Zkušenosti s Palm Treo 750v
Uvažuji o koupi tohoto palmu, a jediné co jsem zatím čet byly recenze. Pokud máte někdo osobní skušenosti s tímto přístrojem tak budu velice vděčný za jakýkoli příspěvek.
Mám Treo 750. Z hlediska sw je to typické WM5 zařízení - se vším všudy, bohužel. Z hlediska hw vynikající zařízení, mechanicky nadstandardně provedené, HTC by se mělo hodně co přiučit. Pokud není problém rozměr displeje, tak je to dobrá volba v rámci wm5 možností.
Nějaké konkrétní dotazy?
Nějaké konkrétní dotazy?
Po mesici jsem porad nadsen, musel jsem ho resetovat jen jednou, mit to GPS, tak chrochtam blahem uplne:) Jak pise kolega nade mnou, ptejte se spis konkretne.
... no a s GPS modulem (Haicom) běhá i navigace jako víno - rychleji než v TyTnu apod. (zkouzšeno se stejným modulem). Skutečně moc moc dobrá mašinka dokonce i ten 240x240 displej sem ji už odpustil, resp. zvykl si.
Rád rozšířím rodinu "chrochtajících", prošel jsem hodně zařízaní s WM, ale Palm mě dostal svojí vyladěností ale hlavně ten design a pocit na omak ... je prostě sexy.
Vážně nejsem fetišista :D
Vážně nejsem fetišista :D
Tak se pripojuji tez.Kdyz jsem si precetl recenzi a videl tu cenu tak jsem nechapal.Kdyz chtel Wuffi prodat TyTNa tak to uz vubec ne ;) .Po par dnech pouzivani chapu (nechcete nekdo TyTNa ?:D ).Fantasticky zpracovani (kam se hrabe TyTN),vzhled,stabilita a hlavne ovladani :yes: ,to je proste bozi a dotazeny k absolutni dokonalosti.Vsechny chyby odpusteny a prislusenstvi u Brando objednano :D
Ja od toho nic necekal,koupil jsem si proto tu repas z PalmHelp.Prisla presne jak slibili nebrandovana a bez jedinyho skrabance.Za usetrny penize jsem objednal u Branda kolibku,folii,kovovy stylus 3 v 1 to vse za necely litr vcetne postovnyho :D .Wi-Fi nepotrebuju,fotak nepouzivam.Jediny co mne mrzi je absence videohovoru (do konce roku za korunu) a,ze ne vse chodi na 240x240.Na druhou stranu je to uzasne kompaktni a naprosto dokonaly na ovladani.V podstate nemusim vytahovat stylus.Maximalni spokojenost.Zalezi na tom co od toho ocekavas nebo chces ;)
Potřebuji poradit.Na klávese 1 jsem si u rychlé volby omylem vymazal číslo hlasové schránky a za nic na světě tam nemohu dostat číslo tak,aby mi tam po stisku OK zůstalo.Vždy se smaže.Poradíte?
Ja s nim chtel prvnich par dnu prastit o zem:D ,nez jsem pochopil,ze to ponekud jiny ovladani je vlastne genialni a problem je ve mne:D
Ad CableG:
Neodpustim si to:)
Jak by se melo HTC v pripade Treo 750 priucit?:) Treo 750 = HTC Cheetah :yes: :D
Neodpustim si to:)
Jak by se melo HTC v pripade Treo 750 priucit?:) Treo 750 = HTC Cheetah :yes: :D
Jakozto byvaly uzivatel Trea nevidim nejake extra vyhody ausgerechnet v ovladani...
Vse je o tom, s cim se clovek nauci a na co si zvykne...
Vse je o tom, s cim se clovek nauci a na co si zvykne...
Jakožto bývalý nebo současný uživatel Asus 730,MDA Compact,HP6515,MDA III,TYTN a nevim jestě čeho ty výhody v užívání vidím.:D
[QUOTE="Wuffi"]Jak by se melo HTC v pripade Treo 750 priucit?:) Treo 750 = HTC Cheetah :yes: :D [/QUOTE]
Priucit by se melo zejmena v mechanicke konstrukci, protoze kazde HTC, co jsem kdy mel v ruce, byl rozvrzanej smejd, na kterym se viklalo kde co. Podle Komenskeho nazorny priklad - treba Hermes ma naprosto zhovadile vyreseny kryt baterie.
