Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: data jsou fuč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    63

    Při manipulaci s GPRS - (nechci říci nastavování - tak daleko jeste nejsem) se mi (uz podruhe) smazala vsechna data z SD karty?!? Karta se tvari i nadale v poradku
    mam:
    MDA 1 od T - Mobile, provozuji na Eurotelu
    Radio 4.21, Rom A.30.09
    Karta: SD 128 Kingston

    Díky za kazdou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    :O Vim pouze o jedine moznosti, jak celkem spolehlive odrovnat system na karte - vytvorit v primo v rootu vice jak 512 souboru. Zni to celkem nerealne, ale pozor - dlouhe jmeno souboru toto cislo vyrazne redukuje. Jednou se mi to povedlo a karta se musela preformatovat.

    Kazdopadne aby data "zmizela" pri manipulaci s GPRS... Kdyz kouknete na aplet Memory, jevi se karta jako prazdna, nebo plna?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Me se zase pro zmenu ztratil jeden adresar na SD karte (asi 60MB) a realne na karte opravdu chybi.
    Tak se pri te prilezitosti chci zeptat kdy se muze karta vytahnout? Pokud jsem spravne pochopil funkci PPC, tak kdyz vypnu zarizeni, tak se vlastne jakoby vypne display. Tzn. ze vlastne OS bezi porad. A co kdyz je zrovna spustena nejaka aplikace, ktera uziva data z karty. Nemuze dojit k poskozeni nebo ztrate? Tak tedy kdy se muze karta vytahovat aniz bych riskoval ztratu dat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    Me uz se taky dvakrat stalo ze mi zmizely vsechny data z SD dost me to prekvapilo nechapu proc kamosovi to taky udelalo ja mam romku 4.01.00 a on 30.09 nevi zda to je romkou nebo čim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    63

    To co mne prekvapilo, je, ze karta byla regulerne naformatovana (i po zmizeni dat :?: ) a nebyly na ni zadne chyby - kdyz jsem ji ocekoval.
    Do Aplet Memory se nepodivam, vcera jsem to vsechno zformatoval a dal do kupy. Rozborka a sborka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    35

    Také se mi to (pouze)jednou stalo, také karta normálně fungovala a byla naformátovaná. Nešlo mi to na rozum tak jediné co mne napadlo že jsou osahané kontakty na kartě, očistil jsem je a od té doby v pořádku. Měl bych to zaklepat na dřevo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Ruka
    Me se zase pro zmenu ztratil jeden adresar na SD karte (asi 60MB) a realne na karte opravdu chybi.
    Tak se pri te prilezitosti chci zeptat kdy se muze karta vytahnout? Pokud jsem spravne pochopil funkci PPC, tak kdyz vypnu zarizeni, tak se vlastne jakoby vypne display. Tzn. ze vlastne OS bezi porad. A co kdyz je zrovna spustena nejaka aplikace, ktera uziva data z karty. Nemuze dojit k poskozeni nebo ztrate? Tak tedy kdy se muze karta vytahovat aniz bych riskoval ztratu dat?
    Podle meho, laickeho nazoru, neni v Pocket PC (na rozdil od stolnich Windows) pouzita pro zapis na kartu nejaka cache, ale pise se to tam primo. Takze pokud napriklad budete na kartu kopirovat 3MB obrazek, a budete v polovine, tak by tam mela byt fyzicky zkopirovana pulka jednicek a nul Jak se tak karta bude chovat v pripade, kdy ji behem kopirovani vyndam nevim, ale muzu zkusit........

    Tak jsem to zkusil, kopiroval megovy soubor, a uprostred kartu vytahl. Program zahlasil chybu a kopirovani ukoncil. Pri pohledu na aplet Memory jsem zjistil, ze je na karte zabrano 600KB, ale soubor se stejnym nazvem, ktery jsem kopiroval, ma jen 1KB. Po jeho smazani se prostor nezvetsil. Jestli to nekdy zazmatkuje a smazne navic cely obsah nevim... Me znalosti FAT zas nejsou tak hluboke

    Jo, a jeste k tomu suspend modu - napajeni karet behem "vypnuti" Pocket PC se lisi pripad od pripadu. Nekdy si to muzete nastavit sam, nekdy je to natvrdo zapnuto, ale muj odhad je, ze vetsina zarizeni pri suspend modu kartu napajet prestane.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno ono je vysvetleni celkem jednoduche pokud se jedna o ukuchtenou ROMku - az do nekterych verzi (4.00.16 je tusim posledni). Resilo se to na zahranicnich serverech, byl povolan i sw inzenyr od Microsoftu ktery na WM2003 pracoval. Ten tvrdi ze si T-Mobile hral s modifikaci theme manageru, nepovedlo se to a ve svem dusledku se deje toto:

    - kdyz pouzijete tema vetsi nez 32kB, theme manager nejak zpusobi ze system najednou vidi vlozenou kartu nekolikrat najednou (me se konkretne stalo ze videl Storage Card az Storage Card 7). Tyto karty se tvari ze nemaji system souboru a OS je zformatuje - ve skutecnosti vsak zformatuje kartu fyzicky se nachazejici v SD/MMC slotu.

