Zdravím všechny příznivce ukuchtěných ROM pro MDA Vario,
Tímto oznamuji, že přestávám s vytvářením / kuchtěním ROM na MDA Vario hned z několika důvodů.
1) Jelikož jsem ke škole ještě přibral brigádu, tak je tu jeden tradiční důvod a to je samozřejmě čas, protože mi stavba ROM zabere všechen můj volný čas, ale i čas, který by volný být neměl a proto omezuje ostatní, důležitější činnosti / povinnosti.
2) Je to asi ten nejvíc nedoceněný "koníček", protože to funguje zhruba tak, že někdo vydá ROM. V zápětí příde do pranice jiná ROM, mnohem horší, ale lidi na ní skočí, protože po flashi je systém čistý a zdá se rychlejší, tak se prostě opijí rohlíkem a vyhrává ten, kdo chrlí jednu ROM za druhou.
Nebo se stane právě naopak, že např. já jsem vydal ROM a najednou se oběví nějaká další, řekněme i lepší, tak zase makám jako blbej a konečně se mi povede zase udělat něco kvalitnějšího, ale zrovna před vydáním příde někdo s nějakou novou, ještě lepší ROM a rázem ztrácí moje ROM na významu.
3) Nikdy se nejde zavděčit všem a pokaždé se najde někdo nespokojený s nějakým řešením
4) Neusále někdo píše, že má problém s ROM, i když jeho problém je úplně někde jinde a to řekněme poskvrní jinak dobrou pověst naprosto neprávem.
(např. někdo nainstaluje SPB pocket+ na kartu a pak jí vyndá a diví se, že to zatuhlo, pak napíše, že flashnul T-Mobile ROM a ta mu to nedělá)
5) nervy když něco delší dobu nejde jsou opravdu strašné. (např. teď integrace MMS)
6) Každý od každého "opisuje" a pak vydává za svoje dílo
7) a hlavně - byl to pro mě koníček, který mě bavil a i přes občasné negativní ohlasy jsem si šel za svým, ale v poslední době si sednu k PC a zjišťuju, že už nemám žádnou chuť zase stavět / trápit se / flashovat / nastavovat...
Všechna čest takovým, kteří mají ten dar a vydrží v tomhle kolotoči předhánění a opisování (např. MB edition má ze 3/4 programy z underground edition a to včetně stejných registrů apod. -- PDAmobiz verze se dokonce ani neobtěžovala z underground Edition Crossbow ROM odstranit uvítací obrázek, ale ani to jí nezabránilo přidat 2 programy a vydávat za svoje dílo)
takže blahoslavení buď hlavně po pořadě -- Asukal (dělí se o informace - fajn chlapík), Faria (big boss), Ridsoro (frajer) ale i ostatní (Molskiho fakt nemusim)
Stejně to ale bylo s váma fajn občas si tu přečíst nějakou tu chválu na ROM, nebo oživit strojek nějakému majteli, který už ani nedoufal, ale opravdu s tim končim a hodlám vývoj utnout verzí 6. Unerground Edition Crossbow ROM, kterou bych chtěl udělat opravdu senzační s vaší pomocí, aby odchod byl alespoň trochu s důstojností.
Takže se do toho pusťme - verze 6 má nyní oproti verzi 5 integrovaný geenbatteryfix a ikonky CABů + pár kosmetických změn na obrázcích a registech + odstranění voice command.
Proto vás prosím, pokud chcete ode mě a i od vás opravdu dobrou ROM, tak se zapojte a připište co by se mělo vylepšit a to prosím pouze tak, že přiložíte soubory a registry s umístěním, kde mají být v ROM, abych se nemusel zase nervovat nad 5- ti věcma.
Jde o to, aby se dal program / patch nainstalovat bez instalace cabu, ale pouze nakopírováním souborů a změnami v registrech - to je vlastně celé vytváření ROM.
Rozebrat -> nakopčit -> zapsat do registru -> a někdy to pak i funguje
Nyní je největší problém s integrací MMS složky do ROM, protože CAB má setup.dll a spoustu dalších věcí v setup.xml, takže je opravdu složité dopracovat se do cíle.
Na závěr se chci omluvit všem, kteří mají v oblibě mé / jimmyho ROM - neplačte - přídou jiní, lepší a budou se zase předhánět až konečně Vario pude do šrotu a MDA budou tak výkoná, že na nějakých pár ušetřených procesech, či přidaných programech nebude záležet.![]()