Priucit by se melo zejmena v mechanicke konstrukci, protoze kazde HTC, co jsem kdy mel v ruce, byl rozvrzanej smejd, na kterym se viklalo kde co. Podle Komenskeho nazorny priklad - treba Hermes ma naprosto zhovadile vyreseny kryt baterie.
Ano,ale na zaklade pozadavku firmy Palm.Na vybavu,ovladani,kvalitu zpracovani....To,ze to bouchaj dohromady jeste neznamena,ze se od Palmu nemaj co priucit.Vzdycky je co :D
[QUOTE="Wuffi"]Ehm tak polopaticky: Treo 750 je od HTC. HTC se tedy samo od sebe nemusi priucovat.[/QUOTE]
Ja jsem obycejny venkovan, ale to, ze nejake zarizeni je vyrabeno u HTC jeste neznamena, ze ho HTC i vyvinulo. Pro nazornost bych treba zminil notebooky Apple - take se vyrabeji v tovarnach Asusu a presto se pomerne znacne lisi od notebooku Asus.
Jeste nejaky jiny polopaticky priklad by nebyl? Treba to jen spatne chapu...
Ja jsem obycejny venkovan, ale to, ze nejake zarizeni je vyrabeno u HTC jeste neznamena, ze ho HTC i vyvinulo. Pro nazornost bych treba zminil notebooky Apple - take se vyrabeji v tovarnach Asusu a presto se pomerne znacne lisi od notebooku Asus.
Jeste nejaky jiny polopaticky priklad by nebyl? Treba to jen spatne chapu...
[QUOTE="Hans 20"]Ano,ale na zaklade pozadavku firmy Palm.Na vybavu,ovladani,kvalitu zpracovani....To,ze to bouchaj dohromady jeste neznamena,ze se od Palmu nemaj co priucit.Vzdycky je co :D [/QUOTE]
Ano, a v necem by se mohl priucit i Palm - treba v tom, ze u zarizeni s WM je docela nesmysl umistit resetovaci tlacitko pod nejaky kryt. To se da udelat jen u stabilnich operacnich systemu.
Ano, a v necem by se mohl priucit i Palm - treba v tom, ze u zarizeni s WM je docela nesmysl umistit resetovaci tlacitko pod nejaky kryt. To se da udelat jen u stabilnich operacnich systemu.
No tak s tim resetem souhlasim :evil: ,to je bes :mad: a ještě mohli použít SD nebo micro SD.Ale jinak jsem spokojen,žádný rozvrzaný kryty jako u TyTNa,ovládaní,stabilita.A výdrž baterie :yes: .Koupil jsem si náhradní a vůbec jí nevyužiju.Kéž by Palm vydržel a příští stroj je zase od nich :yes: :D
Mno konkretne u tohoto zarizeni jsem zatim resetovaci tlacitko moc nepotreboval, ale pravda, mohlo byt umisteno lepe.
Ad stabilita - WM5 jsou asi nejstabilnejsi mobilni system ktery mi zatim prosel pod rukama. A dale plati ze system je natolik stabilni nakolik zodpovedne k nemu uzivatel pristupuje:) Tzn. spousta "novacku" si zaprasi system a pak nadavaji na jeho stabilitu (nenarazim ted na pisatele, popisuju zkusenost z obdrzenych dotazu)
Ad Palm - mno zalezi kdo jej koupi :D A opet podotykam ze Treo 750 pochazi z dilny HTC takze pokud bude po podobne ladenych zarizenich poptavka, myslim ze nebude problem a casem se nejake objevi.
Ad stabilita - WM5 jsou asi nejstabilnejsi mobilni system ktery mi zatim prosel pod rukama. A dale plati ze system je natolik stabilni nakolik zodpovedne k nemu uzivatel pristupuje:) Tzn. spousta "novacku" si zaprasi system a pak nadavaji na jeho stabilitu (nenarazim ted na pisatele, popisuju zkusenost z obdrzenych dotazu)
Ad Palm - mno zalezi kdo jej koupi :D A opet podotykam ze Treo 750 pochazi z dilny HTC takze pokud bude po podobne ladenych zarizenich poptavka, myslim ze nebude problem a casem se nejake objevi.
