Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: SmartMaps 2.9.0 Final je opet Beta verzi ? ;-(

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Pisu to sice nerad, ale prijde mi, ze finalni verze 2.9.0 je opet betaverzi a ze bylo predcasne ji nazvat verzi ostrou ;-( ...

    1) Nevim, jak funguje "automaticka" korekce nadmorske vysky, ale mne zrejme nedela nic, protoze to ukazuje o nejakych tech 50m vic, jako by to vubec korigovano nebylo

    2) Kdyz zapnu "rucni" a dam cislo 30 (nevim, proc zrovna 30 a jestli to znamena -30 metru), tak to ukazuje zhruba stejne jako OziExplorer, ale pokud vypnu a znovu zapnu SM, tak je tam misto te 30 nastaveno 1

    3) Co mne zklamalo nejvic je, ze jsem myslel, ze uz nebudu muset na pozadi zaznamenavat trasu do OziExploreru a ze kdyz pohledam nejake programky, tak ze by to mohlo jit prekonvertovat i do toho Oziho, abych si pak mohl prohlednout treba vyskovy profil projete trasy apod.
    Bohuzel jsem byl dost zklamany, kdyz jsem zaznamenaval cyklotrasu Litvinov - Stebno u Usti nad Labem a zpet (asi 80km), ale vidim, ze to pise jen 45km a kdyz jsem ji zobrazil, tak to bylo jasne - zaznamenano bylo asi jen 10 bodu (odhadem) a jeste jen do Bystran u Teplic i kdyz jsem zaznamenaval po 10-ti s jako kdysi u auta trasu Litvinov Jesenik s verzi 2.8 (coz bylo v pohode) :-(
    (obrazovku zaznamu mam doma otisknutou, ale nechtelo se mi uz vercer spoustet PC)

    4) Zaznamenanou trasu to napred nechtelo vubec prehravat, ale zjistil jsem, ze to jde az kdyz se vypne rotace mapy.

    5) To alespon cislovani bodu zadanych z trasy trochu pomuze, ale pridalo mi to do hotove trasy bod 12 (samozrejme, kdyz uz nejake body existovaly...),
    pak jsem postupnym pridavanim a editaci uz mel bod 16, ale kdyz jsem nejake body mezi tim smazal (zmen jsem delal vic a nepamatuji si presne jake, protoze to nechtelo porad navrhnout trasu podle mych predstav) a znovu to pridalo bod 16, takze jsem jej tam mel 2x, ale v pristi verzi asi bude ta editace zdokonalena...

    6) Ve verzi 2.0.9 Beta tusim 7 jsem mel v tydnu navrzenu tu trasu Litvinov-Stebno a kdyz jsem ji pred vikendem prepocital v ostre verzi 2.9.0 (asi s jinymi navigacnimi daty), tak jsem ji musel zadat celou znovu, protoze to navigovalo treba ze Zalan tusim nekam na Rtyni misto na Zim, kam jsem to mel puvodne pomoci bodu z mapy zadano, i kdyz jsem to opet pocital jako "cyklotrasu"


    Pujde prosim jeste z teto verze udelat opravdu verzi "ostrou", anebo se to vyresi az v pristi verzi ? ;-(

    Dekuji ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobry den,
    pokusims e odpovedet:

    ad 1 - zde je problem, ze ne vsechny GPS sechovaji stejne, jaky mate presne typ? Obecne byva manualni korekce okolo 50 m.

    ad 2 - opravime, to nam uniklo

    ad 3 - zde doslo asi k nejakemu nedorozumneni, vse nam funguje bez problemu a nevidim duvod, aby to neukladalo celou trasu (osobne mam ulozeno nekolik set km)

    ad 4 - opravime, omlouvame se

    ad 5 - cislovani se pokusime vylepsit

    Dekujeme Vam za pripominky, co nejdrive vse vyresime.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dobry den

    1) Mam Yakumo DeltaX se Sirf III a vetsina programu ukazuje vysku spatne (protoze nema korekci) a ukazuje ji spravne jen OziExplorer (pouzivam v nem normalne NMEA), takze verim, ze SM by to urcite take mely zvladnout...

