení odbočky/podjíždění mostu, prostě jednoznačných bodů, jsem stiskl stopky a totéž udělal, když na mapě iGo objevilo, že ten bod míjím. Auto jelo konstatní rychlostí, signál dobrej. Rozdíly průměrně 1,5 vteřiny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    87

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Měl jsem dojem, že se iGo nezaostává, ale je pozadu 1,5 vteřiny. Udělal jsem si několik testů, kde vždy při míjení odbočky/podjíždění mostu, prostě jednoznačných bodů, jsem stiskl stopky a totéž udělal, když na mapě iGo objevilo, že ten bod míjím. Auto jelo konstatní rychlostí, signál dobrej. Rozdíly průměrně 1,5 vteřiny.

    hmmm to som na tom aj ja tak , len maž tiež ten postreh že ked zastanes pred križovatkou na jej hranici tak ti igo ukzauje na mape že si od nej este taj na velkost jednej sipky ? a v metroch neraz aj 20 metrov ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. degradace poctu barev fotoaparatu - nepouzitelne
    Od Psilo_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-04-2006, 13:25