:!:A jinak, Palm dnes oficialne oznamil upgrade na WM6 pro Treo 750.
Pro stavajici majitele by mel byt upgrade dostupny ke stazeni, nove jednotky budou jiz bezet primo na WM6.:!:
Pro stavajici majitele by mel byt upgrade dostupny ke stazeni, nove jednotky budou jiz bezet primo na WM6.:!:
[QUOTE="Wuffi"]A dale plati ze system je natolik stabilni nakolik zodpovedne k nemu uzivatel pristupuje:) Tzn. spousta "novacku" si zaprasi system a pak nadavaji na jeho stabilitu (nenarazim ted na pisatele, popisuju zkusenost z obdrzenych dotazu)[/QUOTE]
A co ma pisatel delat, kdyz mu WM5 zatuhne pouze pouzitim pouze toho co je v pristroji, aniz by nainstaloval jediny byte?
Zatim spolehlive funguje zprovozneni active sync pres pptp s exchange. Pokud necham synchronizaci pravidelne opakovat napr. jednou za dve hodiny, tak zadne WM5 zarizeni mi nebezelo dele nez tyden, pak vytuhlo a potrebovalo reset.
Takhle si stabilni prostredi nepredstavuji :-)
A co ma pisatel delat, kdyz mu WM5 zatuhne pouze pouzitim pouze toho co je v pristroji, aniz by nainstaloval jediny byte?
Zatim spolehlive funguje zprovozneni active sync pres pptp s exchange. Pokud necham synchronizaci pravidelne opakovat napr. jednou za dve hodiny, tak zadne WM5 zarizeni mi nebezelo dele nez tyden, pak vytuhlo a potrebovalo reset.
Takhle si stabilni prostredi nepredstavuji :-)
Syncuji na WM 5 s exchange přes wi-fi (ve špičce=po-pá 8-18 á 10 mi, mimo špičku á 30 min.) a nevytuhává mi to. Co dělám špatně? :D
[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Syncuji na WM 5 s exchange přes wi-fi (ve špičce=po-pá 8-18 á 10 mi, mimo špičku á 30 min.) a nevytuhává mi to. Co dělám špatně? :D [/QUOTE]
Špatně asi neděláte nic, jen děláte něco jiného než já.
active sync - gprs - pptp - exchange
100% zatuhnutí - dříve nebo později, zatím cokoliv, co jsem měl s WM5 v ruce.
Špatně asi neděláte nic, jen děláte něco jiného než já.
active sync - gprs - pptp - exchange
100% zatuhnutí - dříve nebo později, zatím cokoliv, co jsem měl s WM5 v ruce.
treo 750 s WM6
a pise se tam o podpore souboru M$ office 2007 a nativni podrpore cestiny, hmmm...
a pise se tam o podpore souboru M$ office 2007 a nativni podrpore cestiny, hmmm...
[QUOTE="Wuffi"]Kubisz:
- kdybys pozorne cetl, zjistis ze uz 2 odkazy byly uvedeny o par prispevku vyse.[/QUOTE]
... a kdyby jsi se podíval na ten odkaz, Wuffi, zjistíš, že je tam přeci jenom o něco více informací (minimálně o lokalizaci) než v předchozích dvou ... :D
(Nemluvě o neangličtinářích)
- kdybys pozorne cetl, zjistis ze uz 2 odkazy byly uvedeny o par prispevku vyse.[/QUOTE]
... a kdyby jsi se podíval na ten odkaz, Wuffi, zjistíš, že je tam přeci jenom o něco více informací (minimálně o lokalizaci) než v předchozích dvou ... :D
(Nemluvě o neangličtinářích)
Jenom pro kontrolu: máte někdo problém s paměťovou kartou?
Mám Kingston 1GB a občas mi z ní udělá "Storage Card 2" a zároveň vytvoří složku "Storage Card" (nejspíš kvůli přesměrovanému úložišti pošty).
