Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Qtek 9100 a Update Firmware

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Zdravím všechny! Mám neustále problém se svým Qtekem 9100, který se mi třeba několikrát do dne restartuje. Přicházim často o data, takže s tím vážně musím něco dělat. Mám ho ještě v záruce, ale nechce se mi ho dávát na měsíc do reklamace, potřebuju ho. Je mi jasný, že budu muset asi přehrát firmware, ale nevím, kde sehnat nějakou poslední oficiální verzi a navíc netuším, jestli tím neporuším záruku. A další otázkou je, kde seženu pak českou verzi Sunnysoft Interwritu? Byl bych vděčný za rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Ještě dodávám info o IPL 1.06 SPL 1.06 OS 1.6.7.1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Vítám na webu a z počíátku doporučím zkusit pohledat a pročíst stávající tímata k Qtek 9100 a k MDA Vario, vše se tam určitě dočteš :yes:

    jinak před flashováním doporučím za zálohovat obsah Extended Rom a to nejednodušeji pomocí Pocket Total Commanderu, tak že do řádku pro přímé zadání adresáře zadáš \Extended_Rom\ a obsah si překopíruješ někam na kartu tj i Sunnysoft Interwriter(pokud tam je a nedostal jsi ho zvláš na CD)
    s oficiální ROM to bude horší, protože pokud vím tak jediný kdo ji u nás vydal byl T-Mobile a od něj jsi zařízení určitě nekoupil.
    Pokud ti jde o čistě o záruku, tak bych doporučil zajít osobně do servisu a vyžadovat přehrání FW na počkání (ale nevím jak pochodíš) Servis pro zařízení HTC

    ale jak už jsem psal zkus si nejprve něco přečíst
    MDA Vario - pár dotazů začátečníka
    MDA Vario T-Mobile CZ ROM - 2.21.2.111
    Nejlepší ROM Qtek 9100/MDA Vario
    T-Mobile MDA Vario (HTC Wizard) - tipy, triky, zkušenosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Ok díky za odpověď. Jen ještě nechápu pár věcí. Trochu jsem tu projížděl odkazy, abych se o upgrade ROMky něco víc dozvěděl a nechápu jednu věc.
    Když mám SPL 1.06 a IPL 1.06 pochopil jsem, že mám G3. Ale všichni tu mají kolem verzi která začíná 2jkou, musím se tedy nějak na tu dvojku (třeba 2.06) nějak dostat pomocí originálních ROM od výrobce? Nebo prostě můžu vzít třeba tu ROMku, co o ní všichni píšou,že je nejlepší ---> McClean? Další věc, když teda přehraju Romku a nebudu tam dávat češtinu, bude teda systém rychlejší? Anglicky umím, takže je mi to jedno. A co kdybych zálohoval celý systém pomocí nějakého programu a v případě potřeby reklamace ho nahrál zpátky? Díky za info...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    Elsoft - ROM 1.6.7 je ROM od T-mobile a ta má je přeložená přímo mui soubory v ROM, takže tam interwrite není - Stejně tak to má i ROM 2.21 CSY, na kterou jsi dával odkaz..

    ad2: IPL a SPL je součást ROM , takže pokud například budeš nahrávat tu 2.21 T-Mobile CSY ROM, tak se ti z 1.06 změní na 2.21 a pak už budeš moc nahrávat i neoficiální 2.x ROM (pokud budeš mít unlocknuto, nebo ShellToolem) - Je to tu na ce4you všechno nejmíň 20x popsaný, takže stačí hledat.

    IPL 1.06 je skutečně G3, stejně jako 2.26 - G4 má 2 tečky (např. 2.21.0001)

    Záruka: oficiálním update na 2.21 CSY o záruku nepřídeš, neoficiálními ROM teoreticky ano, ale prakticky ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    flashman - tazatel psal že má Qtek9100, který T-Mobile neprodává z toho usuzuji že se nejedná o zařízení koupené u T-mobile a Flashnutím byť oficiální T-Mobile ROMkou by opravdu o záruku "mohl přijít"

    dále jsem z příspěvku pochopil že tam teď Interwriter má, který ale v oficiální distribuci od T-Mobile a v CSY rom není, tj. z toho mi vyplynulo že ho má buď v ExtROM, nebo na CD

    vše co jsem napsal bych bral ale z rezervou, kvůli vysoké hladině alkoholu v krvi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Re to Elsoft: Absolutně ve všem správný úsudek ) Mám Qteka 9100 zakoupeného v Eurotelu, InterWrite mám v EXTROM (na CD bohužel ne).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Stejně to vypadá tak, že využiju záruky a nechám si to přehrát od nás (O2) Však jsem kurňa jejich zaměstnanec ne? No a nakonec půjdu do toho TynTha, Wizard mi přijde děsně pomalej na mé nároky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    1.6.7 je jednoznacne ROM od Qteku, TMO mel 1.6.2.
    Pokud mas Qtek, tak by jsi moh sam, bez ztraty zaruky, flashnout posledni oficialni qtekovskou ROM (2.17, rek bych).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Saman
    1.6.7 je jednoznacne ROM od Qteku, TMO mel 1.6.2.
    Pokud mas Qtek, tak by jsi moh sam, bez ztraty zaruky, flashnout posledni oficialni qtekovskou ROM (2.17, rek bych).
    Toť má otázka, jestli když to přehraju nějakou orig. ROMkou od výrobce, tak jestli ztratim záruku, nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    Qtek ROM 2.17 WWE jde přehrát na CID-lock českého Qteku, takže z toho usuzuji, že bys o záruku přijít neměl.. Jinak - to je normální, že se ti na téhle ROM zdá pomalý, protože interwrite zpomaluje minimálně o 30% a boot třeba o 50%, takže máš dobu bootu třeba 2 minuty místo 40-ti vteřin.

    ad: T-mobile x Qtek - máte preavdu, splet sem si čísílka (tyhle předpotopní ROM se už moc nediskutují)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od flashman
    Qtek ROM 2.17 WWE jde přehrát na CID-lock českého Qteku, takže z toho usuzuji, že bys o záruku přijít neměl.. Jinak - to je normální, že se ti na téhle ROM zdá pomalý, protože interwrite zpomaluje minimálně o 30% a boot třeba o 50%, takže máš dobu bootu třeba 2 minuty místo 40-ti vteřin.

    ad: T-mobile x Qtek - máte preavdu, splet sem si čísílka (tyhle předpotopní ROM se už moc nediskutují)
    Ok, jen nerozumím tomu CID-lock. Musím to nějak odblokovat, nebo to prostě stačí přehrát? A tu ROMku předpokládám seženu někde tady na fóru, nerad bych tam nahrál něco, co tam nepatří Docela me zaráží, že to dokáže až takhle zpomalovat. Já vždycky čekám na naběhnutí systému jak na výplatu..to je děsný : PS:ty 2 minuty jsou docela přesný
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    CID-lock = lock na ROM pouze od vašeho distributora MDA - Qtek CZ ho má stejný jako Qtek WWE, takže můžeš nahodit tu 2.17 WWE bez odemykání
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Po update ROM nejde zapnout Qtek 9100
    Od jsperl v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 27-09-2006, 11:23
  2. Update Vario/Qtek 9100 - stara update utilita?
    Od Kersten_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 15:39
  3. HP iPAQ hx4700 Firmware Update pro ROM verze 1.10
    Od PavelR. v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 19:50
  4. Problém během update firmware n30
    Od ifco_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 08-04-2005, 13:46