    3) Priznavam ze se mi nechtelo zbytecne na chvili poustet a "trapit" sebe i pocitac, abych to z PDA vytahl ;-), ale zkusim sem dat (zrejme zitra) otisk obrazovky SM s naplanovanou trasou a tou zaznamenanou (v intrervalu 10s, coz ve starsi verzi bohate stacilo pro auto a pro kolo by urcite melo take) a jestli to pujde, tak prilozim i ten zaznam trasy (v te chvili bezely na PDA jen samotne SM a jiny program by to tedy nemel ovlivnovat)

    6) Jeste mi bylo divne, ze asi navigacni data zcela ignorovala bod na (cyklo)trase smerem na Zim (bohuzel tu puvodni trasu uz jsem prepsal) a zdalo se mi, ze ruzne verze dat hledaly ruzne trasy a je mozne, ze by se ta starsi data chovala lepe ? (i kdyz je mozna, ze v jine situaci take treba hure...)

    Jeste jednou dekuji a drzim palce, at se ty "mouchy" podari co nejdrive vychytat ;-) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Dobry den - tak jeste zasilam ten slibovany otisk obrazovky a snad je na nem videt, ze je zaznamenano asi opravdu malo bodu a ze zaznam prilis nekopiruje projetou trasu, i kdyz je to v intervalu 10s a prisaham, ze na kole opravdu tak rychle nejezdim, protoze se to zrejme nesmi !!! ;-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    A jeste vlastni zaznam trasy ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    5

    Nová verze 2.9.0. mi začala při navolení nejrychlejší trasy , navigovat na delší trasu a ještě pomocí silnic 2. a 3. třídy. Při zadání nejkratší trasy je výsledná trasa delší než při zadání nejrychlejší trasy ( uváděne km ve výpisu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Citace Původně odesláno od Zdeněk O.
    Nová verze 2.9.0. mi začala při navolení nejrychlejší trasy , navigovat na delší trasu a ještě pomocí silnic 2. a 3. třídy. Při zadání nejkratší trasy je výsledná trasa delší než při zadání nejrychlejší trasy ( uváděne km ve výpisu).
    Můžete prosím upřesnit odkud a kam jste jel?
    Abychom to mohli vyzkoušet i sami...

    Předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Tak vcera jsem jel na kole obdobnu trasu Litvinov-Kostomlaty-Velemin-Kletecna-Rtyne-Litvinov 81km se zaznamem schvalne po 5s a opet mi to hlasilo 42km, ulozenych bodu bylo na pohled jeste mene a k tomu to udelalo "zkratku" uz nekde v polovine trasy.
    Jeden bod se mi zdal ze byl v miste, kde jsem potreboval na chvili zastavit, tak nevim, jesli je to nahoda, ale problemy se signalem nemam, ukazovalo to celou cestu a kdyz pouzivam Oziho, tak byva trasa zaznamenana cela a bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Jenom pár praktických zkušeností s 2.9.0 proti předchozím verzím:
    pozitivní:
    - zatížení paměti je rozhodně menší
    - přepočet alternativní trasy se zrychlil
    - rychlejší vyhledání cesty je také patrné

    negativní:
    - padá při prohlížení nastavené trasy (posunech)
    - pravděpodobně se změnila i logika výpočtu a priority cest různých tříd
    (dnes mě smart protáhl Zlínem po místních komunikacích úrovně jedno auto a dost, několika zákazy průjezdu až mě zastavil zákaz vjezdu motorových vozidel ... do toho jsem už fakt nešel :-) a to vše vedle souběžné silnice I.třídy !?!?! Pokud jsem tuto samou cestu realizoval s předchozími verzemi, žádný problém nebyl
    - smart se několikrát nepochopitelně za cestu HK-Zlín odstřelil (žádné přepočty, prostě najednou nebyl)
    - přimlouvám se za zachování volby zobrazení nejpodrobnější mapy, resp. změnit vazbu na rychlost nebo umožnit tuto závislost uživatelsky nastavit
    - přepínání na podrobné mapy ještě asi není zcela ok, má to své mouchy někdy přepne, někdy je nutno ručně
    - pokud zadám navigovat z místa A a mezitím jsem vyrazil, systém vše spočítá navrhme cestu, ale pokud zapnu centrovat na střed, tak se aplikace odporoučí
    - hlídání max. rychlosti jsem při nastavení na auto nerozchodil vůbec
    Připojuji se k názoru kolegů a prosbě o skutečně ostrou verzi, resp. brzké vydání verze příští ...
    Smart určitě nepatří mezi TOP navigační software, ale má své kouzlo a bylo by škoda o něj v našich miláčcích přijít, ne?
    Díky ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobry den,

    dovolil bych si nabídnout neoficiální verzi 2.9.1 s drobnými úpravami ke stažení:
    www.pdamapy.cz/down/smartnav291.zip

    1. Snažili jsem se ošetřit ukládaní tras, které při testech bez problémů ukládá dlouhé cesty po 1 vteřině. Popisovaný problém s ukládáním jsme nikdy nezaznamenali. Důvod by mohl být v tom, že zároveň běží více procesů a ukládání mělo nejmenší prioritu. Proto při přetížení možná nedocházelo k uložení. Každopádně doporučujeme používat co nejméně průjezdných bodů, které komplikují výpočet i následné navádění.