Pomůže jenom odmazání té složky a vysunutí / zasunutí karty.
Mám Kingston 1GB a občas mi z ní udělá "Storage Card 2" a zároveň vytvoří složku "Storage Card" (nejspíš kvůli přesměrovanému úložišti pošty).
Pomůže jenom odmazání té složky a vysunutí / zasunutí karty.
Dělá mi to taky a domnívám se, že to skutečně souvisí s přesměrováním úložiště pošty na kartu. To samé mi udělal i HP iPAQ rx 5940, v té samé souvislosti.
Zdravim a mam dva dotazy na majitele TREA 750. Vlastnim TREO 650 s Palmem a neuveritelne mi vadi, ze neumi fulltextove vyhledavat v telefonnim seznamu!!! Tuto vlastnost nutne v pracovnim telefonu potrebuji. Mam take PDA s instalovanym programem pocket informant a ten mi kontakty krasne vyhledava.... otazka je, jestli zakladni software v 750 umi fulltextove vyhledavat v tel seznamu a nebo budu muset zase neco doinstalovavat.....
Druha otazka je, jestli se umi bluetooth soubezne spojit se dvema zarizenimi. priklad: v aute mam bluetooth sadu a zaroven, jestli mi pojede GPS bluetooth modul?? moc dekuji za tyto pro me nejdulezitejsi informace u tohoto stroje :) diky
Druha otazka je, jestli se umi bluetooth soubezne spojit se dvema zarizenimi. priklad: v aute mam bluetooth sadu a zaroven, jestli mi pojede GPS bluetooth modul?? moc dekuji za tyto pro me nejdulezitejsi informace u tohoto stroje :) diky
Spojeni BT HF + BT GPS zároveň mi funguje.
Fulltext v základním SW nefunguje, používám Pocket Informant, tam je to OK.
Fulltext v základním SW nefunguje, používám Pocket Informant, tam je to OK.
Zkoušel jste někdo použít TREO 750 jako BT modem pro přístup na internet z jiného PDA? Taková už obehraná záležitost, ale mně se to nepodařilo propojit ani s jednou platformou.
Nabídka: Spectec miniSD Wi-Fi 802.11b
prodám tuto miniSD wifi kartu pro WM, u nás neseženete dovezená z německa, jen odskoušená.Více info na www.pdasoft.cz ...
prodám tuto miniSD wifi kartu pro WM, u nás neseženete dovezená z německa, jen odskoušená.Více info na www.pdasoft.cz ...
Mel bych dotaz.TREO 750v vlastnim neco pres ctrnact dni a naprosta spokojenost;) ,nebudu ted rozepisovat co vse se mi libi(je toho "hafo") ale jedna vec me celkem trapi...
750-ka bezi na defaultnich WM5 s ceskou lokalizaci,vse o.k. az na drobnost.
Zaboha nemuzu vymazat historii poslednich hovoru:?
Kdyz stisknu "ZELENE Sluchatko" tak je tam stale seznam 10-ti poslednich hovoru a nezmizi ani kdyz smazu historii ve stejnem menu jako takovou ("Historie volanych cisel" v menu druhy radek odshora)
Ten seznam tam stale je i po resetu a celkem mi vadi....staci "tuknout" a kontakt se zacne vytacet,nevite co s tim? existuje nejaka utilita ktera by to odstranila? Zkousel jsem program pmClean ale ten si s tim neporadi:? null
750-ka bezi na defaultnich WM5 s ceskou lokalizaci,vse o.k. az na drobnost.
Zaboha nemuzu vymazat historii poslednich hovoru:?
Kdyz stisknu "ZELENE Sluchatko" tak je tam stale seznam 10-ti poslednich hovoru a nezmizi ani kdyz smazu historii ve stejnem menu jako takovou ("Historie volanych cisel" v menu druhy radek odshora)
Ten seznam tam stale je i po resetu a celkem mi vadi....staci "tuknout" a kontakt se zacne vytacet,nevite co s tim? existuje nejaka utilita ktera by to odstranila? Zkousel jsem program pmClean ale ten si s tim neporadi:? null