Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Výměna dotykového skla (MDA Vario)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Ctěl bych se zeptal jestli už si někdo vyměnoval dotykové sklo nebo displej.
    Jestli jo tak bych chtěl poprosit o zkušenosti. Dotykové sklo TADY
    se dá koupit levné i když kolik bude stat poštovne a balné.
    Já už jsem měl cihličku rozebranou protože jsem si spravoval vypadávajíci stylus a dale jse pokračoval i vytáhnutím základí desky ale na displej jsem se neodvažil oprava stylusu viz ZDE
    Displej ZDE
    KrytZDE
    Kryt celý všechny části ZDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    whau.. taky bych potřeboval dotekovou vrstvu. Můžeš je obědnat? Znám někoho, kdo už to měnil a funguje mu to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    a mužež mu mu říct aby o tom napsal jak.Ve variu pod zakladní deskou je to dost slozite díky tomu že tam je vysunovací klavesnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    27

    Tedka nestiham ale vecer tomu napisu vic... objasnim vam zahadnou vymenu displae :-D a taky to ze jsou dva druhy displejů pro Wizarda... a popř i to jak vyměnit dotyk. vrstvu, ale ted musim uz letet... vecer k tomu napisu vic ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    17

    LCD jsou dva -lisi se barvou privodniho kabelu-flexu-cerny a oranzovy--navzajem nekompatabilni--je potreba vzdy zjistit pred zakoupenim!!!!Dotykovka je nalepena na samotnem LCD a lze samostatne sehnat a vymenit--ovsem je poteba pracovat opatrne pri vymene at si neposkodite samotny LCD.Takze asi tak....Muzu sehnat poku bude zajem pripadne vymenit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    27

    Tak tak :-) LCD jsou dva typy generace 1 a generace dva gen1 ma oranžový flex kabel a gen. 2 ma černá flex kabel.
    Jinak s tou výměnou dotykové vrstvy je to asi takto ona není nalepená ale spíše pricvaknutá (obvodovy plech kolem dotyk. vrstvy je stlacen na spodni LCD)
    od dotyk vrstvy vede flex zakonceny 4pinovym dratem musi se rucne naletovat doporucuji mikropajku...
    Jinak rozdelani Varia neni problem pokud ses dostal az k vyndani desky tak asi tkato.. nejprve oddelej zadni bateriovy kryt, pote odendej flexi od klavesnice /vpravo dole/ pote vysun klavesnici a samo sebou vyndej pametovku a lehce od shora vyndej pomalu desku a pozor na displaovy flex ktery je click on.. pouze lehce zaber on sam vyskoci... dale odsroubuj ctyry sroubky na lyzinkach dva na kazde a opatrne odendej cely vrchno dil displejove casti.
    pote odmontuj ctyry sroubky v rozich a napr trsatkem od kytary objed kryt dispelje dokola az se vycvaknou zoubky odendej ale pozor si dej na flex at ho nenatrhnes ! dostan se dovnitr sundej ochranou izolepu z flexi konektoru u displeje a odened ho a mas vyhrano pisu z mapeti nemam ho etka rozlozenej na stole snad sem neco nevynechal ale doporucuju si sehnat servisni manula pro HTC wizard je totam pekne napsany i s obrazkama :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    17

    Jenom poznamka-na tom prvnim odkazu je pouze dotykova deska ne LCD...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    17

    Ale je nalepen po obvodu a jeste zacvaknut--drzi celkem slusne a nova dotykovka je jenom to sklo takze odlepit z ramecku a nalepit zpet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Tak už jsem se dostal až k displeji není to tak zase slozité kablík dotykového skla mam oranžový. Ale jak odlepit to sklo nožíkem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    17

    Kablik digitizeru je vzdy oranzovy:-)))Jde o barvu LCD flexu...Odlepit kombinaci tepla a a primereneho paceni....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Po složení mi nějak nejde externí klavenice nejde na ní psát ale při vysunutí se otáčí.Ještě jsem to 2x rozdelal a přihnul ten kablík který vede od klavesnice ale nic (nevím čeho se má přesne dotýkat) ješte mně napadlo že musim udělat přeinstalaci nebo se mýlím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Ješte jednou jsem si přečítal co jsi napsal "pote odendej flexi od klavesnice /vpravo dole/ " on je nekde zasunut toho jsem si nevšiml ja jsm myslel ze se jen opíra o spodek zakladní desky prosím porat.
    Ještě mě napadlo že ten flexi přide tam co jsem to označil
    ////Omlouva m se ja sem tam chtel obrazek,ty 3soubory jsou stejné
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00208615_DSC03206_4CV2.jpg 
Zobrazení: 75 
Velikost: 38.7 KB 
ID: 6254  
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Na zakladní desce je takova klipsna ktera se jemně odchlipne zasune kablík a zaklapne a hotovo klavesnice funguje vše při starém takže ted obědnat to sklo a kryt a je jak nove ne vim proč si v servise učtujou skoro 6000,- kde jsem ho měl poslané.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    165

    Zatím jsem našel jen celý displej http://www.promobil.cz/zbozi/3163/lc...1c39783c9afce4
    neznate nekdo i jine okazy a třeba na dotykove sklo a kryty z ČR DÍKY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    můžete tady prosím někdo, kdo už to dělal popsat, jak vyměnit celý disaply ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch a technologie dotykového displeje
    Od oburgr_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2009, 22:21
  2. gwes.exe a zamrznutí dotykového displaye
    Od zury_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-04-2009, 11:26
  3. HTC TyTn II - Kaiser CTRL při použití dotykového dispeleje
    Od skurakai_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 21:23
  4. Nefunguje cast dotykoveho displaye
    Od LadisWRX v sekci Mio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-04-2007, 21:56
  5. Vario - vymena krytu ... lze provest ... ?
    Od musashi v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-08-2006, 10:27