Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Ztráta dat z mikroSD

  1. #1

    fen fen je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    19

    Mám HTC Artemis a v něm 2GB mikro SD kartu. Občas se stalo, že karta nebyla přístupná, ale pomohl soft restart. Včera stejná věc, ale nic nepomáhá. V telefonu se karta tváří jako zaplněná daty, ale všechny aplikace na ní jsou nefunkční, ikony aplikací zmizely, nebo jsou jako neznámý program. Na kartě když dám explore jsou jen dva adresáře, které se vytvořili expost po spuštění několika aplikací.

    Jsem v řiti, nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Myslím, že ano... to samé se mi stalo včera - při nahrávání karta odmítla poslušnost a všechno se mi rozsypalo, ztratily soubory a adresáře. Pomohl formát a napsání poznámky "častěji zálohovat"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    30

    Mám stejnou zkušenost. Čas od času se mi karta "zblázní" a tvrdí, že je na ní 4GB dat, přitom se jedná o 1GB kartu. Při zkoumání v PC na ní najdu několik souborů s nesmyslnými názvy a velikostí desítek nebo stovek MB. Nejdou smazat, přejmenovat, nic. Pomůže jedině formátování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Tento problém se řeší již dlouhou dobu, viz:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=285511
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=285520

    a řešilo se to už i tady, teď se mi nechce hledat, kde přesně. Netýká se to jen 2GB karet, ale i 1GB a neví se přesně, jestli je to problém HW nebo SW. HTC prý problém řeší ...

    Manželka Artemise má a tak 3-4 do měsíce se jí rozsypou data na kartě. Pokud udělá SR dříve, než na takto porušenou kartu udělá Artemis další zápis, tak to vezme table ze zálohy (WM si dělají zálohu table) a karta je OK. Pokud si toho ale nevšimne a Artemis cokoli zapíše na takto porušenou kartu, tak je to nenávratně pryč a pomůže jen formát karty.

    Zrovna teď řeším, co s tím, protože cihlu používá i na navigaci a s tímto problémem je to na hounou. Když to dám do GSMobilu, tak si to tam nechají a po 3 týdnech mi řeknou, že Artemise přeflashovali a že je to OK. No a za týden bych ho tam mohl nést znovu. Takto může žena být čtvrt roku bez cihly a pokud to uznají jako závadu, tak teprve potom dostanu peníze zpět. Tento scénář asi určitě nastane, protože řešení zatím neexistuje a HTC se k tomu rozhodně chlapácky nestaví, takže stažení výrobku z trhu nehrozí.

    : : :
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    fen fen je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    19

    A je to se všemi kartami stejné? Nebo třeba kvalitnější karta funguje lépe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Hm, tak to jediné mne od Artemise odrazuje. Jinak už bych s ním dávno drandil. Škoda, že HTC s tím něco neudělá. Dyť to musí být děsná otrava, pořád si hlídat aktuální zálohy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Měl jsem vyzkoušené Sandisk a Kingston 1GB i 2GB - výsledek stejný
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Tak se včera manželce vrátil Artemis ze servisu s výsledkem "neoprávněná reklamace" - popisovaná závada se neobjevila. Nicméně večer se jí opětně sprasila data na kartě. Já už fakt nevím ... :? ( : : : :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Trochu krkolomne ale mozna jedine docasne reseni dokud HTC nevyda opravnou ROM pro Artemis:

    The reason for corrupting the directorystructure is the powerbutton-function that disconnects the cardpower before writing the drivecache-content completely onto the card. This corrupts the FAT of the card. HTC says as workaround:

    "Better don't using the powerbutton. Instead of this you have to set the standby-time down to one minute and waiting each time after using the phone a while for the self-off of the powersave-mode".
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Dík, o tomto řešení také vím. Manželka také zkoušela, jenže neví, jestli občas nevědomky nevypla Artemise powerbuttonem (hrozná zkomolenina )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Citace Původně odesláno od Kozlik007
    Dyť to musí být děsná otrava, pořád si hlídat aktuální zálohy.
    Na hlídání dat používám SdSentry. Když se mu něco nelíbí, oznámí to, já udělám soft reset a zase jedu v pohodě.
    sdsentry: http://www.nixie.narod.ru/sdsentry/index-en.htm

    Citace Původně odesláno od neooo
    Trochu krkolomne ale mozna jedine docasne reseni...
    Tak tohle prozatímní řešení mi osobně nefunguje. Důsledně jsem to zkoušel, ale problém se objevil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Tak a máme zde oficiální patch na problémy ztráty dat z SD
    http://www.europe.htc.com/support/fa...evice=htcp3300
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    no, že si ale dali na čas, že? doufám, že u WM6 to nebude nanovo :
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    6

    Mozno slaba utecha, ale "delaji to vsechny", to iste mi robi 2 GB microSD karta na Eten X500+.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC a ztráta signálu
    Od xbusch v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 18:59
  2. ztráta dat na SD u x500+
    Od Tino_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-01-2008, 10:31
  3. Redukce mikroSD / mini SD
    Od MacFig v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-12-2006, 11:09
  4. TT5 + n35 - ztráta nastavení GPS
    Od tortoise v sekci TomTom
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 10-07-2006, 09:57
  5. ztráta dat N35
    Od foxmar v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-05-2006, 14:09