Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Otviraci (provozni) doby

hav0c_ce4you (12)|19.2.2004 00:31
Zdravim,

shanim nejaky dobry programek na evidenci otviracich (provoznich) hodin firem, obchodu, atd. Podle me super uzitecna aplikace.

Prosim doporucte nekdo nejaky programek, ktery treba pouzivate a odkud by se dal stahnout.

Predem velice diky.
Michal Jelínek (220)|19.2.2004 07:10
Takovej freeware by me taky zajimal. Uz dlouho se po necem rozhlizim, ale ideal sem nenasel.

Budu pokracovat v poatrani a kdyztak dam vedet :-)
eXEden_ce4you (811)|19.2.2004 08:41
No tak jsem pro vas zacal jeden takovej programek psat. Potreboval bych jenom vedet, jaky vlastnosti byste od nej ocekavali ... Neco mu dam do vinku od sebe. Ale vy jste "tvoritele" ;)
Michal Jelínek (220)|19.2.2004 09:52
Tomu rikam napad :-)

Ja uz sem kdysi driv hleda univerzalni manager se zasuvnymi moduly (otviraci doby, seznamy seriovych cisel pristroju co mam doma, seznamy narozenin, to do list apod.)

Takze za me:

1. Pokud program nebude mit i PC verzi, je mi k nicemu. Chci si to na PC natukat a na PDA zobrazovat, popripade malicko upravit primo pred prodejnou.

2. Predstavuju si obrazovku rozdelenou horizontalne (pokud mozno nastavit pozici teto cary). Nahore seznam, razeny podle abecedy s moznosti kategorizovani (stromova struktura, kterou lze libovolne sbalit a rozbalit) - dobry priklad TreeNotes.

3. Dolni okenko klidne textove, se dvema zobrazenimi ci zalozkami. Prvni, defaultne zobrazena, otviraci doby na radcich Po-Ne a otviraci casy. Druhe po kliknuti jsou kontaktni udaje na firmu (adresa, telefon, web, kontaktni osoba).

Dalsi "vychytavky"

4. V hornim okenku sviti zelene firmy, co maji prave otevreno. Oranzove co zaviraji za urcitou, v settings nastavitelnou dobu. Cervene zavrene, zlute, co otviraji za urcitou ...
Volitelna barva uz je primo luxus.
eXEden_ce4you (811)|19.2.2004 09:58
[QUOTE="Michal Jelínek"]1. Pokud program nebude mit i PC verzi, je mi k nicemu. Chci si to na PC natukat a na PDA zobrazovat, popripade malicko upravit primo pred prodejnou.[/QUOTE]
No tak s tímto jste mi udělal čáru přes rozpočet. Ten zbytek by byl zřejmě samozřejmostí, ale tohle mi dá asi trošku víc zabrat. Popravdě nikdy jsem nezkoušel synchronizaci mezi PC a PDA. Pokud by Vám nevadil prostý import/export s tím, že byste si nastavil v ActivSync i synchro souborů, pak by mi to až takový problémy nedělalo. Problém je tu ale ještě jeden a to dost podstatnej... důvod Vám vysvětlím v SZ ...
Michal Jelínek (220)|19.2.2004 10:07
Na synchronizaci se vykasli. Staci, kdyz soubor z PDA bude mit totzny format jako soubor na PC. O zbytek se postara ActiveSync a synchronizace souboru :-)

Pouzivam to takhle s 3 programy k plne spokojenosti.
Kleid (213)|19.2.2004 10:46
Neni jednodussi si to hodit do poznamky u adresy? Nez mit spesl program, v kterem bude znovu firma, a jeste spousta dalsich duplicitnich udaju, ktere v pda mate.
eXEden_ce4you (811)|19.2.2004 10:49
[QUOTE="Kleid"]Neni jednodussi si to hodit do poznamky u adresy? Nez mit spesl program, v kterem bude znovu firma, a jeste spousta dalsich duplicitnich udaju, ktere v pda mate.[/QUOTE]
No tys tu chyběl :D Pro někoho bylo a pro někoho ne ... Sám vítám možnost mít to separátně ...
Michal Jelínek (220)|19.2.2004 11:23
Neni, protoze mam diky tomudle 500 kontaktu a kdyz se z XDA chci dovolat, je to opruz.

