Původně odesláno od
generator
Jsem cerstvym uzivatelem navigace do PDA iGO.
Po asi dvoumesicnim uzivani me zarazi jedna vec a to signalizace rychlostnich limitu. Necekal jsem, ze mi navigace bude hlasit kazdou 30tku v "Dolni Horni", ale aspon presnou informaci jsem-li jeste v obci/meste ci nikoliv. Coz ale iGO nedokaze.
Dam cerstvy priklad. Vcera jsem jel z Decina do Drazdan. Rychlostni limit 50kmh zmizel docela presne za ceduli oznacujici konec Decina. V Loubi (1. vesnice za...) docela rychle naskocil limit 50kmh. I za touto vesnici se limit docela presne prepnul, ale na 60kmh, kde vydrzel zhruba 12 km useku silnice, kde je normalne 90tka. V hranicni obci Hrensko naskocila 90tka pri vjezdu do vesnice a zustala tam az do cca 100m pred ceskou celnici. Potom v "zemi nikoho", limit uplne zmizel.
Po projeti nemecke celnice to ovsem zacalo byt zajimave. U celnice je 10kmh limit, a za ni nasleduje nemecka vesnicka Schmilka, kde je na celem jejim uzemi 30kmh limit. iGo se ale po prujezdu nemeckou celnici preplo na limit 100kmh a ten vydrzel az do stredu dalsiho mestecka Bad Schandau. V tomto meste je jako vsude 50kmh limit obcene, ale v 50% upraven lokalne na 30kmh a sem tam radar. Po prujezdu centra Bad Schandau, kdy ale mesto nekonci a stale je tam 50kmh limit, se iGo prepne zase na 100 .....
Podle sdeleni kolegy, TomTom je na tom stejne. Takze neni chyba v navigaci, ale asi v podkladech. Zvlaste to nemecko je uplne spatne. Jenom namatkou Pirna pro iGO zacina (myselno zobrazeny 50kmh limit) asi 1km pred zacatkem mesta.
Na toto asi zadny "lek" ve forme uzivatelske upravy dat neexistuje, takze se ptam:
Ridite se rychlostnimi limity v navigaci ?
Kdyz jsou dle meho zjisteni naprosto k nicemu i v rovine "jsem v obci/ nejsem v obci"?