    Zda je tomu tak skutecne netusim, ale kdyz jsem misto tematu Spiral zacal pouzivat jine, uz se mi karta vickrat nesmazla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    63

    Kurna : uz jsem zase o vse na karte prisel - a je fakt, ze pouzivam spiral... a taky ze kartu jsem videl 4x
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    87

    Tak sem priel o dalsich 10MB. Vecer mi karta hlasi este 10MB volneho a rano zapnu a 0MB volneho. By me zajimalo, kdybych tam mel vic volneho, jestli by se ytratilo vsechno.
    Myslite ze to muze delat tematko spiral??? Taky ho pouzivam
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    291

    Na tom Spiralu něco bude, protože já ho tam měl taky. Jednou jsem zapnul MDA a ejhle...hláška...že prý aby bylo možné číst z SD karty, musí jí naformátovat. Měl jsem na ní docela dost dat, tak kliknu na NE ( jako že nechci ), restartoval jsem a vše naběhlo bez stráty dat. Prostě uuulet.
    Tak nevěřte všemu co vidíte .
    S pozdravem Zdeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    Stalo se mi to same, jak psal wuffi, nebo malajizva. Ale tematko spiral jsem nemel. Mel jsem vlastni tematko velikosti 12k, nebo 15k. Mam ROM 4.01.12.

    Jak jste to vyresili? Stalo se to nekomu viekrat? Ja uz to resim asi mesic...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Citace Původně odesláno od xhladi07
    Stalo se mi to same, jak psal wuffi, nebo malajizva. Ale tematko spiral jsem nemel. Mel jsem vlastni tematko velikosti 12k, nebo 15k. Mam ROM 4.01.12.

    Jak jste to vyresili? Stalo se to nekomu viekrat? Ja uz to resim asi mesic...
    Prostě se vzdej s cihlou jež máš používání tématka spiral, a raději i všech jež si sám vytvoříš.. Stáhni si nějaké pěkné třeba od Microsoftu, a už s tím dál neexperimentuj.. :yes:

    Ps: nebo si kup MDA II nebo MDA III, tam už se tohle neděje.. Co ho mam od jara, nic se mi ještě z mé 1 GB karty nestratilo.. Díky bohu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    528

    [QUOTE="xp
    Prostě se vzdej s cihlou jež máš používání tématka spiral, a raději i všech jež si sám vytvoříš.. Stáhni si nějaké pěkné třeba od Microsoftu, a už s tím dál neexperimentuj.. :yes:

    Ps: nebo si kup MDA II nebo MDA III, tam už se tohle neděje.. Co ho mam od jara, nic se mi ještě z mé 1 GB karty nestratilo.. Díky bohu[/QUOTE]

    Dokonce se mi to stalo i za predpokladu, ze jsem nemel zadne tematko (standartni windowsacke). Zrovna vcera....

    MDAII = muj cil!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    V tom případě je načase uvažovat o korektnosti chování tvého upgradu od O2 4.01.12..:no:

    U MDA II je sice O2 synoninum (teď si nemohu vzpomenout kde má bát jaké ííí, takže sorry.. ) pro ty nejkvalitnější updaty, u MDA I tomu bývalo zrovna tak, ale ještě za dob WM2002 Phone Edition.. Ten novej update na tom bude možná trochu hůře, tak zkus flešnout, co se stane.. Věřim že by to mohlo pomoci..

    Osobně doporučuji rok starý update od T-mobile 4.01.10
    Ten se choval nejkorektněji ze všech za "mých časů.."
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 73
    Poslední příspěvek: 21-07-2006, 00:10
  2. Heroes of MM jsou Tu!!!!
    Od yasmeene2 v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-03-2006, 17:12
  3. Kuchyně jsou jen pro MDA?
    Od frogale_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-06-2005, 09:36
  4. jsou pda spolehliva?
    Od rattkin v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 08-06-2005, 12:53