A abych pokazdy zaskrtaval, z jakejch kategorii vybirat kontakt, to si radeji prodejny presunu do zvlastni databaze. Zvlast, kdyz si s nima netelefonuju ani nedopisuju.

Ostatne co budu psat Scontu? Ze se mi na jejich sedacce dobre sedi? :-)
Kleid (213)|19.2.2004 12:11
OK uznavam ze prudim, a neni jendodussi se podivat na otviracku na webu :) U kolika prodejen si to potrebujete pamatovat? Beru otviracku obecne od 9-16 a v 99 procentech se trefim :yes: :D :D :D
Michal Jelínek (220)|19.2.2004 12:46
Sam navstevuju 5 modelarksych kramu. Jeden z nich ma 3 pobocky. Kazdej z nich otevreno jinak. Jak si to mam pamatovat?

Z webu? To bych se musle pripojit k Inetu a to stoji penize ...
ipf (2136)|19.2.2004 14:15
Mít v MDA otvírací dobu je dobrá věc. Pak se kouknete na měkkýslunce (nebo i na NETu) a vyrazíte do Kotvy. Na místě zjistítě, že mají polední přestávku (nikde neuvedenou, prostě jak se prodavači hodí) a hodinu čumíte (pokud ovšem máte tolik času čekat)
:oops:
Paullus_ce4you (400)|19.2.2004 15:52
Přiznám se, že otázka otevíracích hodin u obchodů není mým zásadním problémem, ale kdybych jej začal pociťovat, asi bych si vytvořil primitivní soubor v Excelu, kde by každá typová skupina obchodů (např. PC prodejny, Erotické služby, Pohřební ústavy atd.) měla svůj vlastní list, na kterém by byly 3 sloupce NÁZEV_OBCHODU - OTEVÍRACÍ_HODINA –ZAVÍRACÍ_HODINA (aby to bylo možno řadit).

Jinak když už jsou tady přítomní programátoři, chtěl bych se zeptat, do jaké míry je složité převést nějakou aplikaci vytvořenou ve Windows pro PC (úmyslně teď abstrahuji od otázky copyrightu) do Pocket PC ? Já jsem si totiž pořídil PDA a následně na něj emulátor MS DOSu jenom kvůli jednomu jedinému programu (fulltextové vyhledávání v textových databázích s lemmatizací) a nedávno mi vývojáři tohoto programu sdělili sladké tajemství, že už to pod DOSem chodit nebude, jen pod Windows, přičemž o verzi pro PocketPC neuvažují (zřejmě proto, že ta databáze má kolem 1 GB dat). Preventivně jsem to řešil nákupem subnotebooku, ale pořád bych chtěl mít ten program s PDA u sebe (na WC si člověk notebook nebere, že….)

Děkuji za odpověď

P.
Vít_ce4you (156)|19.2.2004 18:08
Jak funguje na PPC emulator DOSu? Mam skladovy soft pod DOS a mit ho alespon pro informace i v MDA bych urcite uvital. Takhle to slozite exportuji pres Excel. Je to free nebo se plati? Jak k nemu prijit?
Paullus_ce4you (400)|19.2.2004 19:40
[QUOTE="Vít"]Jak funguje na PPC emulator DOSu? Mam skladovy soft pod DOS a mit ho alespon pro informace i v MDA bych urcite uvital. Takhle to slozite exportuji pres Excel. Je to free nebo se plati? Jak k nemu prijit?[/QUOTE]

Nejsem odborník na IT techniku, takže moje informace berte s rezervou.

Pocket DOS emuluje mod 286, takže více než Windows 3.0 na něm nespustíte. Grafický adaptér umí CGA a MCGA, konvenční paměť 736 Kb, UMB 176 Kb a nějaká expandovaná paměť 16284 Kb. Nějak, nevím jak, to emuluje i myš. Klávesnici to má vlastní s funkčními klávesami, nebo lze nastavit originální z Pocket PC. Samotný DOS jsem si tam nahrál ve verzi 6.22.