    2. Plánování - v této verzi se opět vrací datum naviigačních dat, který bohužel minule vypadl. Zkontrolujte prosím, zda máte data z 27.3., problém ve špatném plánování může být i tady. (data se postupně při testech mírně měnila)
    Druhý problém ve městech je asi v nastavení čekání na semaforech - proto možná někdy objíždí mimo hlavní. Vyřešíme v nových nav. datech.

    3. Padání aplikace při posunu - toto je pro nás zatím velká záhada, neboť se nám to nikdy nestalo. Standardní testování probíhá na starších i nových strojích a zatím jsme to nikdy bohužel nezaznamenali. Takže spíše zkoušíme drobné úpravy. Pro zajímavost: testujeme minimálně na Yakumo Delta 300 GPS , Yakumo Delta X, Loox 410, Loox N560, Acer 310. Zpravidla všechna data na kartě....

    4. Jediná nová fce 2.9.1 - ve Volby/Zobrazení lze zvolit formát zobrazení souřadnic WGS84 - stupně, minuty, vteřiny.

    Děkuji předem za vyzkoušení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    1. Zadny jiny proces nebezel (i kdyz jsem kdysi mival na pozadi jeste Oziho pro zaznam trasy a s verzi 2.8 si kdysi nevadily, ale ted opravdu nebezel ani ten Ozi, tak jedine ze bych jeste zkusil jestli to nahodou nezacalo blbnout i s tou 2.8), ale muzu jeste zkusit i v nouzovem rezimu.
    Yakumo DeltaX nebylo ani podtaktovane, protoze vozim nahradni zdroj a je to tedy zbytecne podtaktovavat.
    Na kole se mi zda 1s zbytecne moc a postacuje mi 10, ktere vyhovovaly i pro auto s 2.8, ale 1s jsem ted nezkousel.

    S vypoctem a navadenim problemy "nemam" (vysvetlim), ale kdyz planuju cyklotrasu, tak jsem tam mel tusim asi 10 vesnic (jeste doma tu trasu mam) a asi jen 2 body z mapy, kdyz jsem chtel planovat jinudy, tak nevim, jestli je asi 10 bodu moc :-( a na kole si trasu potrebuju vetsinou prizpusobit a navigace s SM mi dava vic zajimavych informaci o trase, nez treba TT a proto na kole radeji pouzivam SM ....


    2) Ja vzdy pouzival aktualni navigacni data, ktera byla k dispozici v dobe, kdy vysla dana verze.
    Jak jsem ale psal, take jsem s jednou betou (tusim predposledni, protoze posledni a ostra data, nebo ktera mi pripadala stejna) vypocital trasu a kdyz jsem pouzil ostrou verzi a s ni vydana navigacni data, tak najednou trasa byla spatne a prisla mi spis "pro auto" i presto, ze jsem zadal "cyklo" (ignorovala zrejme horsi silnici zadanou primo bodem ze Zalan na Zim a hnalo to lepsi ale delsi trasou primo na Rtyni, pres kterou jsem se chtel az vracet)

    Potesilo, ze v navigacnich datech pribyvaji i ty mensi ulicky a ze naviguje treba bliz od meho bydliste, coz driv bylo treba 1 km daleko a jeste proti smeru, kam jsem vyrazel, takze se navigacni data evidentne lepsi (ale jak pise mmirek to muze mozna v aute nekde zpusobovat problemy coz nevim, protoze v aute radeji pouzivam TT a na kole SM, kde mi nejaky ten zakaz vjezdu "az tak nevadi", protoze se lehce objede, anebo i "opatrne projede", coz se v aute dost dobre neda ;-)...).
    Ale treba dal kdyz jsem chtel objet stred HK (abych se vyhl kolonam na semaforech), tak porad i se zadanymi body dela trasu "cik-cak" (jak jsem to sem uz kdysi daval) i kdyz se zada treba "nejkratsi" a zene to z mnou zadane objizdky prave na semafory, kterym se chci vyhnout a zase zpet na mnou zadanou trasu, cimz se semaforum nejen nevyhnu, ale jeste si trasu prodlouzim o vic silnic "s horsim povrchem", nez jsem puvodne planoval ;-( ...
    Nevim, jestli jsem to napsal dost srozumitelne, ale treba je to tim, ze navigacni data nemohou pokryvat uplne vsechny silnice, i kdyz jsou v mape dobre viditelne ? :-( ...

