Nainstaloval jsem beta verzi dlouho slibované nové verze SmartMaps, tzn. verzi 2.9.0 beta1. Jsem z této verze dost rozčarován. Je možné, že jsem blbej já a že to neumím nastavit, nicméně rád se nechám poučit a proto jsem založil toto téma. Pište prosím své názory, ale jen k této verzi, nemíchejte sem dotazy k jiným verzím nebo dokonce k jiným programům. Zde jsou mé postřehy a zkušenosti:
- Nějak nechápu, k čemu je dobré nastavení Změna barevnosti. To má být pokus o tzv. noční režim? Pokud ano, tak to z mého pohledu nemohlo dopadnou hůře. Osobně považuji toto řešení za děsné. Až si budu takto chtít hrát s barvičkama, vyhrabu někde trofejní německou signální baterku, která má taková ta přesuvná barevná sklíčka, výsledek je totožný.
- Změna rozlišení. Proč je vyšší změna rozlišení platná pro všechna měřítka map? Pokud mám nastavené rozlišení na 1x, je zvětšování/zmenšování mapy čitelné ve všech krocích na všech mapových podkladech. Pokud ale zadám rozlišení např. na 8x, jsou veškeré mapové podklady nečitelné. Domnívám se, že vyšší rozlišení by mělo být platné vždy pouze pro nejmenší měřítko, např. pouze pro měřítko Praha 1:20000, pokud budu mapu zmenšovat, tak při přepnutí do dalšího měřítka (v mém příkladu Praha 1:50000) by mělo dojít k automatickému přepnutí rozlišení na 1x. Blbě se to popisuje, vyzkoušejte sami. Nastavte rozlišení na 8x a zmenšujte mapu. V okamžiku, kdy dojde k přepnutí na měřítko 1:50000 zadejte rozlišení na 1x. Uvidíte ten rozdíl v čitelnosti. Prostě vysoké rozlišení u všech vyšších měřítek, než je nejmenší měřítko je z mého pohledu blbost.
- Mám problém s pamětí v PDA. Po určité době běhu SmartMaps vyskočila hláška Storage memory is critically low. Normálně mám Storage Memory Total 30.53 MB, In use něco kolem 3 MB, zbytek free. Chtěl jsem eliminovat případný vliv jiných programů. Dal jsem proto HR a paměť se nezahlcovala při běhu ostatních programů. Pokud ale zapnu SmartMaps, tak po čase vyskočí výše uvedená hláška. Dá se to krásně vysledovat, stačí při běhu SmartMaps přepnout na zobrazení paměti a je vidět, jak každou vteřinu mizí free paměť a dochází k nárustu In use, řádově o 0.02 MB za vteřinu.
Ptám se proto, co dělám blbě, co mám špatně nastavené… resp. kde udělali soudruzi z PLANstudia chybu.