Disky a diskety si můžete vytvářet sám na desktopu programem WinImage ve formátu *.dsk, nebo si jako disky můžete zvolit paměťové karty či kterýkoli adresář v RAM Pocket PC.

Celý DOSovský systém není nijak závratně rychlý, ale třeba i mnohomegabytové slovníky jako Translator na něm chodí relativně svižně. Poměrně rychle na něm podle mne jedou i *.dbf databáze.

Konfigurační soubory to nemá, ale můj syn, nevím jak, mi přizpůsobil jeden systémový soubor, že na tom běží i čeština včetně možností s ní vyhledávat.

Program mám asi 3 roky, tehdy stál 40 USD, cracknout nejde, je svázán s ID number PDA. Matně si vzpomínám, že jsem ho kupoval tuším přes pražskou firmu JIMAZ.

Diskusní fórum k tomuto programu je na http://discuss.cewindows.net/cgi-bin/ubb/forumdisplay.cgi?action=topics&forum=PocketDOS+Forum&number=28&DaysPrune=30&LastLogin=

Jeho homepage je na http://www.pocketdos.com, kde je i jeho demoverze, odporně zdržující a obtěžující uživatele.

P.
taja_ce4you (127)|19.2.2004 23:36
Genialni na prehledne ukladani JAKYCHKOLIV dat ja HanDBase
jt
hav0c_ce4you (12)|20.2.2004 00:37
Pozor pozor, ja myslel neco pomerne jednoducheho.. Asi neco jako Kontakty v PocketPC.. Obrazovka rozdelena vertikalne na dve poloviny:

Nalevo jmena firem - zelene prave otevrene, cervene zavrene, oranzove zavirajici do urcene doby, zlute otevirajici do urcene doby..

Vpravo by byla nejaka vhodne vybrana (treba uzivatelem volitelna) zkracena informace ke kazde firme - treba v pripade aktualniho stavu v dany moment: napr. "Otevreno: 8:00-17:00", nebo "Zavreno!", nebo "Otevira: Za 2h15m", "Zavira: Za 0h15m".. Vpravo by se podle nastaveni mohla zobrozovat i jina polozka z detailu firmy.. napr. adresa, tel, apod. Zalezelo by na uzivateli.

Po kliknuti na polozku by se zobrazily detailnejsi informace o podniku. Nic obsahleho, bohate staci adresa, kompletni vypis otviraci doby, telefon, email, www a mozna nejaka hlavni kontaktni osoba.

Nepotrebuji zadnou synchronizaci ani protejsek na PC. Jestli to bude mozne, tak budu velice vdecny za tuto krasne prehlednou, nenarocnou LITE verzi.
:)) Pro nejake narocnejsi uzivatele, co si naporouci vsecko mozne i nemozne vydat nejakou PRO verzi..;)
TomK_ce4you (41)|20.2.2004 10:30
Vmísím se do diskuse a přidám se k hav0covi. Také se přimlouvám za maximální jednoduchost a údaj o zbývajícím čase do otevření/uzavření prodejny. Samozřejmostí by mělo být možnost zadání přestávky od/do.
hav0c_ce4you (12)|24.2.2004 23:41
Ze jsem tak smely pane eXEden - jak pokracuje vyvoj? Jsem uplne nateseny a nedockavy!:)
Michal Jelínek (220)|25.2.2004 07:29
No trosku sem se do toho vmysil ja a skousime navrhnout univerzalni manager, ktery bude umet nejen otviraci doby, ale i seriova cisla, zarucni doby, ukoly apod. :-)
hav0c_ce4you (12)|4.3.2004 01:31
Ze jsem tak smely, v jake fazi je vyvoj? Jeste jednou se primlouvam za LITE verzi..;)
iji (7)|10.2.2005 19:14
[QUOTE="hav0c"]Ze jsem tak smely, v jake fazi je vyvoj? Jeste jednou se primlouvam za LITE verzi..;) [/QUOTE]