    Verzi 2.9.1 bohuzel tento vikend nezkusim, protoze odpoledne jedu primo z prace pryc autem a nemam ji ted do PDA cim nahrat, takze o tom ukladani trasy dam pravdepodobne vedet az pristi tyden az se zas dostanu na kolo :-( ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Na fóru poi.cz upozornil Pepino34 na nefunkční vyhledávání cest. Mám nainstalovanou verzi SM 2.9.1 a skutečně to nefunguje. U předchozích verzí SmartMaps fungovalo vyhledávání jedné ze tří možných variant cesty (v aktuální verzi již ze 4 variant) i bez zapnuté GPS. U nově nainstalované verze jsem poprvé otestoval vyhledání cesty a skutečně to padá, resp. po zadání vyhledání vyskočí chybová hláška a ať dám Retry nebo Cancel, program se kompletně ukončí. V předchozích verzích si člověk zadal vyhledání a výledek si mohl simulovat, nyní to prostě kompletně spadne. Chybová hláška naskočí bez zapnuté GPS i se zapnutou. Zkoušel jsem i případnou opravu programu pomocí SmartMaps Tools, ale žádnou chybu instalace to nenašlo…
    Je to jen naše zkušenost, nebo to není funkční i na jiných cihlách a WM softu?

    EDIT: Testováním jsem zjistil, že není funkční vyhledání dle uložených bodů, ostaní možnosti zadání startu a cíle jsou funkční (rejstříky, pozice GPS).

    EDIT_2: Několik eMailů s p. Žemlíkem z PLANstudia a problém je vyřešen. Zakopanej pes byl asi ve verzi navigačních dat, která byla starší než ta nejaktuálnější dostupná v samoobsluze na pdamapy.cz, tzn. kdo má obdobný problém, nainstalujte nejnovější navigační data (Volby>O aplikaci…), dnes jsou dostupná s datem 27.3.2007.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00209103_SM_6C8L.jpg 
Zobrazení: 43 
Velikost: 21.5 KB 
ID: 6264  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    171

    Dobry den,

    pripravili jsme dalsi vyvojovou verzi 2.9.1c, budeme radi za otestovani.
    Ve funkcich pribyla moznost u autozoomu "Nejpodrobnější", tzn. bude vzdy prepinat na nejpodrobnejsi mapu v danem miste bez ohledu na rychlost.

    Verzi si muzete stahnout zde:
    www.pdamapy.cz/down/smartnav291c.zip
    www.pdamapy.cz/down/rtdata291c.zip

    Je potreba vymenit oboje - program i data!

    V datech jsou nove i prujezdni data Francie a dalsi zahusteni v CR.

    Predem dekuji za vyzkouseni, pripominky prosim na podpora@smartmaps.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Zkousel jsem verzi 2.9.1.c na kole na trase Litvinov-Hazmburk-Litvinov 90km, navigace byla bez problemu, ale zaznam trasy po 10s porad nepouzitelny a zaznamenanava mi po tech velkych skocich, i kdyz jsem pro jistotu SirfTechem kontroloval GPS a zasila mi vsechny zpravy kazdou 1s :-(.

    Primlouval bych se, kdyby se u simulace navigace dala nastavit rucne i vyssi rychlost, protoze delsi trasy (nad 100 a 300 km pro auto a pro kolo i kratsi) protoze nemam trpelivost nechat simulovat az do konce a radeji si skrabu stylusem display rucnim posouvanim ;-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC Wizard - XDA Rom XM6r5 FINAL
    Od anaxagoras_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-01-2008, 13:24
  2. SmartMaps 2.9.0 beta - názory a zkušenosti
    Od Jarouš_ce4you_oldd v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 10:01
  3. SmartMaps - databaze sidel v nove verzi
    Od petr22_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-10-2006, 14:38